HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Tarkvarafoorum HANSARAAMA APPI! APPI!
 
Autor Snum
HANSARAAMA APPI! APPI! - 29.09.2008 22:42 Sain täna 29.septembril 2008, kolmveerand kümne paiku õhtul teate HansaRaama programmi tarnijalt:

Keskendume arendustegevuses uutele tooteversioonidele, tagamaks võimalikult suurt
turvalisust ning parimat ühilduvust tänapäevaste riist- ja tarkvaralahendustega. Täna on
selleks versiooniks HansaRaama 5.4. Vältimaks ressursside killustumist ning mööndusi
teenuste kvaliteedis, oleme sunnitud HansaRaama versioonist 5.0 varasemate versioonide
kasutusõiguse lõpetama. Teatame, et HansaRaama 4.3. versiooni kasutusõigus lõppeb 30.
septembril 2009, seega alates 1. oktoobrist 2009 sellele versioonile enam
andmebaasivõtmeid ei väljastata.


Kas keegi saab sellest ka nii aru nagu minagi, et alates ülehomsest on muudele majandusjamadele lisaks veel ka programmi jama juures. Nimelt pole nad siiani saanud asja nii korda, et iga mõne lühikese aja tagant ei peaks andmebaasi võtit kontrollima. Meil käib see demos olemise jama vähemalt kord kuus.
Mida krt sa uuendad seda võtit, oleme ju endale need moodulid ostnud ja kasutame ise, ei varasta nende tagant midagi.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 29.09.2008 22:54 Tere.

Loodame, et nad pole aastaga eksinud, muidu see oleks liiga raamalik, õnneks antakse siiski aasta aega, et uus programm Hansa asemele otsida.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 29.09.2008 22:54 ülehomme pole ju 2009?
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 29.09.2008 23:12 Suurelt kirjas 2009, kas sinul eric on ülehomme juba aasta 2009 1.-ne oktoober?
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 29.09.2008 23:17 Hilisel õhtul sellise hirmuteate saamisel läks silme eest nii mustaks, et isegi aastaarvu ei osanud enam paika panna.
Äitäh tähelepanulikule lohutajale!


Aga nüüd, olles lugenud ka nende kodulehekülge, saan aru, et järgmise kolme aastaga peaksime me selle litsentsi uuesti välja ostma saamata neilt tegelikult mitte mingit abi ja sealjuures minu teada ei tööta ka viimastes versioonides mitte kõik teemad, mis moodulite alt lahti lähevad rääkimata sellest, et vead jooksevad versioonist versiooni ja abi saab ainult teistelt praktikutelt.
Mingi võimalus programmi kasutada ka siis, kui uuendused sind ei huvita võiksid ju jääda, kui sa hakkama saad ja see versioon sinu vajadusi rahuldab.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 29.09.2008 23:40 VEEL ON TEATES KIRJAS, et



Lisainformatsioon kodulehelt ütleb, et kõik lisandunud e-teenused, kaasaarvatud kauaoodatud pangalink on saadaval eraldi kuutasu eest ja majanduslikult mõeldes ma pigem kasutan seni tasuta saadavaid internetivahendeid. Nende kasutamiseks ei pea ju isegi mitte programmist välja möllima.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 29.09.2008 23:43 Eelmises postituses panin tsitaadi korrektselt märkide vahele ja sinna ta kinni jäigi Nüüd ka see puuduv tekst (loodetavasti):

HW HansaRaama OÜ eesmärgiks on pakkuda kaasaegseid tarkvaralahendusi. Alates septembrist
on saadaval uue põlvkonna tooteversioon HansaRaama 5.4.

Uues versioonis on tõhustatud tarkvara senist funktsionaalsust ning lisatud uusi
rakendusi. Täiendustena on lisandunud mitmed e-teenused, alates aadressipäringust kuni
e-arvete saatmiseni. Uuenenud programm hõlbustab senisest enam igapäevast tööd ning loob
juurde uusi võimalusi.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 30.09.2008 07:41 Kas see on aus, et ma olen kunaig maksnud raha ja selle ostnud ja nüüd enam äkki ma seda kasutada ei saa. Imelik ju? ilma toeta ja senises mahus ma oleks ju ikka võinud seda edasi kasutada. huvitav, peaks päris tarbijakitsest vist küsima.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 30.09.2008 10:19 Ei jää muud üle kui hakata korralikult seda HR boikoteerima. Ei osta ja ei uuenda. Kõik, las ostavad ja töötavad ise. Mina tegin seda juba ammu ja ei saa aru, miks mõni veel sellist jama ostab.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 30.09.2008 11:22 Täiesti arusaamatu. HansaRaama kodulehel on kirjas, et programmi saab välja osta või rentida. Aga mis vahe neil on, kui ka välja ostes, pead programmiarendajale igaaastast obrokit maksma?

Ja milleks need versiooniuuendused? Kõik lisanduvad uuendused on ju niikuinii veel lisaks eritasu eest? Kui ma neid ei soovi, siis milleks mulle uuem versioon? Ma usun, et enamike kasutajate vajadused rahuldas ära ka versioon 3.9. Tegelikult oli versioonil 3.9 võimalik ära võtta andmebaasivõtme küsimine ja peale seda sai seda vabalt kasutada, lisada uusi ettevõtteid jne. Kes teab, kuidas seda teha, siis nüüd on ilmselt õige hetk selle saladuse avaldamiseks

HansaRaamas on tegelikult võimalik teha paljusid asju, mida "ametlikult" programmis teha ei saa. Näiteks kasvõi kinnitatud kaartidelt kinnituste mahavõtmine!
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 30.09.2008 11:34 mexx, väga imelik oleks programmi tootja poolt propageerida kinnituse mahavõtmist. Programmi eesmärk ongi see, et kõik tehtud jäädvustatakse ja kustutamine on punase joonega. Ütleme nii, et mitte ametlik kinnituste mahavõtmine eeldab ka väga sügavaid teadmisi programmist, et pärast mitte ämbrisse astuda. Punaste joontega parandused ei tekita kunagi mingeid probleeme kusagil. Kui vaadata ka Hansa programmi kasutajaskonda siis see jätab ka tugevalt soovida nii raamatupidamise tundmise poolest kui ka mõtlemisvõime ja arenemisvõime poolest. Ja nagu teada on võib raamatupidamist teha ükskõik kes, ka omamata teadmisi sellest valdkonnast.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 30.09.2008 12:11 Pagan võtaks, Punktiir! Kus sa seda kasutajaskonda vaatamas käid, mingil kogunemisel või? Osaled arengupeetusega raamatupidajate abiprogrammis?
Ärge te Hansat kasutage, mõtlemisvõime hakkab kohe taandarenema, tõepoolest!
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 30.09.2008 12:26 Punktiir, loomulikult ei peaks seda kinnituste mahavõtmist võimaldama igale programmi kasutajale. Aga vähemalt üks inimene ettevõttes (programmi administraator) võiks teada, et selline asi on siiski võimalik. Kinnitusi saab maha võtta kõikidelt kaartidelt, mis ei too endaga kaasa lao liikumisi ja mina pole veel mingeid ämbreid täheldanud.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 30.09.2008 13:42 Joorik, kasutajaskond figureerib samas foorumis. Küsimusi mida esitatakse tihti peale on algtasemel ja väga lihtsad.
Loomulikult võiks Hansa programmi täiendada väga palju. Aga kes selle keskklassi programmiga ikka nii väga tõmmelda tahab. Kellele jääb see programm kitsaks valib muu ja parema.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 30.09.2008 15:19 Kõik ettevõtted ei koosne vaid edukaid ja eesrindlikke ideid genereerivatest töötajatest, kes, kui jalgratas on vananenud või veidi roostes, selle kohe prügimäele viivad , seejärel suuresti pingutavad ja uue ratta ostavad, millega ehk sõitma õppimine ka üle jõu käivaks võib osutuda.

Väikesed ja keskmised äriühingud, kes on Hansaraama kasutajad (nende oma kodulehekülje andmetel) on igaüks leidnud endale mingi olulise headuse, miks just see programm neile tarvilikuks on osutunud. Kes ise ei kasuta HR-t ja leidnud endale sobilikuma,ärge, palun neid HR-lisi hukka mõistke!

Ma saan aru firmadest, kes proovivad üht ja teist programmi, kuid stabiilse äri ajamisel jäädakse sama personali kasutades ikkagi mingile abivahendile pidama. Tehakse see endale selgeks, kohaldatakse oma raamatupidamislik tegevus selle järgi ning (eriti ebastabiilsetes majandusoludes) ei kiputa millegi uue ja nn. kaasaegsema poole püüdlema. Rääkimata sellest, et iga uus toob kaasa lisaks olulistele segadustele ka päris suuri planeerimata kulusid.

Punktiirile: seep see häda ongi, et programm ei ole kõigile vanemate mudelite kasutajaile mitte kitsaks jäänud st. ajab asja rahuldavalt ära, aga nn. ostuga omandatud litsentsilepingu kasutamise õigus ei ole mitte programmi omandusõigus, vaid suvalisel hetkel võib tarninu meile võtit mitte uuendades jalaga anda.
Ja siis oleks küll kiire kõigi oma andmebaasidega uue kaitsva programmi manu kolimisega. Aga kust sa seda paremat ikka leiad?
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 30.09.2008 15:48 Ma ei saa aru, kui olen juba kord programmi välja ostnud ja nüüd võtsin pakkumise uuele 5.4 versioonile - 17 tuhat. Tule taevas appi!
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 30.09.2008 17:09 Ma ei tea kas Sa oled HR kasutaja või ei, või oled seotud selle haldajatega, vahet pole. Jah esitatakse küll siin lihtsaid küsimusi, aga tead miks? Sest nende kodulehel ei tööta kõik lingid ja vastused lihtsatele küsimustele pole sealt loetavad. Kui ma leiaksin lihtsama info nende kodulehelt, siis ma siit seda ei küsiks. Täüpsustan veel, et ka mingit kasutusjuhendit mina kaasa ei saanud. Seega otsingi infot netis.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 30.09.2008 22:17 meie kasutame siiani versiooni 3.9 ja keegi ei saa sundida midagi muud kasutama. Kontrollitud värk.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 30.09.2008 22:44 Hansal oli väga hea müügi taktika Algul raha ei küsi, siis kõik ostavad ja pärast kui kliendid on käes, paneme täie rauaga. Raamatupidajad on programmi selgeks õppinud, firmad on raha ka natuke kulutanud ja nüüd on võimalus küsida suurt raha. Kõik raamatupidajad ei ole ka kahjuks võimelised uut rmtp. programmi õppima. Ise läksin juba aasta aega tagasi Viljandi poiste(ikkagi eestimaine)tarkvarale RapidPlus üle ja usute või mitte, ma teen tööd rõõmuga. Hinnad ei ole neil üldsegi kallid minu arust väikefirmadele täiesti sobiv 1000 kannet,5 firmat - hind 1900 (km-ta), kui kannete arv suureneb maksad 1000 juurde saad 5000 kannet teha Olen töötanud Hansadega,Safiga,Tresooriga,RV-Softiga,Eevaga. Eelistan siiski RapidPlusi ja teise koha saaks Eeva(liiga kallis ja kl.tugi kehva) Võrrelge ise hindasid eeval (Eetasoft) ja rapidPlus(TTTarkvara)
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 30.09.2008 22:55 Huvitav, et kedagi ei pane imestama, kui kümme aastat tagasi toodetud autole enam üks päev varuosi ei toodeta või et see tootmisest kõrvaldatakse.
Ega tänapäevalgi pole keelatud tindi ja sulega kirjutamine ning kindlasti vastaks selline viis kellegi vajadustele.
Äri on karm ja kuidagi peavad ka tarkvara tootjad oma kuludele katet leidma. Jah, HR versioonid kord arenevad, kord taandarenevad ja igaühe valik on, kas minna uuendustega kaasa või mitte. Samuti saab sunnitud versioonivahetuse jaotada aastate peale arengutasu tasumise näol. See, et vanad versioonid mingi kell suletakse, on ilmselge igaühele, kes arvutitarkvaradega (windows, office jms jne) kokku puutunud.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 30.09.2008 23:24 Tere.

Üldjuhul siiski vanu versioone ei sulge isegi pisipehme. Jah tugi kaob ära ja windosale näiteks ei saa paiku, aga keegi ei keela kasvõi W 3.1 kasutada juhul kui sellega saab asjad tehtud. Nii võiks ka Hansal olla.
Arendagu oma uusi versioone kui tahavad, aga kes saavad vanadega hakkama need võiks siiski kasutada neid nii nagu nad on, ilma igasuguste viledeta ja omal riisikol.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 01.10.2008 00:07 Rotiplika, sinu sõnavõtud kuuluvad küll ooperisse "Kust tuul, sealt meel". Kui vaadata ajalugu, siis oled just sina jäänud siin meelde kõikse suurema HR-vastase kirejana.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 01.10.2008 00:57 Rotiplika, sa võrdled võrreldamatut, nagu ikka. Isegi kui autotootja peaks mingil hetkel lõpetama varuosade tootmise, ei ole tal mingit õigust tulla auto ostnule ütlema, et too järgmisest päevast enam oma autoga sõita ei või.

Kui ma pea 12 aastat tagasi HR-i ostsin, siis polnud juttugi sellest, et ostan vaid kasutusõiguse ning mingist ajahetkest pean neile pidevalt lisa maksma hakkama. Mulle pole neid uuendusi ega "konsultatsioone" vaja. Olen aastate jooksul end iseseisvalt HR nüanssidega sedavõrd kurssi viinud, et võiksin ise neid seal telefonitoes õpetama minna. Seega, maksku see, kel tõesti nende teenust vaja läheb.

Sama hästi võiks homme ilmuda koduukse taha Electroluxi esindaja väites, et oled ostnud vaid pesumasina kasutusõiguse ning kuna nüüd on juba piisavalt pesu pestud, tuleks edasise kasutussoovi korral neile igaaastast arendustasu maksta.

Tootearendus on iga tootmisharu loomulik osa. Kõik me arendame ja parendame oma tooteid, tarkvaraarendaja pole siin sugugi erinevas seisus.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 01.10.2008 07:18 ärgu nõustagu mind enam, aga las ma kasutan seda mis mul on, kui ma ise hakkama saan. Muide tahangi küsida, et kas ma saan seda edasi kasutada või jookseb see mul totaalselt lukku?
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 01.10.2008 08:39 to just:
ei jookse lukku, lihtsalt andmebaasivõtmeid enam ei anta. Minu mäletamist mööda on 3.9 veel see versioon, kus üks võti kehtis määramata aja kuniks midagi ei muudetud (lisamoodul, lisafirma, lisakasutaja vms).

Vaatlejal ja vanal kalal on õigus - olen küll sõna võtnud HR-vastase kirejana. Aga mitte programmi kui sellise, vaid mõne versiooni taandarengu kohta. Ka mulle pole vaja nende telefonituge ja konsultatsioone, nagu paljudele selle programmi aastatepikkustele kasutajatele, kes on programmi nüansid endale selgeks teinud/saanud. Ei eita, et sellel programmile on juurdearendatud suhteliselt palju tulesid ja vilesid, mida ehk vaid vähesed kasutavad ja mis võiks olla pigem tasulised lisavidinad. Aga arenenud on programm küll, ei kujuta ausalt öeldes enam ette, et peaks kollase taustaga versiooniga iga päev tööd tegema, sebima kustutamiseks tekstikoopiaid, tegema igat sorti parandustasumisi/laekumisi, kasutama mitmeid vahekontosid moodulite vahel, korra nädalas vähemalt andmeid korrastama vms.

Programmi kasutamist nagu auto kasutamist ei keela keegi ära. Ainult et paratamatult tuleb mingi kell see romulasse saata. Uue auto ostmisel saad eelmise jätta sissemaksuks vms - sama on ka HR-ga. Vana versiooni olemasolu korral ei võeta täishinda, vaid sõltuvalt versiooni numbrist 20-60% kehtivast hinnakirjast.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 01.10.2008 08:40 Aasta pärast läheb raama lihtsalt demoseisu ja ei võimalda enam väljatrükke teha. Seda juhul kui pole aktiveeritud (raha makstud).
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 01.10.2008 09:31 Eks firma, kelle maksuvõlg on miljonites, peabki ju drastilisi meetodeid kasutusele võtma. Eks loota ju võib et kõik sülega raha toovad.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 01.10.2008 10:36 Ma saan aru, et programmi näol on tegemist kellegi intellektuaalse omandiga, aga no kui selliselt asjale läheneda, siis võiksid ka kõik kirjanikud oma raamatute parandatud ja täiendatud kordustrükkide korral eelmised versioonid tuleriidale saata.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 02.10.2008 08:08 Mina olen ka jube õnnetu selle üle, et selline kiri tuli. Olen ju ikkagi litsentsi ostnud ja raha maksnud, Läheb tõesti väga raskeks, kui pean uuesti maksma. Ja ega valikut ju polegi. Kui uut andmebaasi võtit ei anta, siis väljatrükke enam demo seisus teha ei saa. Valida on kas maksta Hansa Raama uue versiooni eest või valida teine programm ja ka maksta. Ikka väga nõme ausalt öelda.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 02.10.2008 11:16 to Rotiplika
Mäletamise järgi oled sina üks neist, kes lepingutasu maksavad.
Küsin nüüd praktiku käest,
1. mida sa selle eest oled saanud?
2. kas väga palju asju tuleb uuele 5.4 versioonile 4.3-lt üle minnes uuesti või ümber teha?

Ka minu raamatupidajad puksivad vastu, et neil kõik harjunud tegevused ja välja kujunenud settingud,st. vanemad inimesed enam kõrvalise abita neid uusi asju ei taha nii meelsasti õppida. Saame nendega inimestega praeguses olukorras väga edukalt hakkama ja uusi, rohkem palka
küsivaid noori pole lähiaegadel planeerinud tööle võtta.

PS. Kasutan paralleelselt nii 4.3 kui ka 5.0 ja nende vahel küll vähemalt oma vajaduse ja kompetentsuse piires pole mingeid vahesid avastanud.
Küll ma ei kasuta 5.0 puhul ladu kõigi temaga haakuvate moodulitega , seda enam aga tegeleme 4.3-s just lao probleemidega.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 02.10.2008 11:28 Pakun välja lihtsa arvutuse HR tarnijafirma majanduslikuks päästmiseks:

Kodulehel 4200 klienti-kasutajat, neist suur osa bürood. Võtame min. paketi maksumuse 10000 krooni ja arvestades, et vanu versioone, mille eest uuendamise eest tuleb vähemalt 60% maksta, keskmiseks uuendamise protsendiks ca 40%

4200x10000x40%=16 800 000 krooni

See summa oleks siis sisse tulev raha, mis päästaks neid majandusraskustest.

Summa on väga,väga ligikaudne, aga nende väike- ja keskmistest äriühingutest klientidele tundub igal juhul ahvatlevana ühe majandusraskustes oleva firma päästmiseks
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 02.10.2008 13:04 eric, kas teil saavad tööd ainult sünnituseast väljas olevad naised või?
Noorem inimene küsib ka palka, vanemal inimesel piisab ükskõik missugusest sissetulekust.
Siin on asja point.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 02.10.2008 13:23 Tegin HR-le päringu nende ettevõtmise õigusliku tausta kohta ja nad viitavad VÕS Pr.374-le, miks lubab litsentsilepingu üheaastase etteteatamisajaga ühepoolselt lõpetada.

Kas keegi, kes VÕS-st rohkem valdab annaks nõu, kas selle probleemiga on mõtet tarbjakaitsesse pöörduda?

Põhimõtteliselt need ettevõtted ja inimesed, kes ühel või teisel põhjusel HR nõudega praegu nõusse jäävad (ma nimetaks seda otsesõnu väljapressimiseks) siis tuleks arvestada, et ei ole garantiid, et HR sama skeemi kasutades raha jätkuvalt juurde ei küsi. Ei ole põhjust arvata, et mõne aja möödudes uus rahanõue ei tule. Mõelge selle peale. Isegi kui VÕS-st tõesti selliselt intepreteerida saab, siis see praegune "case" näitab selle ettevõtte poolt kasutatavat n.n. "head äritava". Millest lähtuvalt oleks alust arvata, et see tulevikus teistsugune on?

Mis puutub see nende n.n. kvaliteetset telefonituge, siis minu meelest on neile sinna vaid üks arukas konsultant alles jäänud, kes on ettevõttega seotud olnud juba üle kümne aasta. Need tütarlapsed kes seal praegu nõustavad ei oma raamatupidamiskogemust ja tihtipeale ei saa isegi küsimuse sisust aru. Oleks, et nad siis täpsustaks küsimuse sisu, aga ei, mulle on mitu korda öeldud, et seda või teist asja HR ei võimalda. Pärast tuleb välja, et võimaldab ikka küll, aga selle teadmiseni jõudmine tähendab kas otse sellele kogemustega konsultandile helistamist või mõne praktikust sõbraga konsulteerimist. Selliseid situatsioone ei ole mul olnud üks ega kaks. Samas ega see algajate konsultantide nõustamisteenus halvale kvaliteedile vaatamata odavam pole olnud. Kaebusi ei ole kirjutanud ainult seepärast, et tõesti ei viitsi tuuleveskitega võidelda.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 02.10.2008 13:38 Programm nii ammu ostetud ja algul sai versioone vahetatud
Kas nad müüvad litsentsilepingut?
Üldse ei mäleta,mis arvel kirjas oli.
kodulehel ka ei ole midagi kirjas,ainult et
saad osta ja rentida.Küsimus mida ma ostan või rendin,kas
programmi või litsentsi.
Kas kellelgi on meeles,millega tegu.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 02.10.2008 14:00 Asudes SEB Panga ärikliendiks ning liitudes ärikliendi Stardipaketiga
saate Te:

HansaRaama majandustarkvara;

Seb panga klienditugi ütleb et selle saab tasuta.

Küsimus kas keegi teist on seda pakkumist kasutanud ja oskate selle pakkumise kohta midagi täpsemat öelda.Kui kaua saab kasutada
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 02.10.2008 14:07 HR rendib ja müüb tarkvara kasutusõigust s.t. me ei ole ostnud programmi ennast. Ka lihtsalt ostuarve põhjal tehtud tehingu põhjal on sõlmitud sisuliselt litsentsileping. Litsentsilepingule ei ole seadusega ettenähtud kirjalikku vormi, see võib olla sõlmitud ka suuliselt. Tehing ise on leping, mille alusel üks pool maksis ja teine andis õiguse üle. Küsimus on antud hetkel vaid selles, et kuna vähemalt minule ei ole antud võimalust HR poolt enne ostu sooritamist tutvuda ka mingi HR tüüplepinguga, millest lähtuvalt ma selle tehingu põhjal sõlmunud ltsentsilepingu tingimustega eelnevalt tutvuda oleks saanud ja praegu viidatakse vaid VÕS-le, siis kas see on tõesti nii, et eeldatakse, et tavatarbja on VÕS-i kõikide nüanssidega kursis ja ev-l endal puudub vastutus neid tingimusi tutvustada.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 02.10.2008 14:07 Ei ole Võlaõigusseaduses asjatundja, aga kui nad lõpetavad litsentsilepingu, siis peaksid nad nagu raha ka tagasi maksma või kuidas? Tekib küsimus, mille eest ma siis ikkagi maksin, kas selle eest et saaks programmi kasutada ainult 3 aastat. Mina igatahes esitasin järelpärimise Tarbijakaitseametile, mis nemad asjast arvavad.

Praegu nõutakse minult sama palju juurde, kui palju algselt programmi eest maksin. Peale selle olen Hansaraama 4,3 versioonil mõningaid aruandeid ümber seadistanud, ning see töö läheks ka kõik kaduma.

Väga nahaalne käitumine nende poolt.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 02.10.2008 14:11 to eric:
Vastuseks küsimusele, et mida olen saanud - programmi mugavama kasutamise, võimaluse pakkuda kvaliteetsema vahendiga paremat teenust, oma töö on läinud lihtsamaks ja kiiremaks, veendumuse, et iga kord kui tuleb arendustasu arve, siis hamletlik kaalutlemine maksta või mitte maksta.

Kui aus olla, siis ei mäleta eriti versiooni 4.3 eripärasid - igas vahepealses versioonis on miskit uut avastatud. Ümber õppima ei pea kohe kindlasti midagi - kõik toimib põhimõtteliselt samadel alustel, lisandunud/parendunud on moodulite vahelisi võimalusi, kustutamisvõimalusi jms. Nn "vana stiiliga" töötegemine on kindlasti võimalik
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 02.10.2008 14:12 Seda foorumit praegu lugedes tee järgmine loogiline järeldus:
1) Stardipaketiga saad tasuta HR tarkvara kasutusõiguse
2) Juba järgmisel päeval võid saada HR-lt teate, et nad lõpetavad ühepoolselt sinu kasutusõiguse ühe aasta pärast ja kui tahad programmiga jätkata siis pead tuhandeid kroone maksma.
3) Samasisuline nõue võib tulla mõne aja möödudes uuesti.

Mina oma tuttavatele kes majandustarkvara vastu huvi tunnevad sellist jama küll iialgi ei soovitaks.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 02.10.2008 14:16 mis tarkvara siis valida, mida soovitate, tahaks HR hüvasti jätta
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 02.10.2008 14:21 Ma olen sama valiku ees. Ei oska kohe ütelda, peab võimalustega tutvuma. Andke mullegi teada millised oleks võimalikud alternatiivid? Olen ka huvitatud. Igal juhul on teistel majandustarkvara ettevõtetel praegu suur võimalus oma turuosa suurendada. Suur hulk kliente on HR poolt sisuliselt tänavale visatud. Igal juhul olen kindel, et otsustama peab enne 01.01.09, et mitte aasta keskel softi vahetada.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 02.10.2008 14:57 Ma kardan hoopis, et teised tarkvara müüjad võtavad HR-st eeskuju.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 02.10.2008 15:05 Praegu on tõesti viimane aeg( soovi korral) programmi vahetamiseks
Kuni aasta alguseni saab õppida ja uuest aastast alustada. Konsulteerisin RapidPlus konsultandiga ja nendelt tuli hea idee - Interneti kaudu nemad installeerivad programmi arvutisse(ise vist ei saavat hakkama), seal on 5 firmat ja ühes neist hakkad siis katsetama ja õppima.Uuest aastast kui juba asjad on enam-vähem selged hakkad tööle õige firmaga. Ecxeli tabeli kaudu on võimalik uude programmi tõmmata näiteks kontoplaan.kontaktid(eelnevalt hansast excelisse) Tõmbamist saab ka katsetada vanas õppimise firmas Esialgu antakse programmi kasutamiseks teatud aeg (1-2-3....kuud) siis kas ei saa enam kasutada või ostad välja. Kui ei sõlmi arenduslepingut siis on võimalik selle programmiga surmatunnini töötada(arvuti vahetusel tuleb muuta litsenti võtit) Uuuendada pidi saama üle interneti ühe nupu vajutusega mina teen kodus peale tööd 2-te pisifirmat ja leian et see variant mulle sobib (odavam kui hansa uuendamine) vaadake www.tttarkvara.ee
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 02.10.2008 16:22 Mina vahetasin hansa välja juba 2 aastat tagasi ja samadel põhjustel, mis siin foorumis paljudel hr kasutajatel on. Juba siis tundsin, et kogu selle suure raha eest, mis tasuda tuli, ei saa mitte s...
Vahetasin Eeva vastu ja praegu tunnen, et paremat programmi ei saagi tahta. Muidugi on ka Eeval arendustasud jne, kuid keegi ei keela kasutamast ka programmi vanemaid versioone. Eevas saab teha tööd raamatupidaja, sekretär, asutuse juht jne, ühesõnaga väga laiade võimalustega programm. Ka on klienditugi vähemalt minuga väga asjalik. Helistavad tagasi, kui mingi probleem kohe lahendust ei saa.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 02.10.2008 16:29 Arvan, et vara on paanitseda, tervelt aasta on ju veel sinna aega...
Selle aja jooksul võib veel palju muutuda. Ei tasu kiirustada otsustega
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 02.10.2008 17:59 Kui teeks raamatupidamist vaid ühele-kahele firmale, siis vahetaksin kindlasti programmi välja. Aga kui pead bürood ning kliente on kümneid ja kümneid, mis võimalused siis vahetamiseks on? Bürooversioone on vist vähestel programmidel.

Tõmbasin endale selle 5.4 demoversiooni. Vaatan ja vaatan ning aru ei saa, mis ulatuslikest uuendustest nad räägivad... Ja mitte ei mõista, mille eest ma neile nüüd 16 tuhat välja peaksin käima.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 02.10.2008 18:04 mul ka bürooversioon ja kas see maksab 16000.-üleminek?
lugesin ka neid uuendusi ,minu arust ei ole seal midagi eriti
muudetud.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 02.10.2008 18:27 Mallele
Iga-aastane arendustasu peaks olema 20% soetatud moodulite kehtivast hinnast ja kui jätad aasta vahele, siis järgmisel korral maksad 40% jne. Seega tuleks iga 5 aasta tagant uuendades maksta neile programmi täishind.

Minul kasutuses olevate moodulite hind on hetkel 40 tuhat. Kuna ma sel aastal arendustasu ei maksnud, siis peaksin järgmisel aastal maksma 40%, seega 16 tuhat.

Nii ma olen sellest süsteemist aru saanud.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 02.10.2008 22:25 to palun 13:04
Sa ei lugenud minu väljaütlemist mõttega.
Polnudki ju juttu vanade või noorte tööle võtmisest, vaid, et stabiilne aastaid oma rida ajav firma ei loobu nii kergesti oma pikaaegsetest lojaalsetest töötajatest, ka vahetult või mõni aasta enne pensionile minekut, kui nad oma tööga siiani väga hästi hakkama on saanud.
Kõige vähem peaks selle töötajaskonna vahetamise põhjuseks olema mingi majandusraskustes teine tarnijafirma, kes ei oska normaalseid teenustasusid küsida ja müüb kauba asemel vaid suvaliselt lõpetatavat kasutusõigust.
Kirjutasin, et me ei kavatse laieneda ja uusi töötajaid juurde võtta.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 02.10.2008 22:29 Kui loete nende kodulehekülge, siis 5.4 kõik väljareklaamitud muudatused on nii ühekordse kui ka tüki eest võetava tasuga (pank, e-mailid jne.), ja need summad normaalselt tegutseva keskmise firma puhul (rääkimata büroodest) on päris kopsakad.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 03.10.2008 09:26 Väike tarkvarade võrdlus. Versiooniuuenduse hinnad on enamusel majandustarkvaradel samas klassis või isegi kõrgemad:

Eeva - Arendustasu (saadaval koos programmi või uuenduse ostuga). Tagab seadusemuutustest jm. tulenevate programmi uute versioonide kasutamisõiguse. 50% ülaltoodud paketi osadest aastas.

SAF - SAF 5.2->6.6 üleminek. 50% sama konfiguratsiooniga SAF 6.6 hinnast. Üle saab viia ainult juba olemas olevaid mooduleid.

Merit Ladu 5.5 - Aastane versiooniuuendus 2005. aasta versiooni kasutajatele 3000eek peakasutaja + 500eek iga lisakasutaja pealt. Aastane versiooniuuendus varasemate versioonide kasutajatele 5000eek+ 1000eek iga lisakasutaja pealt.

Merit Palk 2008 - 30 töötaja baaspakett 4000 EEK.Versiooniuuendused 2007. aasta versioonilt 1000 EEK ehk 25% aastas.

Merit Lihtne Aktiva - suurim pakett 8000EEK. Lihtsa Aktiva versiooniuuendus vanemalt versioonilt kui 2007 maksab 2400 EEK ehk 30% paketi hinnast.

Ramix - Aastane arendustasu 20% paketi hinnast aastas.

VERP 6.2 - Täispakett 12900EEK. Aastane arendustasu 3225 EEK ehk 25% aastas.

BALANSS+ - Ainult pearaamat 4900 EEK. Aastane tugileping 1715 EEK ehk 35% aastas.

Taavi FINANTS - Põhipakett 10 953 EEK. Versiooniuuendus- ja telefonikonsultatsioonileping hinnaga 25% ostetud tarkvara kehtivast hinnakirjahinnast.

HansaRaama - Startpakett 7000EEK. Versiooniuuendus 25% paketi maksumusest aastas ehk 1750 EEK.

Kokkuvõtteks... soovitan mitte teha otsuseid emotsioonide põhjal.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 03.10.2008 09:58 kasutajale
Jutt ei ole ju emotsioonidest, vaid sellest,et programmi ei saa enam kasutada Mulle ei ole vaja programmi arendusi Kuna jäin alles hiljuti pinsile, siis teen kodus paarile väikefirmale raamatupidamist Milleks mulle need programmi uuendused,kui nendeks pole vajadust ega ma ju igavesti maa peale jää ja 2-4 aastat ehk viitsin veel midagi teha ma ei teeni oma tööga kuidagi programmi uuendusi tasa
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 03.10.2008 10:05 tuleb praegu meelde,et saf lõpetas ka mingi aeg oma vana versiooni uuendamise,kuid see ei tähendanud,et ma sellega töötada poleks
saanud.Teistest progrmmidest ei tea.
Kuid antud hetkel tegeleb Hansaraama ju sulaselge väljapressimisega.
OK,tehku ja arendagu oma versioone,kuid miks ma peaks vahetama,
kui mulle mu versioon sobib ja olen seda vastaval vajadusele
kohendanud.Andmebaasivõtit peaks ju ikkagi saama.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 03.10.2008 10:35 Ma lugesin veelkord seda VÕS-i punkti millele nad viitavad. Põhimõtteliselt on seal öeldud, et litsentsilepingut on õigus lõpetada ühepoolselt aastase etteteatamisajaga, aga tingimuste kohta seal midagi kirjas pole. Samas pole ka HR tüüplepinguid näinud, ega allkirjastanud. Kas lõpetamise korral, ei ole teisel ospoolel õigust mõistlikule kompensatsioonile mis selline otsus kasutajale kaasa toob?
Kas keegi konkreetselt on juba tarbjakaitsesse pöördunud, et nende hinnangut saada?
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 03.10.2008 10:47 tarbijakaitse tegeleb ainult eraisikutega
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 03.10.2008 10:59 No ma saan aru, aga HR-l on kindlasti ka eraisikutest litsentsiomanikke.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 03.10.2008 11:06 Tarbijakaitsesse on juba pöördutud jah, aga vastust pole veel nendelt tulnud.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 03.10.2008 12:20 Küsisin siis ka huvi pärast ,mis maksma läheb ja sain pakkumise 6900 kroonile.APPI.Peab ka siis uut programmi otsima hakkama kui nad selle ikkagi demo seisu panevad.Aga aasta algusega peab siis ikkagi uue programmi otsima .Väga huvitab tarbijakaitse arvamus.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 03.10.2008 12:29 To: apelsin
vaata eespool "kasutaja" poolt lisatud võrdlust. Kui sa leiad HansaRaamaga võrdväärse funktsionaalsuega paketi odavamalt kui 6900eek, siis oled õnneseen.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 03.10.2008 12:44 Lgp Maire,

Mitte kõik HR kasutajad ei kasuta teie HR kõiki vidinaid ja vilesid. Need keda HR praegu jebib on väikeettevõtted ja eraisikutest raamatupidajad nende jaoks sobivama programmi leidmine praegusel tarkvaraturul odavamalt kui 6900 krooni ei ole keeruline.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 03.10.2008 12:52 üks mõttetera reaalsest elust: kasutasin kunagi DOS põhist programmi. Tahtsime ka jääda vana versiooni peale, arvasime, et pole uut vaja. Uuendasime siis arvuteid, tuli Windows XP ja ohhimet vana DOS programm muidugi ei töötanud Windowsi peal. ja veel hullem andmeid ei saanud vanast versioonist uude ka üle viia... nii et kõik andmed uuesti toks-toks-toks sisse.

Sama olukord taas Windows Vista tulekuga, tahaks uusi arvuteid firmasse, aga vanad versioonid ei toeta Windows Vistat. kui nüüd jääks vana versiooni peale istuma, siis peaks tulevikus jälle tok-toks-toks hakkama andmeid uuesti sisestama, sest uus ja vana ei pruugi enam ühilduda.
kas oleks mõistlik aeg ajalt siiski versiooni uuendada,et sellist muret ei tuleks
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 03.10.2008 12:55 .... arvestades veel, et sama summa on juba ostmise hetkel makstud ning on olemas õigustatud kartus, et ettevõte kes sellist käitumist endale on lubanud võib raha väljapressimist jätkata. Nii et eelpoolmainitud õnnest HR 6900.- kroonise maksu tasumisel on asi kaugel. .
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 03.10.2008 13:09 Lgp Tarvo,

Kas otsust "õigusele" versiooni uuendada ei võiks jätta kliendile endale? Kliendid ei ole rumalad. Loomulikult annavad nad omale aru riskidest, mille nad endale võtavad kui vana versiooni kasutavad. Tarkvara hinna ja kvaliteedi suhe, ettevõtte suhtumine klienti ja kvaliteetne telefonitugi on need faktorid millega klienti kinni hoida ja uusi leida. Mitte lepingute ühepoolne lõpetamine, otsekorralduste peale surumine ja muu selline ähvardav tegevus.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 03.10.2008 14:16 mina ka üks võtmest ilma jääja, aastaga jõuab selgusele, kas on tahtmist maksta või leian alternatiivid.

olen ka seda meelt, et klient teadvustab ise oma riske töötades vanema versiooniga. teab ja vastutab ise, toele ärgu lootku.

Äärmiselt ebameeldiv on nende hinnapoliitika, varasemalt, alates 3,7st- 4,3ni sai alati tasuliselt uuendatud, loogiline, et ka minu huvi on neile maksta, kui tarkvara arendajale, nemad tagavad mulle toe jne. Kui keegi veel mäletab kampaaniat 3,9st vist 4,1le minek, võin ka eksida, kiired ostjad said soodushinda, mida muidugi ära kasutasid paljud, mina samuti. Mõne aja möödudes teatati kohustuslikust üleminekust uuele versioonile, ja kes ei olnud veel maksnud, neile tasuta korras, kuna vana verisoon on oluliste turvaaukudega. Ehk = kiired ja tublid maksid programmi vigade parandamise eest (mitte uuenduste, kuigi üht-teist uut muidugi oli), laisemad loksusid kaasa?
Klienditugi täna võrreldes Maarika ja Vahuri ajaga, vaevalt keegi arvab, et selles osas ei ole oluline kaotus toimunud.
Sarnaseid näiteid on veelgi ette tulnud, mis on õpetanud, et kiirustada Raamadega ei tasu. Ka täna, küsi hind üle, see võib kordades muutuda ÜHE päeva jooksul.

ja muide - nagu sealsed müügiinimesed pakkusid - alati on võimalik mõnest moodulist loobuda, et kokku hoida uuenduste ja arenduste tasudelt. loobumise eest muidugi mingit "litsentsi omamise" tasusid ka osaliselt ei tagastata.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 03.10.2008 14:22 Vaadake äriregistrist
HansaRaama OÜ reg.nr.10407820 registreeritud 12.03.1998.a. alates 20.09.2004.a. on firma uueks nimeks Lasteveeb OÜ asukohaga Tartus

HW HansaRaama OÜ reg.nr.11096500 registreeritud 10.01.2005.a. firma on saanud 2 trahvihoiatust (8.02.2007 ja 29.01.2008) ja 1 trahvimääruse (17.03.2008.a.)aastaaruande esitamata jätmise pärast !!!!!!!!!
Vaadake menetlusteavet ja kaardi andmete ajalugu- need on tasuta) samuti on neil maksuvõlad

Mõelge nüüd edasi

Firma lastakse põhja(pankrotti) kust siis saab andmebaasivõtit(programmi teeb ju välisfirma ja eestis on sisuliselt edasimüüja) Kui ka tuleb uus firma siis ei võta ta ju üle vana firma võlgasid ega kohustusi)
Siin ei aita ka ju see,kui ollakse kogu aeg tasunud arendustasu

Kahjuks näen mina asja mustades toonides aga keegi ei keela teistel olemast optimistid
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 03.10.2008 14:32 Aga kes pankrotti kardab ja sellist firmat toetada ei taha, siis vaadake SBE poole - tegemist suhteliselt sama asjaga, ainult et inimesed/arendjad on teised. Hansa programmide põhi on üks kõigile ja tuleb väljaspoolt Eestit.
Ka SBE-le üleminekul arvestatakse olemasolevat HR-i soetushinnast maha.

http://www.excellentt.com/?keel=ee
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 03.10.2008 14:37 olen nüüd tuulanud mitmeid programme,kuid bürooversioone
pakuvad vähesed.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 03.10.2008 14:54 Kasutan ka ise sbe-d ja seal see olukord ka kiita pole alustasin aastal 2002 ja siis müüs seda GT Tarkvara,edasi oli Cosmos IT Partner Eesti-litsentsi andja Hansa Business Solutions,nüüd on Excellent Business Solutions Eesti AS
varsti ? ????lõpetavad ka nemad 5,1-le võtme andmise
Sama poliitika kui HansaRaamas
Hakkan uut otsima,sest mul on sellest võtme jamast ja olematust klienditoest juba kõrini
vihastasin juba siis kui sain 2007 aasta mais arendustasu ettemaksu arve kuigi arendusleping oli juba 2006.a. oktoobris lõpetatud, ja kahjuks ei olnud mina ainuke kes selise arve sai kuigi leping oli lõpetatud juba ammu
Nende poolt korraldatud koolitused on ka suur naljanumber kui teadmisi programmi kohta on natukene olemas Vastud koolitusel esitatud igale küsimusele on - saatke e-mail Ja nii see kõik jääbki
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 03.10.2008 15:09 Nüüd näen mina asja ka väga mustades toonides. Vaatasin üle ühe arendus- ja hoolduslepingu. Ollallaa, on küll nimi HW HansaRaama OÜ aga mitte üheski kohas ei ole ettevõtte registrikoodi. Minu teada ei sõlmita mitte ühtegi lepingut niimoodi kus pole ettevõtete registrikoode peal. Ma üldse ei imesta, et omanikud on ennast juba piisavalt ära kindlustanud varaliselt, et siis firma pankrotti ajada. Peugeoti autode edasimüüja alustas ka alguses väikeste valedega (nt. valetas autode müügi arve) kuni viis ettevõtte pankrotini välja kus kõige suuremaks kannataja pooleks jäi SEB pank.
Aga miks on rotiplika nii optimistlik?
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 03.10.2008 15:19 to ikkagi

Peaaegu kõigil programmidel on bürooversioonid

Eeva
RapidPlus
Tresoor
Ramix
Profit
Merit
Taavi
Joosep
Peax
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 03.10.2008 15:23 Teen ettepaneku astuda koos vastu Hansa müüjate sigatsemisele, uurida, kas litsentsilepingute lõpetamine on seaduslik, kas selle eest saaks kompensatsiooni nõuda ning ühtlasi ootaksin meeleldi soovitusi uue tarkvara osas.

ps. täpselt sama mis Raamas, kehtib ka HansaWorld SBE kohta! (võtme andmine lõpetatakse)
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 03.10.2008 15:24
olen nüüd tuulanud mitmeid programme,kuid bürooversioone
pakuvad vähesed.


Merit Aktiva - Ühe ostetud programmiga saab teha raamatupidamist piiramatule arvule firmadele ilma lisatasuta.


http://www.merit.ee

Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 03.10.2008 16:24 merit palgaga kah väga halvad kogemused.
samamoodi küsivad arendustasusid.
Täpselt ei mäleta,kuid umbes oli nii,et ühel versioonil oli automaatne
tööaja arvestus sees,siis võeti ära ja järgmisel aastal,pakkusid
seda,kui uuendust jälle välja.küsisin,et see pole ju uuendus,
see ju vana asi ,mille tagasi panite,siis vastati meil pole olnudki
tööaja arvestust.sai kah nendega jahutud,kuid lõpuks ikka maksime
selle eest.Meritit kah mingil põhjusel ei usalda
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 03.10.2008 16:54 to vaatasin üle:
olen optimistlik sellepärast, et olen aru saanud, et tasuta lõunaid ei ole sõltumata valdkonnast olemas. Igasugused a la pangavahetuse kuud või tasuta kõned Tele2 võrgus jms tõmbavad teise käega kas taskust või kvaliteedist ikkagi oma osa. Ja hea on alati seal kus meid ei ole.
Olen üle 10 aasta seda programmi kasutanud ja programmi hingeelu endale selgeks teinud (suuresti on olnud selles abiks just versioonivahetused). Programm vastab igati minu vajadustele (kuigi tal on puuduseid), seega ei näe põhjust kohe teise programmi kaissu jooksma hakata, kuigi ehk pealtnäha tundub selline konservatiivne suhtumine veidi kulukam kui kogu aeg sinna joosta, kus (näiliselt) odavam.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 03.10.2008 17:29 Pangavahetus kuud, tele 2, ma ei tea nendest ööd ega ilma.
Olen truu ühele pangale ja mobiiltelefoni firmale ja seda juba pikka aega. Ei jookse reklaami pähe.
Arusaadav, ka mul on hansa hingeelu selge, mitte küll kõikides moodulites. Keskmisele ettevõttele ajab asja ära ja on hea programm, meeldivad ka asjade kinnitamised. Keerulisemale ettevõttele ei ole hea programm. Kui töö laabub siis pole tõesti vaja uut programmi. Aga kui vaadata programmi müüja telgitagust siis süda läheb ikka pahaks küll, maksuvõlad, aastaaruanded esitamata tähtaegselt. Ei tahaks omale küll sellist panka, mobiilifirmat, jne. Hansa programmi saaks paljudesi moodulites paremaks teha aga kedagi see ei huvita.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 04.10.2008 07:21 rotiplika kirjutas:
Aga kes pankrotti kardab ja sellist firmat toetada ei taha, siis vaadake SBE poole - tegemist suhteliselt sama asjaga, ainult et inimesed/arendjad on teised. Hansa programmide põhi on üks kõigile ja tuleb väljaspoolt Eestit.
Ka SBE-le üleminekul arvestatakse olemasolevat HR-i soetushinnast maha.

http://www.excellentt.com/?keel=ee





Plaanisin just Hansaraamat osta, kas exellendist kindlam teema siis ?
Minu viivituse tõttu olen kuu seda edasi venitanud aga nagu näha iga asi on millekski hea.
Hansaraama mulle väga meeldib ja programmi vahetama ei tahaks hakata
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 04.10.2008 09:08 Samasugune lõks, nagu HansaRaama.

Vanad Hansa litsentsid tühistatakse KÕIGIL, vahet pole kas oled oma programmi ostnud Hansa Raamast või Excellentist. Et siis saaks sama asja sulle uuesti müüa, ja nüüd juba koos kohustusliku arendustasuga.

Haigemaja. Ma tahan teist programmi.

www.sourceforge.org
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 04.10.2008 14:06 Seda kõike lugedes tunduvad oma exceli tabelid lausa suurepärased.
Kuigi olen viimasel ajal proovinud ka Profitit ja on meeldima hakanud.
Enne aga kasutanud Meritit
Kas keegi osakb Profiti kohta midagi halba/head öelda.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 05.10.2008 12:39 OSTA JOOSEP väga hea ja paindlik
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 05.10.2008 13:09 Profit on väga mõnus. Nats täiuslikum võiks olla palgaarvestus, nimelt ta ei loe korralikult kokku puhkusepäevi.
Ja bürooversiooni juures segab see, et firma vahetamiseks peab programmist välja logima, et teise firma asju vaadata.
Veel ka, et tehes ostuarvest koopiat, siis ta ei jäta paika eelmisel arvel juba tehtud km ja kauba vahelisi ümardusi, peab uuesti sättima(kui viitsimist ja tahtmist on, tegemist mõne sendiga).
Rohkem vigu ei ole avastanud, kõik VÄGA lihtne ja mõnus.
Töö saab ikka tunduvalt kiiremini tehtud kui näiteks Hansaraamaga.
Võtad laekunud arvel kinnituse maha - kanne kustub ise, teed paranduse - kinnitad - toksad seo arvega - ja ongi müügiarve parandatud, laekumine tehtud.
Milline haige jama see Hansaraamas oli!!
Ärge tulge nüüd väitma, et seda ei ole vaja ja programm ei peagi tegema.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 06.10.2008 11:26 Huvitav kas ma oma andmeid HR 4.3-st 3.9-sse tagasi saan panna, teab keegi
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 06.10.2008 12:36 Lugesin litsentsilepingut, mille saab igaüks kätte oma programmi info osast, seal on selge sõnaga kirjas, et litsents on piiramatu ajaga kasutamiseks ning ühelegi VÕS-e §-le ei olnud seal viidatud, et inimene seda ka ostmisel arvesse võtta saaks . Kavatsen samuti tarbijakaitsesse pöörduda selle jama peale, eks siis paista, kas tarbijal on ka mingisuguseid õigusi või mitte.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 06.10.2008 13:07 Sattusin siis ka lugema siia

Teema ju aktuaalne ja paljudele valulik...

Mina muidugi soovitan PROFITile üle tulekut. Miks?
Just eile tegin PROFITi õpet TTÜ Tallinna Kolledži tudengitele. Muidugi noored võtavadki kõike kiiremini ja kergemalt vastu, aga no tõesti, kõik said paraktilise ülesande sooritatud, bilanss klappis (va ühel, kes oli ühel müügiarvel kinnituse maha võtnud), küsimusi vähe, järelikult kõik loogiline ja mõistetav, tõrkeid ei esinenud programmiga töös...
Vastuvõtt ja tagasiside igati positiivne


Ja no kasutaks siinkohal võimalust ja mainiks jällegi ära, et versiooni uuendused PROFITis kõik tasuta, hoolduse ega arenduslepingut sõlmima ei pea
Skeptikutele niipalju infoks, et pakume seda juba üle kuue aasta ja see meie müügipoliitika, mida muuta ei soovi.

To "jah". Palk on veel suhteliselt uus moodul ja no arendus käib.
Büroversioonis ei pea üht firmat sulgema, et teist avada, pange see lihsalt alla ära (minimize) ja logige uuesti teise firmasse sisse. Ostuarve koopia probleem laheneb järgmise uuendusega, st et siis ei arvesta ilma kauba ridadel muutusi tegemata käibemaksu uuesti ringi.
Muusosas programmi kasutajana nõustun sinuga

Jaana Tihhanovski, OÜ Intellisoft juhataja
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 06.10.2008 13:54 Ma ei saa pihta, miks andmebaasi võtmeid on vaja pidevalt uuendada. Kui programm on ostetud, siis võiks töödada sellega kuni "viledaks" muutub. Kes tahab, see uuendab, kes ei taha, töötagu või kõige algsema versiooniga.
Kala hakkab haisema peast ja ilmselt on HR peal või peadel miskit viga. Siit-sealt on kuulda vaid olematust klienditoest ja suurte rahade võtmise eest olematu või puuduliku teenuse eest.
Kurb, kuidas Janika ajal sissetöötatud rada on mõne aastaga porimülkaks trambitud. Ehk võtaks natukene hoogu maha, lõpetaks HR tühised versiooniuuendused, ei hoiaks tööl teenuse pakkujaid, kes raamatupidamisest ei tea ööd ega mütsi ja ei väidaks, et seda ega teist asja pole võimalik teha, kuigi tegelikult on võimalik.
Tõepoolest, kes kaitseb tarbijat firma eest.
Praegune olukord meenutab tõesti tõika, kus lähed poodi, ostad pesumasina, aasta pärast tullakse koju, võetakse selle masina küljest mingi odav vidin ära, öeldakse, et seda enam ei toodeta ja ainult poole masina hinna tasumisel paneme te masinale uuema vidina ja võite selle vana masinaga pesu edasi pesta.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 06.10.2008 14:30 uues versioonis ei ole hetkel võimalik ostureskontos koosta kassast väljaminek teostada. pidavat olema selle versiooni viga. Jääme siis ootele millal saab
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 06.10.2008 14:33 Kuidagi imelik on lugeda, et ühe programmiga siis bilanss klapib või?
Inimesi kes teevad raamatupidamist on ikka väga erineva tasemega.
Usun, et kõik programmid on tehtud niimoodi, et bilanss klapib igal pool ja ühtemoodi. Vahe on ikka sees, kas programmi müüja on üks perekond või rahvusvaheline kontsern. Perekond võib lubada seda, et versiooni uuendused, hooldused, arenduslepingud on tasuta, ta saab piisavalt raha programmi müügist juba, et ennast hästi ära elatada ja tuleviku suhtes ei ole tal ka väga suured lootused ja ootused juhul kui peaks programmi ostmine turul manduma. Rahvusvahelises kontsernis käib teine elu, vaja on kedagi ja midagi ka üleval pidada ja mis nõuab raha süsti arendus- ja hoolduslepingute näol.
Hansa versiooni uuendused on ikka kõik paremuse poole ja paremad olnud eelmistest. Järelikult on siis Hansa programm mõeldud klass targematele inimestele ja mis nõuab ka õppimisvõimet ja raamatupidamise tundmist. Ja nagu näha tahetakse asja muuta ikka turvalisemaks, ebaturvalised asjad lihtsalt jäävad ajale jalgu ja need kaotatakse ära.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 06.10.2008 15:06 Müüd sa seda programmi või ei kasuta sa seda üldse?
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 06.10.2008 15:11 Mille järgi küll eristada, milline programm on "tarkadele" ja milline "rumalatele" Kas selle järgi, et "tarkade" oma maksab vähe, on kallis pidada ja mõtttttetult keeruline oma internetivõtmega. Mina pole küll aru saanud, ju ma siis olengi see mittetark, kes Hansat kasutab, milleks see võti ja need kinnitused ja linnukesed. Teised programmid, siis lollidele, saavad ilma nendeta hakkama. Punktiir, vaeseke, mine ja pese natuke tarkust maha, hakkab endal kergem.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 06.10.2008 15:14 Kasutan mõlemat, nii Hansaraamat kui Profitit. Mis ma siis nüüd olengi? Pooltotakas?
Punktiiri "pärlite" peale ei tasu muidugi erutuda, tema on ju see ilmatark, see kumab läbi igast sõnavõtust.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 06.10.2008 15:17 Ei müü Hansa programmi ja ei ole sellega seotud. Igaüks ostab ja valib ikka omale sobivama programmi. Ja kui inimene ei saa aru kinnitustest siis millest me veel räägime?
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 06.10.2008 15:24 Tuli vastus Tarbijakaitseametilt. Ning nagu vastusest välja loeb, ei kaitse tarbijakaitseamet füüsilisest isikut ettevõtja kui tarbija õigusi.
Käesoleva seaduse tähenduses on:
1) tarbija – füüsiline isik, kellele pakutakse või kes omandab või kasutab kaupa või teenust eesmärgil, mis ei seondu tema majandus- või kutsetegevusega;



Pöördusite Tarbijakaitseameti poole raamatupidamise programmi
probleemiga. Tarbijakaitseamet on arvamisel, et tavatarbijana ei
kasutata raamatupidamise programmi iga päevaelus, mistõttu eeldame, et
tegemist ei ole tarbijaga, seega on raamatupidamise programmi
“Hansaraama 4,3” kasutamise litsentsi eest maksjaks juriidiline isik.

Vastuseks teatame, et tarbijakaitseseadus on kehtestatud tarbija õiguste
tagamiseks vastavalt tarbijakaitseseaduse (TKS) § 1 lõikes 1
sätestatule.

Sama seaduse § 2 lg 1 sätestab tarbija mõiste, kelleks on füüsiline
isik, kellele pakutakse või kes omandab või kasutab kaupa või teenust
eesmärgil, mis ei seondu tema majandus- või kutsetegevusega. Seega on
antud juhul tegemist isikuga, kes on soetanud omale raamatupidamise
programmi kasutamise litsentsi seoses majandus- või kutsetegevusega
.

Kuna Tarbijakaitseametil on vastavalt TKS § 17 lõikes 1 sätestatule,
õigus lahendada tarbija õiguste rikkumise kohta esitatud avaldusi ja
kaebusi, siis juriidilisest isikust ettevõtja avalduse lahendamiseks
puudub Tarbijakaitseametil seadusest tulenev õigus.

Täiendavalt selgitame, et Võlaõigusseaduse (VÕS) § 374 kohaselt võib
tähtajatu litsentsilepingu võib kumbki lepingupool üles öelda, teatades
sellest ette vähemalt üks aasta.

Juhul kui juriidilise isikuna leiate, et Müüja HW HansaRaama OÜ poolt
on rikutud õigusi, on Teil kui juriidilisel isikul õigus pöörduda
iseseisva hagiga Harju Maakohtu poole.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 06.10.2008 15:25 Tavakasutajat ei huvita absoluudselt, kes on ettevõtte omanik. Ettevõte peab oma kulude ja tuludega ikka ise hakkama saama. Müümishetkel ei tohi tingimuste kohta valetada ega klientide eest olulist infot varjata. Põhiprobleem on praegu selles, et HR ei informeerinud oma kliente tarkvara soetamisel, et kasutusaastad on piiratud ja sedasama asja tahetakse müüa sunniviisiliselt mitu korda.
Kui lähtuda Punktiiri loogikast, siis oleks pidanud HR müümisel oma võimalikud kliendid terad sõkaldest eraldama ja n.n. "rumalatele raamatupidajatele" programmi mitte müüma. "Tarkadele" oleks tulnud aga selgitada, et kuna nad kvalifitseerusid "Tarkadeks" siis on neil võimalus ikka ja uuesti programmi eest maksta. Praegu on seis selline, et vihased on nii rumalad kui ka targad, eksole.

Ja ärge tulge rääkima, et kõik Eestis esindatud kontsernid kes tegelevad litsentsidega HR skeemi kasutavad. Ei ole, sellise otsuse on teinud vaid Hansa rootslastest omanikud. Selles mõttes jah, ei ole vahet millise edasimüüja käest te oma Hansale põhineva programmilitsentsi olete ostnud. Olete kõik sama probleemi ees.

Huvitab väga tarbjakaitse hinnang. Andke palun tead kui sealt vastus tuleb, siis saab edasi toimetada.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 06.10.2008 15:34 No vahva! Ma saan aru, et tarbjakaitse ei kvalifitseeri eraisikust litsentsiomanikku eraisikuks kuna programmi kasutatakse tõenäoliselt kutsetööks )) Minu litsents nii kallis ei ole, et sellega oleks mõtet kohtusse minna. See tähendab, et mina kavatsen "hääletada jalgadega". Profiti teema on huvipakkuv. Tänud info eest.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 06.10.2008 15:53 Loen seda lugu ja ei mõista, kuidas saab müüa tarkvara kasutuslitsentsi tähtajaliselt ilma, et sellest oleks müügi ajal selgelt välja öeldud.

Igatahes mina kasutan Tresoori varsti 10 aastat võin küll väita, et Tresoori litsentsil ei ole lõpptähtaega ehk siis juba korra litsentsi ostnu käest teist korda sama asja eest raha ei küsita.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 06.10.2008 16:03 Profiti ma ka ei soovita...
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 06.10.2008 16:10 Kessu, vbl põhjendad ka seda, miks ei soovita.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 06.10.2008 16:14 Klass targem tähendab, et inimene valdab raamatupidamist ja Hansa programmi edasimüüja ei hakka raamatupidamise õpetajaks, samuti ei huvita teda kliendi teadmised raamatupidamisest. Ostja saab programmi osta kui ta seda soovib, inimesi ei klassifitseerita ja ei eristata mitte miskit moodi seal.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 06.10.2008 16:20 Kas sinu tark jutt tähendab siin seda, et õigustad rahaküsimist eimillegi eest või ei ole sa lihtsalt midagi paremat näinudki?
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 06.10.2008 16:29 Kindlasti on paremaid programme ja need ka maksavad palju rohkem. Küsimus on selles, et kas seda on vaja. Kellel vaja see ka ostab.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 06.10.2008 16:51 Parem programm ei maksa palju rohkem.
Mulle tundub, et küsitava raha eest võib saada muu programmi juba enam kui ühe firma arvestuseks ja koguni koos palgamooduliga.

Kui ei taha rootslaste otsustest sõltuda, vaadake eesti progammide hulgas ringi. Näiteks Tresoor on selline, teiste kohta lihtsalt pole infi.

Edu teile, ärge ennast karpi jätke!
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 06.10.2008 17:04 Parem programm ei ole ka enam eesti keelne, seda ei toodeta spetsiaalselt eesti turule vaid omab rahvusvahelist keelt.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 06.10.2008 18:01 to monsa

nii oligi kirjutatud? juriidilisest isikust ettevõtja? Teie(inimene) kui jur. isik?

)))))))))))))))))))))))))))

ma saan naerukrambid. appi! :DDDDD
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 06.10.2008 18:01 Hansaraama sai kunagi ostetud just sellepärast, et ta oli kesmiselt sobiva hinnaga ja tal tundus olevat laiem aluspõhi, ehk ta ei onud tehtud Eestis mingi tarkade pundi poolt ja tal oli rahvusvahelise kontserni toetus(litsents/väljatöötlus) taga.
Eesti oma väga head asjad kipuvad mingi aja pärast oma väljatöötajaid ära tüütama või siis mõni peaidee generaator leiab, et teda on see kõik ammendunud ning vaja kas alustada rantjee-elu või siis otsida uusi ja põnevaid väljakutseid. Jällegi on ka võimalik, et aktiivsetel inimestel saab kas lihtsalt see aeg otsa või tõmbuvad nad pensionäri staatusesse. Uue kapitalismiaja tulekul oli neid eestimaiseid lihtsamaid või keerulisemaid raamatupidamis-majandusprogramme päris palju, millest aga praegu enam keegi midagi ei tea.
Seepärast andke andeks, aga kohaliku väljatöötlusega programm, mis on odav ja on turul olnud juba üle kümne aasta tekitab,eriti klienditoe ja meie muutuvale seadusandlusele järele jõudmise seisukohalt kahtlusi---- kaua nad enam viitsivad.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 07.10.2008 14:53 http://www.tttarkvara.ee
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 08.10.2008 14:32 Kas keegi on juba Hansaraama pakkumise ka vastu võtnud? Mina võtsin, sest tööd on vaja edasi teha. Ning sain ka neilt nüüd korraliku lepingu, mis tuleb allkirjastada ja neile tagasi saata. Mitte nii nagu varem, et maksid millegi ja täpselt ise ka ei teanud, mis vastu said. Vastu sain neilt nüüd arenduslepingu, mis kehtib aasta aega ning järgmisel aastal, kui ma soovin uuendusi, pean tasuma uuesti arendustasu. Kui ma aga uuendusi ei soovi, võin arenduslepingu lõpetada ja saan kasutada versiooni 5,4. edasi. Kuid kui kaua ma seda kasutada saan, seda ei oska nemad seal öelda, sest kui boss kuskilt kõrgelt jälle ütleb, et nüüd ei tasu see värk meil enam ära, võivad nad lepingu jällegi ühepoolselt lõpetada. Vot selline tore lugu. Olen nii uhke koos Hansaraamaga, et saan olla üks 4400-st kliendist, kes on valinud oma igapäevatöö teostamiseks HansaRaama! Elagu Hansaraama!
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 08.10.2008 15:37 Äkki oleks abi Kaubandus-Tööstuskoja juristidest? See ei saa ju lõputult kesta!
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 08.10.2008 16:28 kas sa selle lepingu sõlmimisega järgmise aasta augustini ei tahtnud oodata? Võib ju nii ka? Või ei või? Nüüd maksad sina ju järgmine aasta juba teist korda. Aga tead ma tõesti mõtlesin et ma otsin mõne arvuti häkkeri ja maksn parem talle, et see teeks mu programmi selliseks, et see enam võtit ei küsi ja asi moos.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 08.10.2008 16:42 Häkkerid võetakse kriminaalkoodeksi alla ja seda nimetatakse lihtsamas keeles varguseks.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 08.10.2008 16:49 To mõtlemiseks
Ja kuidas sa nimetad seda kui sulle sundmüügi korras pakutakse asja mille oled välja ostnud ja kinni maksnud ?
Arvasid, et ostsid ära aga võta näpust.
Siis Hansa peaks ju oma programmi rendile pakkuma mitte müügiks.
Nii et kes siin see suli siis tegelikult on............
Mina arvan et häkkeri peaks võtma jah!

Õnneks ise hansaprii raamatupidaja.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 09.10.2008 08:59 kurb on see, et mittevahetajate peale selle rahaküsimise puhul loodetaksegi .. et nurisetakse küll, aga ikkagi makstakse.
Tegelikult saavad nii kinni makstud võõra äri mured oma teenitud rahaga.

Küllap on mõistlik mitte kiirelt otsustada HR nõudmiste kasuks, vaid ikkagi ringi vaadata, millised võimalused veel on.
Kui mingi pakutav tarkvara huvi pakub, siis võiks rääkida pikemaajaliste kasutajatega.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 09.10.2008 10:42 teil pöörduda advokaat.ee poole, mis nemad asjast arvavad
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 11.10.2008 13:08 Vaja oleks kohtukaasust, aga ma arvan, et kohtusse ei hakka keegi oma litsentsi pärast minema. See litsents ei ole nii kallis, et asi ära tasuks. Samas minu arvates on antud olukorral ka HR poolt vaadatuna kaks külge. Loomulikult saab olemasolevaid kliente (eriti büroode kasutajaid) jebida, sest softi vahetus, olgem ausad, on suht töömahukas ja kindlasti on neid kliente, kes on küll vihased, aga ikka otsustavad maksta. Samas see mida HR saab, on hulk ärritunud ja rahulolematuid kliente, kes siiski maksavad ja olematu hulga tulevasi kliente, sest ma arvan, et iga täie mõistusega inimene kes softi otsib ja seda foorumit siin loeb ei otsusta iialgi Hansa kasuks. Lisak on ka nendel välja vihastatud klientidel oma tutvusringkond ning on vähe tõenäoline, et need inimesed oma tuttavatele sellist programmi, millega selline jama kaasneb osta soovitavad. Nii et minu meelest ei ole üldse kindel, et HR sõja võidab, isegi kui ta konkreetselt selles ühes lahingus edukas on ja kõik kliendid kohe laiali ei jookse.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 14.10.2008 08:13 Soovitan külastada. www.sourceforge.net vm analoogset lehte

märksõna "accounting" v "book-keeping" toob ekraanile sadu avatud lähtekoodil põhinevaid raamatupidamise alaseid tarkvaraprojekte, millest mõned on ka täiesti kasutatavad (enamus muidugi ingliskeelsed..)

näiteks leidsin sealt hiljuti suurepärase programmi OpenBravo, mis sobib ideaalselt väiksemale kauplusele kassasüsteemiks (muuseas - töötab reaalselt juba mitu kuud ühes Tallinna poes). Ja pole mitte mingit litsentsitasu vms ning mõnigase arvutialase taibuga isik saab süsteemi ülespanekuga vabalt hakkama. Hansast räägiti midagi HAL litsentsist ja üüratutest summadest litsentsi ja programmeerimise eest, aga tuleb välja et sama töö teeb veel pareminigi ära asjaarmastajate poolt arendatud tasuta programm. Kohati tundub küll et Hansa müügipoliitika on nagu Arco Vara börsileminek - vaja on korjata ära viimane turul olev "loll raha".

Avatud koodil põhineva tarkvara päralt on tulevik. Raamatupidaja asi olgu süveneda raamatupidamisse, mitte stressida selle pärast, kas ta homme enam andebaasi võtit saab.

Kasutage rohkem tasuta lahendusi ja varsti muutub ka suurte tarkvarafirmade poliitika paindlikumaks, kui nad edasi eksisteerida soovivad. Lõppkokkuvõttes sõltub nende elusolemine teie rahakotist ja jõumeetodid klientide suhtes on tupik tee.

Vot.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 15.10.2008 08:57 Vahetasinarvutit ja kust ma saan alla laadida versiooni 4,3. Või ei saagi enam vaid uue leidsin hr kodulehelt.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 15.10.2008 09:21 Tere.

Kui on vaja võin jagada, õnneks on jäänud installifail kõvakettale vedelema.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 15.10.2008 09:27 Selline mõte, et mis saab siis kui Hansa otsustab lihtsalt näiteks juunis 2009 Eesti turult lahkuda. Ehk kuidas on tagatud, et internetivõtme saamine juhul kui tugi eestist kaob või kaotatakse (mis iganes põhjustel).
Nagu näha tarbijakaitse ei kaitse ja ilmselt paarikümne tuhandese programmi maksumuse korral ka keegi ei viitsi kohtusse minna.
See internetivõti on ikka paras risk juhul kui programmi arendajaga midagi juhtub on väga kiire aja jooksul programm kasutuskõlbmatu.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 15.10.2008 09:37 Siis nad lõpetavad jälle ühepoolselt lepingu ja ongi kõik. Tuleb välja, et HR-l polegi litsentsilepingust lähtuvalt mingeid kohustusi. Ei vastuta nad programmi vigade eest ega taga sulle programmi jätkuvat kasutusvõimalust. Kui tahavad, siis arendavad programmi, kui ei taha siis ei arenda. Tundub, et kliendil ei ole mingeid õigusi.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 15.10.2008 21:22 Ei vastuta nad programmi vigade eest ega taga sulle programmi jätkuvat kasutusvõimalust.

Üldiselt see ongi tarkvaratootjate puhul nii... Lugege kasvõi Microsofti litsentsilepinguid.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 16.10.2008 11:41 See on tõesti tarkvara tootjate puhul nii, kõik litsentsilepingud sarnase sisuga. Siis tulebki osta neid programme, millel puuduvad igasugused internetivõtmed, see tagab vähemalt oma vana versiooni kasutamise õiguse. Eks inimesed õpivad oma vigadest.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 17.10.2008 07:40 Aga koguge end kokku ja esitage koos hagi!

Üks helgem ja ettevõtlikum pea asugu tegutesema.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 17.10.2008 12:57 Profit teeb sooduspakkumisi ja võtan sealt programmi.
Ta annab ka garantii, et ei tule ei teenustasu , versiooni uuendustasu ega ka programmi töö lõpetamist enne kui litsentsi ostja seda ise soovib.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 18.10.2008 08:53 No hooldus- ega arendustasu pole ka nüüd nii suur probleem. Kui te lähete autoga pesulasse või lasete õli vahetada, ei teki ju küsimust... Probleem on ainult selles, et kui küsitakse arendustasu, siis PEAB tootja ka ARENDAMA, mitte lihtsalt raha kasseerima. Mul endal siin ka probleem ühe teise tootjaga, aasta lõpus vahetame programmi.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 18.10.2008 11:35 Meeldis väga Kosti eelnev kommentaar, mis puudutas vabavara. Mõtted hakkasid kohe liikuma Kas keegi juba praegu kasutab vabavara raamatupidamisel ja oskaks soovitada midagi lihtsat, mis sobiks mitme ettevõtte raamatupidamiseks? Konkreetselt minu puhul siis on inglise keelne programm sobiv ja hädasti oleks vaja vaid GL, PL ja SL-i. Meeldiks portfell kettal, mitte arvutisse instaleeritud programm s.t meeldiks kui saaks programmi valutult ühest arvutist teise tõsta.
Vaatasin Kosti poolt soovitatud aadressil www.sourceforge.net pisut ringi ja isegi leidsin paar sobivat asja, aga installimisega jäin ikka hätta küll, vaatamata sellele, et nad kirjutasid seal, et see on lihtne. Ma olen siiani arvanud, et mul on üle keskmine arvuti kasutamise oskus. Faile suudan ma muidugi ümber nimetada vastavalt juhendile, aga mingite uute War või Error failide loomise jm seesusega ei saa hakkama.
Siit siis ka küsimus, kas kellegi võib soovitada sellist vabavara, mille allalaadimise ja kasutusele võtmisega saab tavakasutaja hakkama?
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 18.10.2008 23:59 tänud, Liz!
julgustan sind edasi katsetama ja kui midagi tõeliselt head leiad siis anna teada otsin ilmselt samasugust lahendust nagu sina; ütleme nii, et natukene eduasmme on - kui hansa lakkaks homme võtmeid väljastamast, siis see ei oleks enam maailma lõpp ja ma saaks kuidagi moodi edasi tegutseda. Kuid täiuslikku asja pole veel leidnud, kuid usun, et see on olemas
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 19.10.2008 11:07 Liz kirjutas:
Hädasti oleks vaja vaid GL, PL ja SL-i.


Mida need lühendid tähendavad?

Tahaks ise ka mõnele muule programmile üle minna...
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 19.10.2008 16:38 Vaatan siis veel ringi interneti avarustes. Vabavara võimaluse peale ma lihtsalt ei tulnud enne Kosti kommentaari. Ausalt
Kui on olemas Open Office, siis miks ei või leida Open Accounting?

Arvutivõhikule:
GL = general ledger = pearaamat
PL = purchase ledger = ostureskontro
SL = sales ledger = müügireskontro
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 20.10.2008 12:46 Avaldaksin ka siinkohal natuke arvamust vabavara kohta. Ja pean kohe ütlema, et stabiilseks töötegemiseks asi ei kõlba. Mängimiseks küll. On ju tore küll, kui leiate kusagilt vabavaralise programmi, mille eest keegi justkui raha ei küsigi. Aga edasi? Pusite kuidagimoodi käima? Aga kui selle juures on arvutialast abi vaja? Keegi tuleb tasuta appi? Oletame. Tekib miski probleem, siis üldjuhul te sealt, kust programmi leidsite, tuge ei leia... Tihti selgub, et viimati nähti programmi kallal kedagi nokitsemas... ütleme nii 2001. Ja veel üks asi, mis pole ka vähetähtis - te ei tee raamatupidamist enda jaoks. Üldjuhul on iga ettevõtte juht huvitatud sellest, et raamatupidamine oleks igal ajahetkel korras ja raamatupidaja käepärast, mitte sellest, et raamatupidaja juurutab ja juurutab midagi, aga tulemust ikka veel pole. Ja kui see tulemus ükskord on, ei pruugi ikkagi kõik asjad nii toimida nagu nad peaksid. Ja mis saab siis, kui te ettevõttest lahkute? Hakkab ring otsast peale?

Minu soovitus on - otsige Hansale tasuline alternatiiv, turul on valida küll. Aga enne ostu proovige, katsetage, küsige tootja käest, põrsast kotis pole ka mõtet sebida... Ise olen hetkel ka silma visanud TTTarkvara Rapidile - esmapilgul vägagi sümpaatne programm ja ka poisid kontooras ka lahked ja abivalmis. Ja tuttavate käest uurides selgus huvitav asi - nad pidavatki sellised olema
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 20.10.2008 14:39 kas mitte keegi siin pole ostnud seda programmi endale füüsilise isikuna? Ikka kõik firma nimele jah? Muidu saaks ju tarbijakaitsesse ütelda. Täna öeldi mulle sealt kliendi toest ja nad saavad ise ka aru et see pole aus ja tõenäoliselt hakkavad nad neid järjest lukku panema, aga seni läheb veel aega kui järg 5.3-ni jõuab
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 20.10.2008 14:42 mis sealt toest siis öeldi? ei saanud aru mis pole aus.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 20.10.2008 15:32 On ostetud füüsilise isikuna aga targijakaitse ei kaitse ikkagi kuna tõenaoliselt on prog. kasutuses isiku majandus- või kutsetegevuses, nii sama mängimiseks vast raamatupidamis programmi ei ostete.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 20.10.2008 17:36 selge. sealt toest öeldi, et nad saavad inimestena ise ka aru, et see mis praegu või õigemini 2009 oktoobris toimuma hakkab, pole aus, aga nad ei saa midagi teha, sest nad on edasimüüjad.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 21.10.2008 00:33 muuseas, üllatusin, et ka tavalisel Microsoft Officel on oma raamatupidamisprogramm täiesti olemas Exceli ja Wordi kõrval - MS Office Accounting Express 2008!
Kahjuks ainult kaks versiooni sellest olemas, üks hirmsasti USA ja teine inglismaa-keskne.. 150 naela eest võib lunastada endale nn. Professional versiooni, huvitav kas keegi on katsetanud?

http://www.msofficeaccounting.co.uk/Product.aspx
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 21.10.2008 08:06 See viimane postitus võiks alustada tarkvara foorumis uut teemat
Kindlasti pakub paljudele alternatiivne võimalus huvi ja isegi ootaks kasutajate kogemusi.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 22.10.2008 12:06 ebaõige on nende suhtes kes maksavad arendustasu teised ei maksa ja saavad ikka töö tehtud.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 27.10.2008 13:40 to ebaõige. Jah aga sina, kui sa maksad arendustasu, siis sinu programmi ju arendatakse edasi ja saad ka tasuta kliendituge. Mina ei maksa arendustasu ja minu osa ei arendata. Arendustasu ongi arendamise eest.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 07.11.2008 14:55 Pikaajlisel HR kasutajal polegi enam seda kliendituge väga vaja ja need uundused mis iga aasta sealt tulevad pole küll eriti suured. Kuid kui büroversiooni kasutan siis pean siiski maksma kuigi ei raatsi.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 08.11.2008 21:11 seda programmi arendatakse pigem tagasi kui edasi
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 09.11.2008 11:39 kribu kirjutas:
seda programmi arendatakse pigem tagasi kui edasi


Jagan seda arvamust. Reedel sain Hansaraamalt uudiskirja, mis kutsub tutvuma HR uue versiooni uuendustega. Vajutades aga uudiskirjas olevale veebiaadressile, kus uuendustega tutvuda saab, avaneb tühi valge leht. Irooniline, kas pole?
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 10.11.2008 14:55 mõtlesin selle arenduse kohta just sama.
kahjuks kasutan ka büriooversiooni ja maksin selle raha ära.
see ei tule ju kõne allagi et oma firmad viin kuskile uude
programmi-liiga töömahukas.
kuigi ei kujuta ette,mul mõned firmad on MTÜ ja neil olen
kohandanud aruandeid vastaval vajadusele,kas need pean ka
uuesti tegema.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 11.11.2008 23:27 tahaks jubedalt, et nad vähem areneks ja siis ka vähem raha küsiks selle eest ühtlasi...
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 12.11.2008 11:53 Püüdsin just nii 4.3 kui 5.0 help´ist leida midagigi pöördkäibemaksustamise kohta. Tean, et kuagi sain klienditeenindusest abi 4.3 jaoks, aga nüüd sama analoogne protseduur 5.0- s ei tööta. Mul küll ka teised jkontonumbrid, aga kui kirjeldus on analoogne, siis ei tihiks ju vahet olla.
KA www.hansaraama.ee kliendiabist ja küsimuste -vastuste andmebaasist abi ei saa , äärmisel juhul on lehekülg lingile vajutades kas tühi või ingliskeele variant, et lehekülge ei saa trükkida.
Ei aidanud seegi, et end kliendikoodiga sisse möllisin. Ei mingeid muutusi.
Kõik õpetussõnad küsimuste vastuste vormis on mõnerealised, üldised ja
VÄGA,VÄGA VANAL AJAL KIRJA PANDUD.
Kas siis uuemal ajal, uute versioonide kohta enam küsimusi polegi või siis ei vaevuta nendele vastamagi?
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 09.12.2008 16:48 ei tea, millal vorstitootjad selle peale tulevad, et igalt korra vorsti ostnult hakata iga aasta selle eest lisatasu nõudma?
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 16.12.2008 11:47 Minul on pakkumises arendustasu kogus 2. Mis see tähendab, huvitav?
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 16.12.2008 12:34 No põhimõtteliselt tähendab see seda, et turult tuleb ära korjata kogu n.n. "loll raha".
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 18.12.2008 16:13 To: Eve:

Vorstiga ei saa teha raamatupidamist. Või saab? Arendusi ei taha keegi vaid siis, kui selle eest tasu küsitakse Aga kui midagi ei tööta hästi või on moodused kuidas midagi paremini saab teha, siis ju tahaks kasutada küll eks. Need inimsed, kes arendusega tegelevad teevad ju ka tööd ja nagu ma olen siiani aru saanud tahavad ju kõik saada palka töö eest, mida teevad, või on siin mõni kes ei teeb tasuta tööd :D Võtan kohe enda juurde tööle!

Olge tublid! Päikest!

P.S. Tuge ja koolitusi pakuvad ka muud ettevõtted peale Hansa enda
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 19.12.2008 08:39 Kas teie ka saate HR-st kliendi kirju kus on info et vajutage lingile, aga need lingid ei tööta? Või ei oska mina? viimane oli http://www.hansaraama..ee/16545
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 19.12.2008 08:51 Lingis on Hansal 1 punkt lihtsalt kuidagi rohkem sattunud.
Õige link peaks olema http://www.hansaraama.ee/16545
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 19.12.2008 14:24 Programmi edasiarendamisel ja HR stiilis sunniviisilisel arenduse pealesurumisel on ikka suur vahe, eksole.
Loomulikult ei tee keegi tasuta tööd, isegi mitte arendaja, aga laske klientidel otsustada, kui arendatud programmi nad soovivad kasutada, mitte ärge pange nad fakti ette, et me nüüd arendame ja te PEATE ostma .... ja vahet pole on need lisavidinad vajalikud või ei.
Uskuge, kui need arendused on vajalikud, siis kliendid ostavad ka sundimata.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 20.12.2008 01:53 Ärge muretsege - aeg paneb kõik paika.

Programmid, mis tarbijale ei meeldi, lihtsalt surevad välja.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 20.12.2008 09:39 Valdur, muretsemiseks on põhjust küll.Hansraama (praeguse nimega) on turul 90- ndate aastate algusest, müügiprotsess on läinud järjest agresiivisemaks, kln.tugi on algusest peale olnud üleolev, abi sealt ei ole saanud, kuhugi ei ole nad turult kadunud. Niikaua kui on ostjaid, niikaua ei kao nad kuhugi.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 24.12.2008 00:37 tõsi, kuid ühel hetkel enam ostjaid pole sellise suhtumise juures ja siis ongi kõik.

olen ka ise hansa kasutaja, veel 2-3 aastat tagasi ei viitsinud vaadatagi muude lahenduste poole´, aga peale viimaseid arenguid tõepoolest teen seda ja ma pole kindlasti ainuke. Ainult et raamatupidamises on protsessid aeglased ja see et täna vint üle keerati jõuab müüginumbritesse ülehomme. Pange tähele
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 24.12.2008 12:20 aga nad ajastasid selle väga hästi, paljud mu tuttavad ja isegi läheme uuest aastast uuele programmile üle
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 19.01.2009 21:49 Tere

kui Teil on huvi Openbravo ERP (ostu/müügi juhtmine, tootmise ja materjalide juhtimine, lao haldus, projektijuhtimine, raamatupidamine) ja Opebravo POS (kassasüsteem) tarkvara vastu siis kirjutage fts [ät] fts.ee

Võime korraldada ligipääsu demo süsteemile.

Kasutajaliiges on hetkel inglisekeelne. Kontoplaan on kohandatud vastavalt Eesti raamatupidamise heale tavalele.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 21.01.2009 00:20 OpenBravo rulz!

kes soovib tasuta alla laadida, installeerimisega on omajagu pusimist muidugist:
http://sourceforge.net/search/?type_of_search=soft&words=openbravo
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 23.01.2009 16:07 Hansast Äripäeva Online'is juttu täna:

www.ap3.ee


Tundub, et asi läheb suure kella külge.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 23.01.2009 23:33 http://www.ap3.ee
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 23.01.2009 23:43 Tarbijakaitseamet andis vastuse mulle isiklikult, et programmi omanikud võivad nii teha viidates just VÕS #.
Aga pole hullu, ostan uue programmi teisest firmast ja firma on nõus arvele kirjutama ka klausli, et ei nõua arendustasu ega lõpeta programmi kasutamise õigust kui olen võimeline töötama uuendusteta.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 26.01.2009 22:50 ongi seda taaka juba pikalt talutud. Otsigu uusi ohvreid, kes lepingule allakirjutades järgmise, järgmise ja järgmise iga tehingu eest tasulise lepingu on kohustatud sõlmima, et ähvarduste saatel edasi töötada saaks.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 27.01.2009 10:44 Mõnes mõttes on lihtne, kui arenduslepingut ei pea sõlmima ja saad uuendusteta töötada....AGA
arvesta sellega, et kui programmis on viga, mis segab sul tööd teha, siis on sul vaja versiooniparandust, mida sa siis samuti ei saa...

Kas see teine tarkvaramüüja arvele ka kirjutab, et garanteerib, et ühtegi viga nende programmis ei ole?
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 27.01.2009 10:48 lisan omalt poolt sellise info, mis sain Meritilt:
"Merit Tarkvara poolt informeerime Merit Palga kasutajaid, et kuna Riigikogus vastu võetud ja 1. jaanuarist 2009 kehtima hakkavaid uusi maksumäärasid Merit Palga 2008. aasta versioonis ei ole, siis ei saa 2008. aasta versiooniga teha 2009. aasta maksuarvestust. Seega on versiooni uuendamine õige maksuarvestuse saamiseks hädavajalik. "

ehk kui uuendustelepingut pole, siis....olen jännis
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 27.01.2009 16:15 Ühesõnaga, lugupeetud kasutajad on ostnud silmagi pilgutamata kümnete tuhandete kroonide eest aastase kasutusõiguse! Või mitmeaastase, nii kuidas loteriiga välja tuli. Tarkvara looja poolt üsna häbematu moodus raha tegemiseks. Kui veel arvestada seda, et Hansaraamat on saanud ka rentida. Microsoft võiks sellest eeskuju võtta ja kuulutada, et kõik Office 2003 ja allapoole sellest on kasutusest kõrvaldatud. Mis Microsoftist saaks?
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 27.01.2009 16:44 mida tähendab PROGRAMMI VÄLJAOST?

OSTAN POEST AUTO AGA KASUTADA EI SAA?!!!!!!

HansaRaamat on võimalik osta või kasutada kuutasu eest ehk rentida. HansaRaama kasutusõigus on määratud HansaRaama litsentsilepinguga. Rendi korral kehtib kasutusõigus seni kuni kestab rendiperiood. Ka rendi korral paiknevad programmi kood ja andmed Sinu arvutis.

Ostu ja renti saab omavahel kombineerida:
Näiteks ostes moodulid Finants, Ostu-müügireskontro, Ladu ja Kassa ning soovides teatud perioodil kasutada programmi kahekesi, on võimalik selleks perioodiks lisatöökoht juurde rentida.
Rentides programmi kaks kuud ja ostes seejärel välja, lahutame kahe kuu rendi väljaostuhinnast maha.
Programmi väljaostu korral on võimalik rakendada järelmaksu.

Mooduleid saab juurde soetada vaid kahele viimasele HansaRaama versioonile.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 27.01.2009 16:50 Lepingu jätkamisel on edaspidine aastamaks 20% litsentsi hinnast vastavalt kehtivale hinnakirjale ja soetatud moodulitele.


millest koosneb litsentsi hind?
kas see on võrreldav programmi väljaostuga?


surfan HR kodulehel ja iga leht annab neil isemoodi tõlgendusi - ühest infot pole kuskil.

Kus on võimali ktutvuda Litsentsilepinguga?
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 27.01.2009 18:09 HansaRaamast
nende kodulehelt:
Majandustarkvara - see on suhe!
Esmapilgul on kõik majandustarkvarad ühesugused. Lõppkokkuvõttes teevad nad kõik sama asja....
Suhe Hädas nagu lits lapsegaPP
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 27.01.2009 18:21 tule taevas app kirjutas:
HansaRaamast
nende kodulehelt:
Majandustarkvara - see on suhe!
Esmapilgul on kõik majandustarkvarad ühesugused. Lõppkokkuvõttes teevad nad kõik sama asja....
Suhe Hädas nagu lits lapsegaPP




ostsid omale SUHTE!!!
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 27.01.2009 20:31 1. MÕISTE
Tarkvara- Raamatupidamistarkvara HansaWorld SBE vastavalt arvel toodud kirjeldusele. Mõistet "tarkvara" käsitletakse samas tähenduses kui Eesti Vabariigi Autoriõiguse seaduses mõistet "teos".
2. ÜLDSÄTTED
Pooled juhinduvad Eesti Vabariigi Autoriõiguse seadusest ja rahvusvahelistest autorikaitse normatiivaktidest.
3. LEPINGU OBJEKT
LITSENTSI ANDJA annab LITSENTSI SAAJALE loa tarkvara kasutamiseks (lihtlitsentsi) käesolevas lepingus ettenähtud tingimustel ja ulatuses.
Tarkvara kasutamise ulatus on märgitud arvel, mis on käesoleva lepingu lisaks.
4. TARKVARA KASUTAMISE VIIS
Tarkvara on mõeldud kasutamiseks PC või Macintosh tüüpi ja nendega ühilduvatel arvutitel normaalsetes kontoritingimustes. Tarkvara võib kasutada nii mitmel arvutil või võrgutöökohal, kui on märgitud arvel.
5. LITSENTSI SAAJA KOHUSTUSED
LITSENTSI SAAJA kohustub:
a) tegema regulaarselt tekstikoopiaid, mitte harvemini kui kord nädalas;
b) täitma täpselt LITSENTSI ANDJALT saadud juhiseid ja kirjalikke teatisi tarkvara kasutamiseks.
LITSENTSI SAAJAL on keelatud käesoleva lepinguga saadud tarkvara kasutusõiguse rentimine, kinkimine, müümine või mõnel muul viisil edasiandmine nii tarkvara koopiana kui teisendustena, nii tervikuna kui osadena. Samuti on LITSENTSI SAAJAL keelatud avada tarkvara suletud faile, tõlkida või parandada tarkvara ilma LITSENTSI ANDJA kirjaliku loata.
LITSENTSI SAAJA vastutab tarkvara efektiivse kasutamise eest.
6. ARVELDUSED
LITSENTSI SAAJA kohustub tasuma LITSENTSI ANDJALE tarkvara kasutamise eest tasu vastavalt LITSENTSI ANDJA poolt esitatavale arvele. LITSENTSI SAAJA kohustub tasuma arve hiljemalt 7 päeva jooksul arve esitamisest ja tähtaja ületamisel maksma viivist 0,5% arve summast iga viivitatud päeva eest.
7. SANKTSIOONID
Kui LITSENTSI SAAJA ei tasu arvet 20 päeva jooksul, on LITSENTSI ANDJAL õigus tühistada antud litsents ja nõuda kahjude ja saamatajäänud tulu hüvitamist.
Kui LITSENTSI SAAJA astub üle lepingu punkti 5 teises lõigus nimetatud keeldudest, on LITSENTSI ANDJAL õigus nõuda litsentsi tühistamist ja tekitatud kahjude ja saamatajäänud tulude hüvitamist.
8. GARANTIID
LITSENTSI ANDJA garanteerib:
a) tarkvara ja kasutajajuhendite üleandmise LITSENTSI SAAJALE;
b) LITSENTSI SAAJA soovil tarkvara installeerimise arvutisse vastavalt kehtivale hinnakirjale;
c) LITSENTSI SAAJA soovil kasutaja koolituse vastavalt kehtivale hinnakirjale;
9. GARANTII PIIRANGUD
LITSENTSI ANDJA ei garanteeri:
a) tarkvara vastavust LITSENTSI SAAJA kõigile nõudmistele ja soovidele ega täielikult vigadeta tööd;
b) tarkvara tööd ja sobivust kõikide sisseseadete ja tarkvara konfiguratsioonidega;
c) tasuta tarkvara vigade parandamist, samuti tarkvara kasutusest tulenevate võimalike kaudsete või otseste kahjude hüvitamist.
10. VASTUTUSE PIIRANGUD
LITSENTSI ANDJA ei vastuta otseste ja kaudsete kahjude eest, mis on tekkinud ükskõik millisest defektist tarkvaras, selle dokumentatsioonis või arvuti kasutamisest mittetavalistes tingimustes, kaasaarvatud kahjud info kaotusest, tootmise seiskumisest ja tarkvara parandamisest ja uuesti programmeerimisest.
Hansa Business Solutions AS
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 28.01.2009 11:30 Rentides programmi kaks kuud ja ostes seejärel välja, lahutame kahe kuu rendi väljaostuhinnast maha.
Kogu tsirkus ju selle ümber pöörlebki, et programmi ei saa välja osta! Saab osta kasutusõiguse üheks aastaks, aga mitte rohkem. See ongi erinevus Microsoft Officest mille korra ostad ja kasutad kaua tahad!
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 28.01.2009 12:55 "suhe" raha eest - meenutab kangesti lõbumaja :p
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 29.01.2009 16:12 RATIOMA-R OÜ
HANSARAAMA OÜ
Hansa Business Solutions AS
HW HansaRaama OÜ
kõigile neile on makstud aga lõpuks ikka ilma isegi "suhet" ei lubata sügisest enam... andmete elektroonilsest säilitamisest pole ka enam abi kasutada neid ju ei enam ei saa, kui ei maksa...
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 29.01.2009 20:47 osta uus programm ja tõmba Hansast kõik andmed üle. Ostu-ja müügireskontrot ei saa aga finantsi osa saab kõik kasutada-printida.
Uurige teisteslt programmi müüjatelt. Asi ei ole lootusetu.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 31.01.2009 00:03 Pole Profiti spetsialist aga hetkel pean sööma suppi, mis on keedetud 2007 aastal profitiga...saldod kokku ei lähe ja vigade otsimine on tõeline õudus..jube palju läheb mõtetut aega kaduma selle peale. et aru saada mis seal tehtud on. Võibolla olen ma ise saamatu aga telefonitoe abil ei saanud ka ma asjast jagu.Kui tegin nii nagu nad õpetasid ei olnud ikka tulemus selline nagu õige oleks.Hankijate ja klientide saldod pearaamatuga kokku ei lähe.Vist pole kunagi keegi ka kontrollinud ja nüüd seda kõike teha on ikka päris kole. Mina ei vahetaks Hansat profiti vastu.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 31.01.2009 22:12 ega Profit pole süüdi raamatupidaja saamatuses. Ka Hansas on võimalusi küllaga, et ostu-ja müügireskontro ei lähe finantskontoga kokku. Programm teeb kanded raamatupidaja "etteütluse alusel", mitte iseseisvalt.
Kõige lihtsam viga võib juba olla selles, et laekumisel-tasumisel on tehtud finantskanne (mingil kindlal põhjusel) , mis aga ei kajastu reskontrodel ja siit saabki viga alguse. Kui raamatupidaja saldosid igas kuus ei kontrolli läheb viga pikka aega edasi ja otsi siis tagantjärele ...
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 01.02.2009 02:16 Profit on suurepärane programm ja see pidi küll väga jobu raamatupidaja olema kes seal reskontrot finantsiga võrrelda ei viitsinud. Mis seal keerulist nüüdki on?
Võta pangaväljavõte ette, kontrolli mõne päeva/nädala/kuu kaupa ära, paralleelselt finants reskontrodega. See kõik ju mõne klõpsuga Profitis tehtav... ei saa aru mis keerulist on??
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 09.02.2009 11:33 Sain sellise pakkumise, Mis see tähendab? millest 14%? Kuidas teie ar saate?

[i] HansaRaama sõnumid, veebruar 2009
VALENTININÄDALA PAKKUMINE

Meile kallid inimesed on meie jaoks väga olulised. Oleme õnnelikud, et nad
on olemas. Soovime Sinuga oma rõõmu jagada ja tähistada koos
valentininädalat. Ainult nüüd, ühe nädala jooksul, on Sul võimalik soetada
HansaRaama litsents 14% soodsamalt. Ära jäta juhust kasutamata!

Pakkumine kehtib 9-15.02.2009 [/b]
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 09.02.2009 18:11 see saadetakse neile, kes veel Hansasid ei tunne, et teid õnge võtta.
Katsu eemale hoida, sest tujudega mehed täna müüvad litsentsi ja homme lõpetavad lepingu - oledki rahast ja programmist ilma.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 05.03.2009 02:57 Kasutasin kunagi HansaRaamat... sealt läksin aastaid tagasi üle SQL-Ledger nimelisele programmile ( http://www.sql-ledger.com ) ning sealse kogukonna lahknemisel asusin kasutama LedgerSMB nimelist programmi ( http://www.ledgersmb.com ). Mõlemad on GNU GPL litsentsiga ehk tasuta ning olemas on ka lähtekood ehk vajadusel saab ise programmi täiendada. Olemas on ka eestikeelne tõlge.

Ise olen kahe raamatupidamisettevõtte omanikeringis ja kokku on meil ca 100 ettevõtet LedgerSMB süsteemis. Kogu tarkvara on veebipõhine ja internetist ligipääsetav. Seetõttu teevadki paljud kliendid oma müügiarveid otse selles programmis ehk meie töökoormus on väiksem seetõttu :-)

Põhjus miks sai kunagi HansaRaamast loobutud (siis kasutasin seda ühes firmas) peitus selles, et oli vajadus muuta detailide koode (kuna tarnijad muutsid neid aegajalt) ja HansaRaama ei võimaldanud seda. Teine suur probleem on vajadus aegajalt muuta vanu dokumente, näiteks siis kui tekib mõni kirjaviga... Pole ju mõtet tekitada ühe näpuvea tõttu 3 dokumenti, arve, kreeditarve ja uus arve, kui saab lihtsalt tehtud vea parandada ja uuesti salvestada.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 05.03.2009 10:47 inglise keelt mitte oskajatele kas oleksid nõus pisut pikmemalt seletama kuidas see endale alla laadida?
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 05.03.2009 14:19 kas sa Peeter ehk seletaks, mis sa arvad, millest see firma elab, kes tasuta tarkvara toodab.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 09.03.2009 16:19 Kui uue versiooniuuenduse võtan, kuidas mu vanad andmed uude saavad ?
Ega ma neid (ca 3000 nimetust ) ei pea ühekaupa sisse taguma ?
See oleks katastroof 24 h jääb väheks.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 15.03.2009 13:35 mexx kirjutas:
Täiesti arusaamatu. HansaRaama kodulehel on kirjas, et programmi saab välja osta või rentida. Aga mis vahe neil on, kui ka välja ostes, pead programmiarendajale igaaastast obrokit maksma?

Ja milleks need versiooniuuendused? Kõik lisanduvad uuendused on ju niikuinii veel lisaks eritasu eest? Kui ma neid ei soovi, siis milleks mulle uuem versioon? Ma usun, et enamike kasutajate vajadused rahuldas ära ka versioon 3.9. Tegelikult oli versioonil 3.9 võimalik ära võtta andmebaasivõtme küsimine ja peale seda sai seda vabalt kasutada, lisada uusi ettevõtteid jne. Kes teab, kuidas seda teha, siis nüüd on ilmselt õige hetk selle saladuse avaldamiseks

HansaRaamas on tegelikult võimalik teha paljusid asju, mida "ametlikult" programmis teha ei saa. Näiteks kasvõi kinnitatud kaartidelt kinnituste mahavõtmine!
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 16.03.2009 20:43 mexx kirjutas:
Täiesti arusaamatu. HansaRaama kodulehel on kirjas, et programmi saab välja osta või rentida. Aga mis vahe neil on, kui ka välja ostes, pead programmiarendajale igaaastast obrokit maksma?

Ja milleks need versiooniuuendused? Kõik lisanduvad uuendused on ju niikuinii veel lisaks eritasu eest? Kui ma neid ei soovi, siis milleks mulle uuem versioon? Ma usun, et enamike kasutajate vajadused rahuldas ära ka versioon 3.9. Tegelikult oli versioonil 3.9 võimalik ära võtta andmebaasivõtme küsimine ja peale seda sai seda vabalt kasutada, lisada uusi ettevõtteid jne. Kes teab, kuidas seda teha, siis nüüd on ilmselt õige hetk selle saladuse avaldamiseks

HansaRaamas on tegelikult võimalik teha paljusid asju, mida "ametlikult" programmis teha ei saa. Näiteks kasvõi kinnitatud kaartidelt kinnituste mahavõtmine!
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 16.03.2009 21:11 pange kirja jah see saladus
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 25.03.2009 09:07 Tahaksingi siinjuures teada, mis te oma HansaRaamaga siis sügisel peale hakkate?? Teete lepigu, et maksta nii et müriseb, või vahetate proget?? Soovitage siis ka , milline oleks kiiresti ümberõpitav, sest siiani olen ainult tegev hansaga.


Olen ise ka selles paadis, mis sügisel uppuma hakkab, sooviksin päästerõngast!
ja veel, loen siin üht kommentaari - kui ei maksa, ja uut võtit ei ole, mida tõenäoliselt ei ole, kui ei maksa, kas siis tõesti ei saa ka vanu andmeid kätte??????

Vaatan klikkide arvu järg, et teema oma küllalt loetav!!!
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 25.03.2009 09:51 no näete nüüd juba uus versioon neil juba tuleb välja. Tõesti tõesti, mida teha edasi. Teie kes te just 5.3 ostsite, kas peate jälle maksma et 6.0 saada
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 25.03.2009 10:28 kellel leping tehtud, neile on versiooniuuendused tasuta
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 25.03.2009 12:53 Nii närvi ajab see pidev versiooniuuendamine. Meil on HR seotud mitmete juurde tehtud konverteritega, et andmed emaettevõtte poolt kasutatava programmi jaoks sobivaks konverteerida. Kui 5.0-lt 5.1-le üle läksin, siis oli nende lisade tööle saamisega üks igavene häda, pluss selle eest tuli konverterite tegijatele maksta. Kui me konvertereid tellisime, siis HR-llt selles osas mingit abi ei saanud, kuigi küsisime. Nei ei ole vastavaid spetsialiste. Arendustasu maksame, aga tahaks töötada olemasolevas versioonis mitte kogu aeg nende uuendustega kaasa tõmmelda. Miks pagana pärast ma pean kogu aeg uuendama kui olemasolev asi toimib ja sobib. Samas kui miski küsimus on siis telefoniabi soovitab kogu aeg kasutada uut versiooni ja ei ole aldis olemasoleva versiooni küsimuses abistama. No näiteks viimane kord küsisin kust saab teada mitu kannet on konkreetses perioodis tehtud. See ei ole ju asi mis ainult uuendatud versioonis on, eksole, aga miskipärast sain kohe soovituse, et uues versioonis on vastav koht seal ja seal. Aga miks ta minu versioonis samas kohas ei toimi, selle kohta vastust ei olnud. Nii et ma pean neile praktiliselt iga kord selgitama, et ma soovin infot kasutuses oleva versiooni kohta, mitte soovitust uuele üle minna.
Põhimõtteliselt ma tahaks oma aega ikka kasutada oma põhitöö tegemisele, mitte nende uusi ja huvitavaid arendusi testida ja raisata aega programmiga seotud konverterite ümber tegemisele.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 25.03.2009 18:59 Eestis toodetud tarkvara
v.t.www.vesiir.ee
Kas keegi kasutab ja kommenteerib?

Tarkvarasüsteem – mitte ainult raamatupidamisprogramm!
OÜ Vesiir poolt pakutav majandustarkvara on terviklik süsteem mitte lihtsalt plaadile salvestatud programm. Meie pidev järelvalve ja aktiivne tegevus tagavad:

kogu süsteemi vastavuse kehtivatele seadustele ja muudele nõuetele;

vastavuse iga kliendi personaalsetele vajadustele;

piisava jõudluse ja töökindlusega serverite kasutamise mõõdukate kuludega;

põhjaliku ja pidevale jälgimisele allutatud varukoopiate ja muude turvameetmete rakendamise;

koolituse ja täiendkoolituse kõigile tarkvara kasutajatele kas standardsete koolituskavade alusel või konkreetse kliendi vajadustest lähtuvate kavade alusel.

Kuna meie poolt pakutav tarkvara baseerub meie serveril ja kasutaja arvuti suhtleb sellega interneti vahendusel, siis ei ole oluline, kas kasutajad on koos ühes kontoris või erinevates tegevuskohtades – kus on internet, seal töötab ka meie tarkvara. Samuti ei pea kasutaja tundma muret selle pärast, mis juhtub siis, kui tema arvuti rikki läheb või sülearvuti ära varastatakse – meie tagame andmete säilimise.

Oma tarkvarasüsteemi loomisel oleme lähtunud järgmistest põhilistest eesmärkidest:

kõikide moodulite kasutatavus eraldi või koos;

erinevate tegevusalade ja nõudmistega ettevõtete vajadustele lihtne kohaldamine;

lihtne ja intuitiivne kasutamine;

korduvate tööoperatsioonide lihtsustamine ja automatiseerimine;

inimlikest eksitustest tingitud vigade vältimine ja lihtne leidmine;

võimalus lihtsalt ja selgepiiriliselt jagada erinevaid töölõike inimeste vahel nii ühe firma siseselt kui ka olukorras, kus osa tööst toimub klientfirmas ja osa raamatupidamisbüroos.

Süsteem koosneb järgmistest põhimoodulitest:

Finantsraamatupidamise moodul – pearaamat ja päevaraamat, bilansid ja kasumiaruanded;
Arvete ja laomajanduse moodul – kaupade ja teenuste ostmised ja müümised, laoarvestus, sularahadokumendid ja kassaarvestus;
Palga ja personalimoodul – personali isikukaardid, palgad ja puhkused, tööajad ja ületunnid...
Lisaks on veel terve rida spetsiifilise ülesandega mooduleid laenude ja liisingute haldamiseks, raamatupidamisbüroo töö korraldamiseks ja muude ebatavalisemate ülesannete lahendamiseks.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 26.03.2009 09:40 Mida teha ?

1. Tehke kalkulatsiooni(raha ja aeg) palju te olete nõus oma uue tarkvara eest maksma (mitte 0.krooni ja 0 senti )

2. Küsige oma tuttavate käes mida nemad kasutavat ja kui palju on maksund neile tarkvara juurutamine

3. Saatke e mailid tarkvara firmadele koos oma soovidega
ja tarkvara ostu ja juurutamise eelarvega

Edu

Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 27.03.2009 12:31 elle / külaline
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 25.03.2009 09:07
Tahaksingi siinjuures teada, mis te oma HansaRaamaga siis sügisel peale hakkate?? Teete lepigu, et maksta nii et müriseb, või vahetate proget?? Soovitage siis ka , milline oleks kiiresti ümberõpitav, sest siiani olen ainult tegev hansaga.


Olen ise ka selles paadis, mis sügisel uppuma hakkab, sooviksin päästerõngast!
ja veel, loen siin üht kommentaari - kui ei maksa, ja uut võtit ei ole, mida tõenäoliselt ei ole, kui ei maksa, kas siis tõesti ei saa ka vanu andmeid kätte??????

Vaatan klikkide arvu järg, et teema oma küllalt loetav!!!

Sügisel tekib ainult see probleem, et printida ei saa ja targemad on ka selle probleemi lahendanud igaveseks.
Andmeid sisestada ja vaadata saad igavesti.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 27.03.2009 20:38 aga vist asjast huvitatud on ära kustutanud.

Programmiga saab ka pärast sügist töötada, ainult välja printida ei saa. Samas aga targemad ja hakkajamad on oma programmid igavesti priiks teinud s.t saavad ka pärast sügist välja printida ja normaalselt töötada.

Otsi abiline ja tööta rahus edasi, ostetud litsents ei ole ju tühistatud.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 28.03.2009 13:05 Kui Sa seda pahaks ei pane, äkki avaldad sunagi, kust otsima hakata neid abilisi? Kas abiline saab aidata nii serveri puhul kui ka ilma serverita programmi puhul? Kui Su teema kustutatakse, palun saada info isekass@hot.ee
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 28.03.2009 17:22 võti on ju üks ja ainus, egas serveri jaoks pole nelja võtit vaja. Abiline otsi aga ise, mees tänavalt ei aita aga mõni kes ise sellega tegeleb küll
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 28.03.2009 17:33 andke siis palun teada kes sellega tegeleb, ma meelsasti kasutaks seda teenust, ma tõesti ei oska kellegi juurde minna, ei tänaval ega ka kuskil mujal ja vaevalt et klienditugi mind selles küsimuses aitab.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 30.06.2009 16:47 TULI JUBA KIRI , ET JÄLLE MAKSTA ARENDUSTASU JUULIS. KUIDAS NEIL LOOD KES SEDA SIIANI POLE TEINUD, KAS SAAB IKKA EDASI VANA VERSIOONIGA?
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 30.06.2009 16:56 Sõltub, kui vana see vana versioon on. 3.9 saad kasutada igavesti, aga sealt edasi versioonid on seotud internetivõtmega, mis nüüd pandi kord kuus uuenema. 4.3 enam sügisest kasutada ei saa.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 02.07.2009 14:03 mul praegu 4.3 aga 3.9 ka alles. Nüüd kui ma expordin impordin 4.3 andmed 3.9-sse siis ta muudab mul selle võtme valeks. Ei tea kas saan importida nii ka et ei muudaks. Muidugi kui ei saa, siis panene algsaldod uuesti sisse ja töötan ikka 3.9. Vot ei hakka maksma, sest mul pole võimalik maksta ja oleksin nõus edaspidigi kasutama 4.3
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 02.07.2009 14:11 olen ka seda uurinud ka HR klienditoest ja eelnevatesse versioonidess tagasi minna ei saa.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 02.07.2009 14:54 Tervist,

Tuletame Teile meelde, et täna tuleb teie majandustarkvaras käibemaksuprotsent muuta 20%

Saadame Teile käibemaksu seadistuste muutmise juhendid. Kui jääte käibemaksu protsendi seadistamisega hätta, pöörduge palun meie konsultantide poole - uudse tasulise on-line teenusena saame Teid aidata ka otse kontorist! Meie konsultantid vastavad numbril 669 11 11 või e-maili teel info@excellent.ee

Kui Te ise kasutate või teate kedagi, kes on hädas mõne teise tootja raamatupidamisprogrammi seadistamisega, siis infoks teavitame teid vastavast kampaaniast:

Uus majandustarkvara odavamalt kui Teie praeguse Merit või Eeva programmi versiooniuuendus !!!

Nüüd on õige aeg vahetada olemasolev raamatupidamisprogramm Eestis enimkasutatud majandustarkvara HansaRaama või FirstOffice vastu!

Vahemikus 01.07-12.07.09 saad HansaRaama Kombi paketi soetada vaid 3500+km eest (tavahind 7000+km) ja FirstOffice+palk paketi ainult 2000+km eest (tavahind 3000+km).

HansaRaama või FirstOffice kasutajana kaovad muuhulgas mured, mis seonduvad seadusemuudatustega. HansaRaamas saate lihtsalt muuta näiteks käibemaksuprotsenti ja selleks ei ole vaja teha versiooniuuendust. Samuti on HansaRaama valmis Euro tulekuks. Paljud teised programmid vajavad kahjuks tasulist versiooniuuendust seadusemuudatuste puhul, näiteks:



Merit Ladu vajab km % edukaks muutmiseks tasulist versiooniuuendust, mis maksab 4000+km:

Kuna olemasoleva versiooniga head lahendust ei olegi, siis tehti programmi täiendused ja lasti välja uue versiooni 5.5.901, kus käibemaksud on seotud etteantud kehtimise perioodiga. Kõik Merit Ladu kasutajad peavad edukaks käibemaksumuudatuse teostamiseks ostma uue versiooni, mille hind on 4000 kr + km firma kohta!!!

Eeva 2009 juuli käibemaksu uuendus maksab 2950kr:

Uuenduse kasutamisõiguse, kui pole Eeva arenduslepingut, maksumus on koos käibemaksuga 2950.00 EEK



Praeguses majanduskliimas tuleb ilmselt maksumuudatusi ette veelgi, rääkimata euro võimalikust kasutusele võtmisest. Kas tahate igakord selle eest maksta?

Tule üle kaasaegsele majandustarkvarale! HansaWorldi programmidega sellist muret ei ole ega ei tule.



Lisainfo HansaRaama ja FirstOffice kohta leiad meie kodulehelt www.excellent.ee või telefoni teel 669 1111



Excellent Business Solutions Eesti AS

info@excellent.ee

www.excellent.ee

Telefon 669 11 11


Häda ajab härja ka kaevu !

Iseasi kas tasub kõike uskuda, mõne aja pärast küsivad jälle võtme eest uuesti raha.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 02.07.2009 15:10 to mexx
4.3-lt tagasi 3.9-le minna on keeruline, kuid mitte võimatu. 4.3-s on ju kliendid-hankijad ühes registris, 3.9-s eraldi. Kuidagi on võimalik neid küll andmete importimisel-eksportimisel tagasi lahku viia, aga selleks tuleks ilmselt spetsialist kutsuda, mina seda teha ei oska.

Kui sul on aga kuskile kirja pandud 3.9 võtmed, millega enne töötasid, siis saad ju lihtsalt mingi hetke algsaldod sisestada ning sealt edasi tööd jätkata. Muid andmeid (artiklid, kontoplaanid jne) saad ikka importida.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 06.07.2009 09:36
Uus majandustarkvara odavamalt kui Teie praeguse Merit või Eeva programmi versiooniuuendus !!!


Tunda on, et Hansa väriseb oma nõrga positsiooni üle
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 06.07.2009 10:18 Väriseb jah, ja meelitab nii kuis oskab. Aga pärast keerab ikakgi mingi kirve selge aasta või paari pärast...
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 06.07.2009 12:46 kui ma hakkan ikka vanasse andmebaasi üle minema ja sisestaks siis uuesti vanasse algsaldod, mis on 4.3 lõppsaldod, Kas mõistlik oleks need andmed käibeendmikust võtta, või kuidas teie teeksite?
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 06.07.2009 16:45 Kui hakata 3.9 versiooni andmeid sisse importima, siis võib programm demosse minna ja võtit ikkagi võtta ei saa.

Ja need, kes arvavad, et 3.9 üldse demosse ei lähe, eksivad, sest mingi aeg läheb see ikkagi demosse. Programm on niimoodi lihtsalt üles ehitatud.
Olen selle jamaga isiklikult kokkupuutunud.

Kõige lihtsam on Teil maksta see arendustasu või osta uus programm (praegu ju odavad). Ja annan pea, et uued programmid on palju mugavamad ja paremad, isegi vigu pole nii metsikult palju kui 3.9s ja 4.3es.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 29.07.2009 10:20 Kuna 1. oktoober on äkki jube lähedale tulnud, otsustasin HR-lt uurima hakata, millise hinnaga mulle siis senise 4.1 versiooni asemele uut pakutakse.

Ja tule taevas appi! Eile sain Collum Consultilt pakkumise summas 8580.-
koos järgmise kommentaariga:

Arendusleping on aastane leping, kui soovite järgmisel aastal lepingut jätkata, siis tasute aasta pärast 15 % programmi maksumusest.Hetkel tuleb tasuda 45 % programmi maksumusest, kuna kasutate 4.3 versiooni

Seega: täna pakutakse mulle 4.3, et kahe kuu pärast uuesti raha küsida?!!

Kasutan HR-t eraisikuna ja pean seal hetkel 3 firma raamatupidamist.
Kasutan bürooversiooni. Nüüd aga mõtlesin sellest loobuda ja osta 1 ettevõtte litsentsi juurde - ehk tuleb odavam. Mulle vastati, et juurde pean ostma 2 firmat!! ja büroost loobuda pole mõtet. Iva selles, et programmi ostjana pidin ka oma nime sinna firmade ritta panema ja seega loetakse ka mind üheks firmaks.

Tahtsin lihtsalt südamelt ära. Ehk oskaks keegi lohutada...
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 29.07.2009 10:47 Osta uus programm. Võta RapidPlus ja oled igati omadega võidus. Hansast on võimalik osa asju Rapid Plusi üle viia. RapidPlus poisid on väga sõbralikud ja aitavad alati
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 29.07.2009 14:06 Ma ei tea palju see sind lohutab, aga reaalne seis on see, et programm tuleb välja vahetada. Midagi ei ole teha. On ju üsna selge, et selle ettevõtte rahanõudmised ei lõppe praeguse korraga. Mõtle pikemas perspektiivis.

Ma ei ole ise ka veel otsustanud mida asemele osta, aga otsin programmi, mille saaks ühekordse hinna eest osta. Kui on vaja konsuldatsioone või mis iganes muud probleemid tekivad, maksan juurde. Soovin ise otsustada oma kulutuste ja riskide üle ja mitte saada ega jääda väljapressijate lüpsilehmaks. Nimetagem asju õigete nimedage, eksole.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 29.07.2009 18:36 osta või rendi Profit ja probleemid kaovad.
Olen üle aasta kasutanud ja ei ole kordagi lisaraha küsitud.
1,5 tuh eest tehti isegi kaks minule vajalikku lisavõimalust programmile juurde.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 29.07.2009 20:17 To soovitan:
Profit võimaldab ju ainult 1-e firma raamatupidamist teha aga tal on ju 3 firmat
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 29.07.2009 21:40 Kahjuks on see tõsi, et Hansat ei saa usaldada. Küsimus ei ole aasta- või kuutasus, vaid küsimus on selles, et kui müüdi siis müüdi karbitoodet, ilma mingi infota selle kohta, et midagi juurde tuleb maksta või et seda mingist hetkest enam kasutada ei saa.

Aga nüüd küsitakse raha juurde. See on minu arvates pettus. Ostan programmi, mis ei muuda oma tingimusi nagu tuulelipp.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 30.07.2009 00:07 Kuna te selle 4.3 versiooni HansaRaama ostsite? Või EE oma veel vanema versiooni?
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 30.07.2009 10:15 mina teen Profiti bürooversiooniga 12 firma raamatupidamist
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 30.07.2009 13:31 Bürooversioon on ju kallim. 3-e firma pärast pole mõtet bürooversiooni osta
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 30.07.2009 14:29 HR 3.9 ostsin 2004. aasta aprillis 6100 krooni eest. Ainsa dokumendina on mul tehingu kohta arve, kus on tekst:
HR Start büroo, versioon 3.9
Sisaldab järgmised moodulid:
Finants, kassa, O-Mreskonto, büroo, ühe töökoha ja 99 ettevõtte litsentsi.

Seega ei mingit lepingut, kasutustähtaega jms.

3.9-ga ei ostnud ma algul valuutamooodulit (mis oli sel ajal eraldi).
Kui soovisin aasta lõpul ka valuutat saada, soovitati mul osta versiooniuuendus: 4.1, kuna sellel on Oreskontoga valuuta kohe kaasas. Maksin 2004. a. dtesembris versiooniuuenduse eest 999.- krooni. Ja sellega on kogu mu rahakulutus senini piirdunud ongi.
Vahepeal siiski on selgunud, et mingil hetkel olen TASUTA endale pidanud installima 4.3. Ei mäletagi, mitu aastat see tagasi oli.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 30.07.2009 14:39 Vot see, et pidi installima 3.9-st kõrgema versiooni ongi kogu tänase jama alus, kuna kui oleks edasi kasutanud 3.9 siis saaks seda rahulikult (juhul kui programm sobib ja tuge ei vaja) edasi kasutada ja keegi sind ei ahistaks internetivõtmega.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 30.07.2009 14:45 EE kas Sul 99 firmat saab panna, teisisõnu bõroo versioon töötab sellest ajast?
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 30.07.2009 17:30 Ma veidi kahtlen, et "ei mingite lepingut, kasutustähtaega jms."
HansaRaama 3.9 versioonis on olemas fail Litsentsileping.txt, kus on kõige alguses öeldud, et kui te ei nõustu antud tingimustega, siis ärge installeerige programmi. Seega mingi leping siiski on sõlmitud. Iseasi kas selle alusel on ilus hiljem arendustasu kohustuslikuks muuta.
Sarnased lepingud on ka nt Microsoftil jt. See, et kliendil ei ole allkirjastatud paberit, ei tähenda veel, et ei oleks lepingust tulenevaid õigusi-kohustusi.

Mainitud lepingus on punktid:

* Kasutusõigus. TARKVARATOOTE kasutusõigus tekib üksnes TARKVARATOOTE kasutusõiguse eest väljastatud arve tasumisel.
Perioodiline kasutusõigus. TARKVARA kasutusõigus võib olla perioodiline. Sellisel juhul on Teil õigus TARKVARA kasutada kindla perioodi vältel peale selle perioodi kohta väljastatud arve tähtaegset tasumist.

* Versiooniuuendus. Antud litsents tühistab eelmised TARKVARATOOTELE (või selle varasematele versioonidele) antud litsentsid. Perioodilise kasutusõiguse puhul on Teil õigus kehtiva perioodi vältel kasutada TARKVARATOOTE kõige uuemat versiooni.

Lisaks kõigele muule ütleb ka terve mõistus, et tarkvaraarenduses on viis aastat võrreldav sajandiga, ehk siis võrreldes 2004 aastaga on arvutid kordi kiiremad, kõik muud tarkvarad mitmeid kordi uuendatud jne. Raamatupidajad, teadagi on aga üks kõige konservatiivsemaid rahvusi üldse (sõltumata päritolust).

Proovige igasuguse tarkvara kasutajana ikka aru saada ka sellest, et tarkvara ostmine on pisut erinev auto ostmisest. Ühe puhul ostate kasutusõigust, teise puhul reaalset rauda. Tarkvara puhul peab aga reeglina aktsepteerima tootja litsentsilepingu tingimusi.

PS. Ma ei ole HansaRaama töötaja, ausõna
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 30.07.2009 18:09 Selge- Sven on Excellenti töötaja siis ilmselt :-)

Asi pole tasus, asi on selles et sinu eest müügi hetkel varjatakse tõsiasja, et hilljem pead juurde maksma. Mina sain oma esimese Hansa versiooni ILUSAS KOLLASES KARBIS, KUI OSTSIN ARVUTIFIRMA PENNU ARVUTI, PEALEKAUBA. Seal polnud mingit litsentsilepingut. Ja praegu ma isegi ei tea, mis hetkel enese teadmata "aktsepteerisin" tingimused. Igatahes oli uuemat versiooni paigaldadaes tunne, et tegu on mingite väga vajalike uuendustega.

Kõigile tarkvaratootjatele: kui te soovite, et maailma kõige konservatiivsem rahvus - raamatupidajad - teist midagi arvaks, siis väljendage oma toote tingimusi absoluutselt selgelt ja üheseltmõistetavalt.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 30.07.2009 18:13 Sõltumata sellest. millised iganes on tootja litsentsilepingu tingimused, on hea tava selgelt toote müümisel nendest ostjale teada anda. Hea tava ei ole see, et oluline info on pidetud segaselt sõnastatult mingi ühe faili sisusse. Praegu enam ei mäleta keegi kas see eelpool mainitud võimalik fail oli paketiga kaasas või ei. Kui antud teemat hoolega lugeda, siis ei ole siin teemas kommenteerinud mitte keegi, kes oleks selgelt aru saanud, et programmi kasutusaeg oli ajaliselt piiratud või arendustasu oleks olnud kohustuslik. Mitte ükski nendest sadadest kasutajatest seda ei tunnista. Paneb mõtlema, eksole .... ja annab alust arvata, et juba müügi hetkel tegeleti pettusega. Sellest lähtuvalt: kes petab korra võib seda ka tulevikus teha.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 30.07.2009 23:42 Ma olen täitsa nõus, et see ei ole mingi maailma kõige ilusam tegu, et vanu versioone kinni pannakse. Küll aga on selles kohustuslikus versiooniuuenduses paljud kasutajad ka ise süüdi, olles kasutanud programmi võimalusi, milleks neil litsentse pole ostetud.
See, et kasutaja litsentsilepingut läbi ei loe, on muidugi kurb, aga see ei anna küll alust teist lepingu poolt ettekavatsetud pettuses süüdistada. Pealegi on vahepeal muutunud HansaRaama distribuutor ja need, kes omal HansaRaamast kliendile litsentsi müüsid, ei saanud kuidagi teada, mida järgmine distribuutor 5 aasta pärast tegema võib hakata.

Minu isiklik, absoluutsele tõele mittepretendeeriv seisukoht on see, et jah, seda olukorda oleks võinud HansaWorld lahendada kuidagi teisiti. Praegu jätab see sellise JOKK mulje. Iseenesest on aga püüd kliente uuematele versioonidele saada igati tervitatav. HansaRaama 60 versioon on objektiivselt võetuna selgelt parem kui HR 39 või 43 versioonid. See on kiirem, paindlikum ja parema funktsionaalsusega nii, et tegelikult ei peaks sellest 5 aasta peale jaotatavast arendustasu summast sellist paanikat tekkima, asi mis selle eest vastu saadakse on ka selgelt seda väärt.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 31.07.2009 07:50 Milline on, aga sinu nägemus, korraliku ja taibkuka inimesene oled sa kindlasti läb lugenud 6.0-ga kaasas oleva lepingu ja mõistad seda paremini kui mõni lihtne raamatupidaja, kui suur on arendustasu järgmine, ülejärgmine aasta?
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 31.07.2009 09:09 Ma usun, et keegi ei loe kõikide installeeritavate programmide litsentsilepinguid läbi. Vaidlema hakkasin ma aga seetõttu, et väideti, et litsentsilepingut ei ole olemaski olnud. Aga see selleks.

HansaRaama puhul on Arendus- ja hoolduslepingu arenduse osa (mis tagab uued programmiversioonid) 15% litsentside kehtiva hinnakirja järgsest maksumusest aastas. Hoolduslepingu maksumus sõltub teenuse pakkujast ja on 5-10 % ehk siis kokku maksimaalselt 25% aastas.

Nii on see olnud nii HansaRaama kui ka teiste hansa toodete puhul juba aastaid ja on kindlasti ka järgmise aasta jooksul. Igavesti ei pruugi see nii olla, aga nagu seadus nõuab, teatatakse litsentsilepingu ühepoolsetest muudatustest aasta ette.

Põhimõtteliselt on seaduse järgi võimalik, et teatatakse aasta ette, et teie litsentsi kasutamise õigus lõppeb sellel ja sellel kuupäeval ning majandustarkvara edasiseks kasutamiseks peate litsentsid sellel kuupäeval uuesti välja ostma. Seda ükskõik mis majandustarkvaraga, selles mõttes ei olegi 100% kindlust võimalik pakkuda rohkem kui aastaks. Samas jääb lootus, et tarkvaraarendajad ei ole ise ka väga suitsiidilembelised ja selliseid lollusi ei tee.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 31.07.2009 11:28 Loen ja aru ei saa, miks keegi üleüldse peaks HansaRaamat välja ostma, kui sel on nö tähtajaline kasutus. Kas siis poeks mõistlikum rentida? Teeb sama välja või kuidas? Või siis et rendid kuu kaupa, ostad aasta kaupa...

Võiksidki siis tuua kuu rendi ja aasta rendihinna välja, igaüks ise valib kumb sobib. Ja ei tekiks arusaamatusi, miks aastapärast jälle tuleb maksta... Praegu on tegemist igatahes kasutajate petmisega. Ostsid programmi, aga kasutada ei saa sellest kuupäevast kui ei maksa juurde - absurd!!!

Soovitan sellise väljapressimisega mitte kaasa minna ja vahetada programmi!
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 31.07.2009 13:43 Selgituseks:

Majandustarkvara PROFIT lubab teha ühe firma arvestust, samas saab firmasid üksikult juurde osta (lisandub 20% paketi hinnast iga firma eest) või soetada bürooversioon (lisandub 90% paketi hinnast, aga saab piiramatul arvul firmadele kasutada programmi). Rendi ja intressita järelmaksu võimalus!

Kõik versiooni uuenduset tasuta, samuti telefonitugi.

Maksu määrasid (käibemaks ja töötuskindlustused) said ja saavad ka edaspidi kasutajad ise muuta, deklaratsiooni vormid saadakse tasuta versiooni uuendusega.

Kasutusõigus pole piiratud st. programm ei lähe "lukku" ega teki mingeid trükkimise piiranguid.

Tutvu demoga siit: www.intellisoft.ee

Küsimuste korral palun ühendust võtta:7405980 või 5104059 Jaana
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 10.08.2009 12:14 tahan abi nn "võtme" puhul
oxx@hot.ee
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 10.08.2009 15:54 ka võimalik, kasutan wordi/excel vms. aasta pärast teatab microsoft, et nyyd lähme yle paremale versioonile.

oma vanemas versioonis salvestatud dokumente näen aga väljatrükkida pole võimalik!!!!!!

Praegugi tuleb mitu korda kuus teha microsoftile uuendusi ja nii aastaid - keegi täiendavalt arendustasu ei küsi ju.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 25.08.2009 20:26 Kuukene veel jäänud kas HR saadab juba arveid?
pikalt huviorbiidis püsinud teema
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 26.08.2009 12:55 juba ammu uus programm ostetud ja peaaegu kõik aasta algusega andmed sisestatud.
Joodik ka küsib raha ja jääbki küsima
otsin abilist - 04.09.2009 17:21 juba vastasin kirjutas:
aga vist asjast huvitatud on ära kustutanud.

Programmiga saab ka pärast sügist töötada, ainult välja printida ei saa. Samas aga targemad ja hakkajamad on oma programmid igavesti priiks teinud s.t saavad ka pärast sügist välja printida ja normaalselt töötada.

Otsi abiline ja tööta rahus edasi, ostetud litsents ei ole ju tühistatud.


Palun abi seoses 3.9 võtmega!

drunken.sailor@mail.ee
Re:otsin abilist - 05.09.2009 12:26 Ma ei saa aru, Saadeti mulle pakkumine ja saadeti leping. Lepingus on üks summa pakkumine pea 2 korda suurem Kui suur see arve tuleb ja kuna see järgmine maksmine siis kindel on?
Re:otsin abilist - 11.09.2009 10:14 Küsi pakkujalt summade kohta selgitust.
NB! alates eilsest kõik arenduslepinguta 4.3-d ja ilmselt vanemad variandid alustavad Andmebaasi 01.10. demosse minemise teatega.
Re:otsin abilist - 11.09.2009 13:40 lihtne arvutus, kui programme on müüdud 2000-3000 kasutajale (pakun umbes sellise arvu kasutajaid, vb on veel rohkem), aastas ca 2000 kr programmi haldamise eest või kuidas neid tasusid nimetatakse, mis teeks aastas tulu 4-6 miljonit lisakrooni. ilus summa võrreldes sellega et siiani sai "kuidagi moodi" ka ära elatud.

aga ise olen oma maksud maksnud ja kasutan rõõmsalt nüüd vers 6,0. mulle igatahes HR kui programm meeldib, sest pole ju mõtet ka iga aasta uutele programmidele üle minna, ex kõik hakka kunagi aastamaksu võtma, kui seda juba ei tehtagi!! ja minul 2100 kr aastas - elame üle....selle MaSu, TäPe, PuPu... või mis veel tulemas on....
Re:otsin abilist - 11.09.2009 14:30 Uurige HansaRaamast järele, äkki ei peagi programmi ega ka arendusteenuse eest juurde tasuma.
Kusagilt kuulsin, et alates 5.1 versioonist hakkab jama pihta.
Aga kontrollige otse firmast järele ja vastus palun ka siia kirjutada.
Re:otsin abilist - 25.09.2009 10:30 Tegin minagi lõpuks selle sammu, et küsisin ja sain päris soodsa üleminekupakkumise. Maksin ka ära ning nüüd jääb veel 6.0 alla laadida.
Uurisin veidi ka mõnda teist programmi (Profit,Merit demona), kuid kui ikka mõnda aega tõsiselt nendega tööd teha ja erisustega harjuda ei saa, siis igapäevase töö tegemiseks jätkaksin kõige kiuste HRaamaga - Tal küll ka palju puudusi ja kasutamata omadusi, aga abiks ikka ja oma töö on ta siiani rahuldavalt ära teinud.
Loodan kõige paremat, et üks kord lõplikult HansaRaama klientidele kinga ei anta, alles siis läheb jamaks kätte.
Re:otsin abilist - 27.09.2009 19:43 tere,

kuidas mõista "ülemineku pakkumine". mis number on soodne? ja kui paljusid mooduleid kasutate - et kokkuvõtets soodne tuli?
Re:otsin abilist - 30.09.2009 10:18 Selles mõttes soodsalt, et ei maksnud mitte 60% vahepealsete aastate arendustasusid kõikide kasutatavate moodulite hinnast, nagu esialgses hoiatuses-teates oli, vaid saime hakkama tunduvalt väiksema ülemineku protsendiga.
Re:otsin abilist - 07.10.2009 18:12 Mina ei tea kuidas mina pääsenud olen - versioon 5,3 vist ja aastamaksu ei tasu. või on ebameeldivused alles ees?
Re:otsin abilist - 07.10.2009 18:23 HansaRaama versioonist 5.0 varasematest versioonidest on ju siin jutt.
Kui sa isegi ei tea mis versioon sul on siis vajuta ülevalt ? peale ja sealt Info HansaRaama... või Info peale ja sealt Info HansaWorld HansaRaama... saad teda mis on sinul.
Re:otsin abilist - 08.10.2009 13:04 järele mis kuupäevani kehtib võti, tõenäoliselt siis tuleb äkkmuutus kui enne midagi ei juhtu. Seda küll ei usu, et nad lasevad edasi töötada kui juba raha küsima hakkasid - lasevad veel mõelda ja siis kui ...
Re:otsin abilist - 09.10.2009 23:50 ilma IT venna abita kasutan endiselt ja 30.09.09 programm demo seisu ei läinud - veidike loogikat oli vaid vaja - modinud pole midagi. Märksõnaks kuupäev!!!!!
Re:otsin abilist - 10.10.2009 07:37 mis versioon?
Re:otsin abilist - 10.10.2009 13:16 4.3
Re:otsin abilist - 12.10.2009 10:54 leenu505 ät hot.ee, äkki kirjeldad lähemalt
Re:otsin abilist - 22.10.2009 10:28 hmh kirjutas:
ilma IT venna abita kasutan endiselt ja 30.09.09 programm demo seisu ei läinud - veidike loogikat oli vaid vaja - modinud pole midagi. Märksõnaks kuupäev!!!!!


Kas kuupäev ka hetkel aitab, algul aitas aga nüüd enam mitte, tundub et selle kuupäeva muutmise peale on ka Hansa nikerdajad siiski mõelnud.
Re:otsin abilist - 23.10.2009 12:00 http://www.ap3.ee/Default2.aspx?ArticleID=dc07ae2e-b87d-4c6e-aa9a-930a16d1c10f

link Äripäevast - nö kogutud materjal hansapoliitika kohta siin teemas neile, kes programmivaliku tegemisel
Re:otsin abilist - 23.10.2009 16:04 mina töötan 31.oktoobrini vanaga, saan trükke teha. ainult et igal hommikul pean minema Üldine, Seadistused, Süsteemi kasutamine ja kirjutama üle kuupäeva 31.oktoobrile 2009. mingil põhjusel igal öösel 24.00 kaob minu kirjutatu ära teiseks ja läheb demosse
Re:otsin abilist - 24.10.2009 11:23 Eestis toodetud tarkvara
v.t.www.vesiir.ee

Tarkvarasüsteem – mitte ainult raamatupidamisprogramm!
OÜ Ecovis Vesiir poolt pakutav majandustarkvara on terviklik süsteem mitte lihtsalt plaadile salvestatud programm. Meie pidev järelvalve ja aktiivne tegevus tagavad:

kogu süsteemi vastavuse kehtivatele seadustele ja muudele nõuetele;

vastavuse iga kliendi personaalsetele vajadustele;

piisava jõudluse ja töökindlusega serverite kasutamise mõõdukate kuludega;

põhjaliku ja pidevale jälgimisele allutatud varukoopiate ja muude turvameetmete rakendamise;

koolituse ja täiendkoolituse kõigile tarkvara kasutajatele kas standardsete koolituskavade alusel või konkreetse kliendi vajadustest lähtuvate kavade alusel.

Kuna meie poolt pakutav tarkvara baseerub meie serveril ja kasutaja arvuti suhtleb sellega interneti vahendusel, siis ei ole oluline, kas kasutajad on koos ühes kontoris või erinevates tegevuskohtades – kus on internet, seal töötab ka meie tarkvara. Samuti ei pea kasutaja tundma muret selle pärast, mis juhtub siis, kui tema arvuti rikki läheb või sülearvuti ära varastatakse – meie tagame andmete säilimise.

Oma tarkvarasüsteemi loomisel oleme lähtunud järgmistest põhilistest eesmärkidest:

kõikide moodulite kasutatavus eraldi või koos;

erinevate tegevusalade ja nõudmistega ettevõtete vajadustele lihtne kohaldamine;

lihtne ja intuitiivne kasutamine;

korduvate tööoperatsioonide lihtsustamine ja automatiseerimine;

inimlikest eksitustest tingitud vigade vältimine ja lihtne leidmine;

võimalus lihtsalt ja selgepiiriliselt jagada erinevaid töölõike inimeste vahel nii ühe firma siseselt kui ka olukorras, kus osa tööst toimub klientfirmas ja osa raamatupidamisbüroos.

Süsteem koosneb järgmistest põhimoodulitest:

Finantsraamatupidamise moodul – pearaamat ja päevaraamat, bilansid ja kasumiaruanded;
Arvete ja laomajanduse moodul – kaupade ja teenuste ostmised ja müümised, laoarvestus, sularahadokumendid ja kassaarvestus;
Palga ja personalimoodul – personali isikukaardid, palgad ja puhkused, tööajad ja ületunnid...
Lisaks on veel terve rida spetsiifilise ülesandega mooduleid laenude ja liisingute haldamiseks, raamatupidamisbüroo töö korraldamiseks ja muude ebatavalisemate ülesannete lahendamiseks.
Re:otsin abilist - 04.11.2009 14:33 Kusjuures töötan Eeva programmiga hetkel juba,aga on vaja aeg ajalt tükkida välja Hansaraama dokumete ja sel perioodil kus kasutusleping oli olemas ei lase dokumete tükkida,see on ju seaduse vastane,ma ei taha dokumete lisada egas enam sellega töötada kuna kallis,aga kui oli kasutuslisents olemas selle aja kohta kui sain töötada,siis trükkimis õigus peab olema ka selle perioodi ulatuses,aga ilmselt peab sellega ikkagi tarbijakaitsega tegelema,see ei ole normaalne et enam ei saa ka trükkida,dokumente raamatupidamises säilitatakse 7 aastat ja ma pean saama müügiarvet välja trükkida igal 7 aastal ja mis kaader niikaua kui firma eksisteerib ja mis on arhiivi üleantud peavad nemad ka saama siit programmist selle aja piires kus oli lisentsi kasutus välja trükkida teatud dokuménte mis peavad säilima,nagu näiteks kaader,eks siis näis kui tarbijakaitsesse läheb
Re:otsin abilist - 05.11.2009 18:01 trükkida said ainult kuni1 oktoober 2009 - trükkida saad litsentsi kehtivuse ajal aga mitte litsentsi kehtivuse sisse jäävat dokumediperioodi mitu kuud hiljem.
Tarbijakaitse õigustab Hansasid nagu suudab, tema ei saagi aru, et oli tegemist ostjate petmisega.
Re:otsin abilist - 06.11.2009 13:58 vastus Tarbijakaitseametilt. Ning nagu vastusest välja loeb, ei kaitse tarbijakaitseamet füüsilisest isikut ettevõtja kui tarbija õigusi.
Käesoleva seaduse tähenduses on:
1) tarbija – füüsiline isik, kellele pakutakse või kes omandab või kasutab kaupa või teenust eesmärgil, mis ei seondu tema majandus- või kutsetegevusega;



Pöördusite Tarbijakaitseameti poole raamatupidamise programmi
probleemiga. Tarbijakaitseamet on arvamisel, et tavatarbijana ei
kasutata raamatupidamise programmi iga päevaelus, mistõttu eeldame, et
tegemist ei ole tarbijaga, seega on raamatupidamise programmi
“Hansaraama 4,3” kasutamise litsentsi eest maksjaks juriidiline isik.

Vastuseks teatame, et tarbijakaitseseadus on kehtestatud tarbija õiguste
tagamiseks vastavalt tarbijakaitseseaduse (TKS) § 1 lõikes 1
sätestatule.

Sama seaduse § 2 lg 1 sätestab tarbija mõiste, kelleks on füüsiline
isik, kellele pakutakse või kes omandab või kasutab kaupa või teenust
eesmärgil, mis ei seondu tema majandus- või kutsetegevusega. Seega on
antud juhul tegemist isikuga, kes on soetanud omale raamatupidamise
programmi kasutamise litsentsi seoses majandus- või kutsetegevusega.

Kuna Tarbijakaitseametil on vastavalt TKS § 17 lõikes 1 sätestatule,
õigus lahendada tarbija õiguste rikkumise kohta esitatud avaldusi ja
kaebusi, siis juriidilisest isikust ettevõtja avalduse lahendamiseks
puudub Tarbijakaitseametil seadusest tulenev õigus.

Täiendavalt selgitame, et Võlaõigusseaduse (VÕS) § 374 kohaselt võib
tähtajatu litsentsilepingu võib kumbki lepingupool üles öelda, teatades
sellest ette vähemalt üks aasta.

Juhul kui juriidilise isikuna leiate, et Müüja HW HansaRaama OÜ poolt
on rikutud õigusi, on Teil kui juriidilisel isikul õigus pöörduda
iseseisva hagiga Harju Maakohtu poole.
Re:otsin abilist - 07.11.2009 10:31 Filosofeeriks natuke. Oletame et kasutati Hansat 01,01,2009(sellel aastal on teine rmtp.programm) Andmebaas on säilitatud digitaalselt s.t. pole teostatud päeva-ega pearaamatu paberkandjal väljatrükke, Nüüd tahab Maksuamet kontrollida 2008.a. veebruari ja novembri käibemaksu arvestust. Ta tahab saada dokumente ja pearaamatu väljavõtet(käbemaksu kontod).Käibemaksu kontrollimisel on alati minult tahetud pearaamatu väljavüõtet km kontode kohta.
Mida siis nüüd teha- programm printida ei lase?
Kas siis anda MA-le kogu rmtp.andmebaas cd-l?
Re:otsin abilist - 11.11.2009 09:53 väidetavalt võid hansade poole pöörduda ja paluda eripõhjustel näiteks kuuks ajaks andmebaasi võtit, et printida. erijuhul.

Samas võiks päris põnev olla maksuametile öelda, kas saaksite ise Hansaraamasse pöörduda ja tavitada neid, näiteks, ebaausast litsentsipoliitikast, mis ei kõlba kokku raamautpidamsit puudutavate seadustega.
Re:otsin abilist - 11.11.2009 10:55 Hansa ei väljasta andmebaasi võtit, vähemalt nad ise väidavad nii või ei osanud mina ennast piisavalt tõestada. Meil lendas mitu programmi demosse kuigi olid septembris võtmed võetud ja ei toimunud mingit erilist tegevust, et programm oleks võinud lukku minna. Isiklikult ei teinud oktoobris programmi lahtigi, enne kui tuli välja, et töökaaslasel demos. Väidetaval pidi programm ise kontrollima väikselt seda võtiti ja noh 30. sept oli läbi siis oligi mutt nende programmidega.
Ise saadaks küll maksuameti rõõmuga hansasse. võiks teeks tekstikoopia pangu see siis kuhuiganes ja printigu oma pearaamatuid
Re:otsin abilist - 11.11.2009 11:19 Mina kasutan ja maksan kurvalt edasi aga asi on ju päris hull küll neil kes enam ei kasuta HR ja on vaja esitada aruandeid, mulle siiski tundub et see ei ole õige et ma ei saa enam printida neid aruandeid mis on litsentsi ajal tehtud.
Re:otsin abilist - 11.11.2009 13:03 mis on Maksuametil või Hansa programmi omanikel asja teiega enam sekutada.
Kõik said teated, et sellest x kuupäevast alates on programm demos kui ...
Iga vähegi mõelda oskav inimene ja raamatupidaja peaks seda kindlasti olema, sai aru, et välja printida saab kuni etteantud kuupäevani.
Re:otsin abilist - 11.11.2009 13:44 Varasematel aastatel oli võimalus uus versioon osta, enam mitte.
Tegelikult väga haige suhtumine HR poolt. Maksime arendustasu aprillis ja lootsime, et saab käepärase versiooniga 4.3 edasi töötada, kuid võta näpust! Enne 1.oktoobrit peksis iga päev ekraanile päevi demosse minekuni ja meeldetuletusi tuli ka meiliaadressile.
6,0 on meie jaoks mittevajalikku tilu-lilu täis. Päris paljud asjad läksid halvemaks. Finantskannete kopeerimisel ja täitmisel peksab segast "Lausend ilma kontota", kuid seda liigset programmi enese poolt tekitatud lausendit kustutada ei lase, tuleb uus kanne teha. On teil kellelgi liigne lausend kustutada õnnestunud? Kuidas? Koopiad tehes ja kontosid muutes ei muuda enam konto selgitust, mis on äärmiselt halb muudatus. Pidevalt tuleb ekraanile igasugust reklaami, mida ei vaja. Ei välja tuua ühtegi head asja, mis selle arendusega kaasnes. Lisaks arendustasule tuleb iga väiksemagi parenduse-arenduse eest lisa maksta.
Re:otsin abilist - 11.11.2009 13:59 saab ikka selle liigse rea kustutada, lähed rea numbri peale teed selle aktiiveks ja noolega kustutad siis peab minema mingi eelneva rea peale näiteks numbri peale ja saab kinnitada
Re:otsin abilist - 11.11.2009 14:08 sookoll - see töötab küll enamasti, kuid just eile tuli ette olukord, mil tõesti ei õnnestunud kustutada - sel juhul tuleb survata kaardi teistele sakkidele, sest suure tõenäolusega on seal viimane rida mingeid andmeid täis (algsakilt ei näegi).
Tekib see tõenäoliselt kopeerimise tõttu - alglausendil oli seal midagi olemas, kuid ei kustuta ära, kui vaid esimeselt sakilt "numbri peale... metoodikat kasutades kustutada.
Re:otsin abilist - 11.11.2009 15:07 "Lausend ilma kontota" ei lase miskit viisi rida tühjaks kustutada. Numbrid saad veel kustutatud, kuid siis jääb veel jonnipunnina EEK edasi-tagasi kõikuma - ei kustu miskil viisil. Vahel polegi asi kopeerimises, vajutad vaid korra rohkem enterit ja ol-lal-laa! uus kustutamatu rida ongi tekkinud.

Jällegi üks asi, mis varasemaga võrreldes on "arendatud" hullemaks. Üks lihtne rea kustutamine ei tohiks nii keeruline olla.
Re:otsin abilist - 11.11.2009 18:43 käin siin õhtuti nagu järgnevat kriminulli lugemas. Olen ka kunagi selle HR-ga maadelnud. Nüüd on õnneks Profit, kõik ülikergesti muudetav, kustutatav. Programm arendatakse ka ja ikka paremuse suunas. Eriti hea, et selle arenduse eest ei pe maksma.
Re:otsin abilist - 18.11.2009 07:59 kui kaeblesin HR klienditoele Lausend ilma kontota kohta, siis nad vastasid:
Lausend ilma kontota veateade tuleb siis, kui Koopia nupule vajutada, kui kursor on maatriksi tühjal real. Kui vajutate Koopia nupule, kui kursor on näiteks Kuupäeva lahtris, siis antud veateadet ei tule.
Kui teil on antud veateade juba ees, siis selleks, et sellest üle saada, vaadake Finantskande C kaardile. Seal on arvatavasti esimesele vabale reale tekkinud Valuuta lahtrisse EEK. Vajutage antud rea (vasakul oleva) järjekorra numbri peale, niimoodi et kogu rida läheb aktiivseks ning vajutage kustutamise nuppu.
Me ei mõelnud menüüribalt Kaart -> Kustuta, vaid teie klaviatuuril asuval kustutamise nuppu (Backspace) tavaliselt asub ta Enterist üleval pool.
Re:otsin abilist - 18.11.2009 10:58 Tule taevas appi, aastaid teed hansaga tööd ja siis arendatakse sulle selline lollus. Ma ikka olen siiani programmi pidanud töö vahendiks mitte mänguasjaks vaata kus kursor on, oli valesti mängi siis selle kaardiga.
Krt ma tahan lihtsalt koopiat ja andmeid sisestada, mänguasju võin mänguasja poest endale osta. Ja sellise napakuse eest on vaja arendustasu maksta
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 22.11.2009 16:07 raisk lukku läks!!

kas keegi oskab häkkida või mingit abi pakkuda!
mul lihtsalt seisud sandid ja ei ole võimalust hansale plekkida.
kas keegi teb lahenust?
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 22.11.2009 17:44 1) neela ebaõiglus alla ja maksa
2) tee nendega rendileping ja maksa renti (võrdub, justkui alustaksid uue lepinguga)

seda lahendust tean.

Häkkimise jms teed ei ole tahtnud minna, ja oma prof.tööd petule rajada.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 23.11.2009 11:30 Pole see mingi häkkimine, kui kasutan edasi seda mille olen aastate eest endale ostnud! Tundub, et selliseid kommentaare pilluvad siia hansakad ise vahele!
Minulgi oli ainuke tingimus, kui programmi soetasin, et juurde maksan ainult siis kui ise vajalikuks pean mõnda uuendust soetada.
Kahjuks ei tulnud selle peale, et seda meilivahetust säilitada.
Kasutan 4,3 edasi ja olen sellega rahul, natukene kuupäevadega mängimist ja korras!
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 23.11.2009 13:57 "Koopiad tehes ja kontosid muutes ei muuda enam konto selgitust, mis on äärmiselt halb muudatus. "

See on kõige idiootseim asi, mida ma näinud olen. Kasutan ka kliendikaartidele salvesatud kontonumbreid ja kui siis midagi on vaja muuta , siis selgitust üle ei kirjutata.

Kannet pole võimalik sisestada, ilma et sa hiirega vahepeal ei sõuaks. Saad hiirega kursori õigesse paika ja siis saad ühe numbri kirjutatud , praavo !! Varem olin nagu klaveri(klaviatuuri)mängija, nüüd kipsis käega jobu, kes kustutab lausend ilma kontota teateid.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 24.11.2009 13:35 Mina soovin ka abi HR 3,9 andmebaasi võtmega

ip111ätt hot.ee
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 25.11.2009 11:04 No mind ajavd ka need vead hirmus vihale, mis nüüd HR 6,0-s on. Need lausendite puudumise taeted ja see, et konto sisu ei muuda konto numbrit muutes... Lihtsalt jubedalt läheb lisaaega nende asjadega mässamisele. Olen olnud nii rahul siiani sellega, et saab koopiaid teha... Ja ega mul seda suurt põhiakent ka sinna keset ekraani vaja poleks. Kinni panna pole nagu ka mõtet seda, sest aega-ajalt seal vaja mingile ikoonile vajutada. Ma oleksin nii rahul, kui saaksin 4,3 edasi kasutada, olin sellega täiesti rahul. Nad võiksid anda valida.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 25.11.2009 16:13 jah, mulle ka ei meeldi suur "pannkook" = põhiaken keset lehte jalus
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 29.11.2009 16:29 Tõmba see aken koomale vasakult küljest nii palju, et saad vaid vajalikku moodulit ja ikooni klikata.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 29.11.2009 18:20 jah, tänud!
aga kahjuks menüüs Aken, Salvesta asetus see ei mõju igaveseks (nagu mõjub igaveseks, kui mul on Klientide loetlus aktiveeritud Nimi ja siis Salvestatud asetus).
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 30.11.2009 12:20 Millegipoolest 6.0 tõesti see salvesta asetus seisab minulgi paigas vaid Aruannete aknal -kõikides moodulites lükkasin ta paremasse serva. Teistes kohtades valikutel Salvesta asetus kord jääb paika, kord mitte ja kui on algasendis, siis kindlasti kas dokumendi numbrid või kuupäevad alates aegade algusest, nii et ümber näppimata kohe kuidagi ei saa.
4.3 tegin korra endale paigutuse ja siis võisin probleemi unustada,ehk kinnisilmi õige akna ekraanilt kohe üles leida.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 30.11.2009 15:29 Igal juhul mina kavatsen järgmine kord, kui nad oma arenduse eest jälle pappi küsivad, öelda, et praak tuleb neil lappida oma kulu ja kirjadega. Ja mingit uut praakarendust mul vaja pole!
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 08.03.2010 12:09 Austatud Huviline,

Arendus-hooldusleping on nö vabatahtlik leping.
Arendus-hooldusleping annab õiguse uuendada versiooni ja kasutada telefonikliendituge.

HansaRaamas kestab 1 versioon keskmiselt 5 aastat, seejärel see suletakse. Kui soovitakse HansaRaamat edasi kasutada, tuleks sõlmida arendus-hooldusleping.

HansaRaamas müüakse/renditakse mooduleid juurde kahele viimasele versioonile. Seega need, kes soovivad juurde soetada mooduleid, kuid on vanem versioon, tuleb kõigepealt sõlmida aremdus-hooldusleping, uuendada versiooni ja siis saab juurde osta.

Seega ei ole vaja peale ostu sõlmida leping aasta pärast. Leping tuleb sõlmida, kui versioon suletakse või on liiga vana versioon, et saaks mooduleid juurde osta või soovitakse kasutada telefonikliendituge.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 18.03.2010 09:17 mai kirjutas:
Pole see mingi häkkimine, kui kasutan edasi seda mille olen aastate eest endale ostnud! Tundub, et selliseid kommentaare pilluvad siia hansakad ise vahele!
Minulgi oli ainuke tingimus, kui programmi soetasin, et juurde maksan ainult siis kui ise vajalikuks pean mõnda uuendust soetada.
Kahjuks ei tulnud selle peale, et seda meilivahetust säilitada.
Kasutan 4,3 edasi ja olen sellega rahul, natukene kuupäevadega mängimist ja korras!


Kas kuupäevaga mängimine kellelgi endiselt töötab, et väljatrükke saada ?
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 18.03.2010 20:57 Hansa programmid on praegu pikemat aega avatud ja trüki kuipalju just vaja on.
Tee proovi ja kirjuta kui äkki ei olegi avatud, mina küll prindin kui vaja juba pikemat aega.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 18.03.2010 22:06 ohhoo kirjutas:
Hansa programmid on praegu pikemat aega avatud ja trüki kuipalju just vaja on.
Tee proovi ja kirjuta kui äkki ei olegi avatud, mina küll prindin kui vaja juba pikemat aega.

Jah oma üllatuseks avastasin ka mõni aeg tagasi, et on kuidagi lahti läinud, litsentsilõpu kuupäev oli vist maisse lükatud, aga selle nädala algul jälle demos. Tundub, et Hansa saab seda kuidagi interneti võtmega reguleerida. A mis on näiteks mõnel töötaval eksemplaril litsentsi aegumise kuupäev ?
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 19.03.2010 17:27 minul 19.mai 2010
tarkvara põllumajandusettevõttes - 24.03.2010 16:28 Tere! Millist raamatupidamisprogrammi soovitaksite kasutada, põllumajandustootmisega tegelejad?
Re:tarkvara põllumajandusettevõttes - 25.03.2010 08:49 raamatupidamise pool on kõik HansaRaamas
palka arvestan Merit Palgas
ja kasutan veel eraldi põllumajan jaoks sääditud Meriti programmi, seda ENAM ERALDI EI SAA OSTA, kui mul sellega peaks midagi juhtuma, ei tea mis saama hakkab....
Re:tarkvara põllumajandusettevõttes - 25.03.2010 09:39 kas HansaRaamas siis kõiki toiminguid ei saa teha, et palka teed Meritis ja samas - kas Merit Aktiva ja Merit Palk ei kata siis bioloogilise vara ja põllumajandustoodanguga tegeleja vajadusi?
Re:tarkvara põllumajandusettevõttes - 25.03.2010 11:34 Hansa kasutaja juba aastast 2001. Hansa Palk ju suhteliselt uus asi, Aktiva kohta ei oska musta ega valget öelda

Hansas ju loomi koidagi ei reasta, ladu on, aga minu jaoks mõtetu
Re:tarkvara põllumajandusettevõttes - 25.03.2010 16:47 aga miks sa loomi laomoodulis reasatada tahad? nad on Vissis reastatud. ära osta laomoodulit, kui ei vaja.

Merit Palk on hea. ma küll ei hakka sellelt üle minema HansaR palgale.

kui tegin põllumajandusraamatupidamist mitte väga ammu, tegin kontosid hästi palju juurde ja kasumiaruande täiesti ümber, et saaksin kätte RTJ 7 järgse kasumiaruande.
Re:tarkvara põllumajandusettevõttes - 26.03.2010 08:47 mina olen pedant, mul peab rida-realt kõik JOKK olema, seepärast olen valinud v-b ka veidi keerulisema tee, aga võin pea anda, et oma tegemised saan kindlasti ennem tehtud kui mu tuttavad rmp-jad , kes peavad näituseks exeli-arvestust või loomade arvestust gruppide kaupa. mul iga loom omaette nähtus!

mul on loomade kohta kõik vajalik inf olemas, sünnib, võtab kaalus juurde, moodustub tema hind, müün või loom hukkub...

Vissus ma küll näen loomi, see on tõsi, aga raamatupidamislikult see kasu ei anna

mul ka kasumiaruanne oma ridadega koostatud!
hansaraama - 03.01.2011 17:33 Kas kõik maksavad ja on rahul w?
Re:hansaraama - 05.01.2011 22:30 algul küll uue programmi litsentsi aga nüüd kui need ka iga asja pärast muudkui pool programmi litsentsi hinda küsima hakkasid ostsin uuesti Hansa ja enam millegi vastu ei vaheta, käsitööd võin kudumisega harjutada ...
Re:hansaraama - 03.02.2013 15:22 Minu esimene blogi!

Blog#1 Kuidas Hansa Raama ühest kliendist lahti sai!

Järgmistes blogides aga kirjutan juba läbi oma kogemuste ärist, juriidikast, juristidest, advokaatidest, maksudest, hindadest, pettustest, kokkulepetest, revisjonist, erikontrollist, enamusosalusest, vähemusosalusest, sõprusest ja paljust muust.

http://auaccounting.eu/blog1-kuidas-hansa-raama-ühest-kliendist-lahti-sai/
Re:hansaraama - 03.02.2013 15:37 tegelikult tegemist ju MARGN reklaamiga !
Re:hansaraama - 04.02.2013 22:19 on jah reklaam, aga mis Hansat puudutab, see on tõsi. ise ootan neilt 2 kuud vastust, aeg-ajalt helistan, et kaugel oleme siis....
huvi on juba tekkinud - kaua siis. küsimus on - kas järgmisel aastal ja kui kaua praegune hinnastamine kestab. peaks ju lihtne olema vastata. aga tõenäoliselt võimatu, kui kolm aastat järjest muutunud on.
mitte ei taha uut arendustasu makta, kui järgmisel aastal teatatakse - nüüd olete voilaa kõik rendimudelil.
Re:hansaraama - 04.02.2013 23:02 Ei usalda.....ei usalda... ei usalda mitte ühtegi tarkvaralahendust, mille jäme ots ei ole MINU käes, mis ei asu MINU serveris ja ei ole täielikult MINU kontrolli all. Raamatupidamisteenuse alal on RP programm selle äri tuum ja töövahend, mis lihtsalt ei saa olla kellegi teise valduses. Samamoodi ei saa olla ka kellegi teise käes see nupp, millega programmi saab välja lülitada.


Mark my words....kõik taandub lõpuks banaalsele tõsiasjale, et kelle kontrolli all on andmed, see võtab jõuga mis tahab - vaheltkasu, kliendibaasi või mis iganes... Ja ei räägi siinkohal Hansast ega Margnist, vaid ka tervest hulgast muudest programmidest.


Nüüd aga viktoriiniküsimus kõigile äriõiguse, autoriõiguse ja ettevõtte ülemineku (täpsemalt õiguste üleandmise ja kohustuste mahajätmise) spetsialistidele!
Milleks oli vajalik alljärgnev tehing?


OÜ Lillela (ühendav ühing) ja Aktsiaselts Excellent Business Solutions International (ühendatav ühing, registrikood 11010929, asukoht Vabaõhumuuseumi tee 4, Tallinn) ühinevad. Ühinemisleping on sõlmitud 23.09.2010 ja ühinemisotsus on vastu võetud 08.12.2010. Ühinemine loetakse toimunuks käesoleva ühinemiskande tegemisega.
Re:hansaraama - 05.02.2013 10:36 palju võidufond on? ja kas õige vastus on teada? seda saab elust enesest lugeda nähtavasti, kellel vitsad käes...

nende vangerdustest võiks pikema legendi kirjutada, mitu käiku tagasi Hansaraama OÜ oli? 3?4?5?
Re:hansaraama - 05.02.2013 11:16 to biret:
Hansa Raama tiksub oma elu jätkuvalt edasi - ei mäleta küll mitmenda ärinime all
EBS pakub Hansa Books'i, mis on peaaegu sama mis HR - a miks neid topelt on, vot sellest pole jätkuvalt aru saanud - ja suuremaid Hansasid.
Mina vahetasin HR-lt Books'i peale ja olen rahul - alates mõistvast klienditeenindusest kuni programmi arengu ja võimalusteni.

Jääb vist ainult üle oodata, millal HR ja EBS ühendatakse.
Re:hansaraama - 05.02.2013 12:27 minule on jällegi jäänud mulje, et HansaRaamat ehk nüüd siis Standardit tahetakse ää tappa.
suure kontserni programmid mujal maades on ju suuremad hansad + books. standard on vaid Eestis, mis tuli suuresti Hansaraama klientide baasilt. igati loogiline on, kui see vaid Eestis olev Standard ühel hetkel "kinni pannakse", koligu Booksile kõik üle. suurt vahet nendel programmidel ei ole.
sellest ülimalt kliendireetlik hinnastamine - nii mõnigi läheb Booksile ise üle ja maksab vabatahtlikult kopika suuremat arendustasu, igaaastast.


vaadates arendust - booksil tuli nüüdse versiooniga uus palk, standardile tuleb sama asi mõni versioon hiljem. "arendatud" pisivead liiguvad neil ka üsna sama sünkroonis.

kas nii ehk naa ei käi võtmete väljastamine läbi EBS ka täna? Booksi puhul on kohalikud võtmemeistrid ja sellest mõnevõrra paindlikum suhtumine.


küll aga ma aru ei saa miks nad ei või seda inimlikumalt teha, teavitadagi, et oleme toredad ja suuname teid booksile üle, funktsionaalsus ju sama ja natuke lisakski võimalusi.

puht emotsinaalsel pinal hakkab mulle väga vastu vabatahtlikult Booksile üle kolimine, sest omanikud on samad. raama kliendina suudavad nad kliendisuhtluse väga jaburaks muuta, miks ma siis peaksin tahtma "ok, anna oma teine bränd, maksan teise nime all edasi ja olen rõõmus". vahet pole ju kelle kaudu litsentsi võtan.

*jah, ma olen hetkel aktiivne kriitik, sest mõned juhtumid on parasjagu üleval
Re:hansaraama - 05.06.2013 22:02 Selline kiri potsatas täna postkasti. Selline siis ongi selle grupi ärimudel. Teist korda teevad sama asja.

------------------------------------------------------------------------------
Hea HansaRaama versiooni 5.1. kasutaja

TEADE

HansaWorld Estonia AS on HansaRaama tarkvara litsentseerija Eestis alates 2012 aasta
septembrist, mil HW HansaRaama OÜ ja HansaWorld Estonia AS ühinesid.

Pöördume Teie kui HansaRaama tarkvara kasutaja poole seoses järgnevaga.

Oleme välja töötanud tarkvara uue põlvkonna versiooni Standard Hansa 7.0, mis töötab
kõikidel enimlevinud tarkvaraplatvormidel ja mobiilsetel seadmetel (iOS, Android, Win 8
puutetundlik). Täiustatud on tarkvara funktsionaalsust ja lisatud uusi rakendusi.
Tarkvarasse on loodud ühendused e-teenustega (SEB pangaliides, aadressipäring,
valuutakursside uuendamine, e-arvete saatmine ja vastuvõtmine). Uuenduste kohta leiate
lisainformatsiooni meie kodulehelt www.standardhansa.ee.

Tarkvara edasine arendamine ja pidev kaasajastamine on jätkuvalt meie üks prioriteete,
mistõttu oleme otsustanud lähitulevikus lõpetada HansaRaama versiooni 5.1 toetamise.

Eelnevast tulenevalt teatame, et HansaRaama versiooni 5.1 kasutusõigus kehtib kuni 31.
maini 2014.a. (k.a) ja pärast nimetatud kuupäeva sellele versioonile enam
andmebaasivõtmeid ei väljastata.

Kasutusõiguse jätkumiseks peab aasta jooksul üle minema viimasele ametlikule versioonile.

Kasutusõiguse lõpetamisel tugineme mh võlaõigusseaduse §'le 374, mis võimaldab tähtajatu
litsentsilepingu vähemalt üheaastase etteteatamisega üles öelda.

Loodame, et meie tarkvara on ennast Teie jaoks tõestanud efektiivse, kvaliteetse ja
kaasaegse töövahendina ning et soovite tarkvara kasutamist jätkata ka tulevikus. Selleks
palume Teil eelseisva aasta jooksul üle minna viimasele tarkvara versioonile. Meie
konsultandid on vajadusel valmis Teid selles abistama.

Uus tarkvaraversioon on saadaval: http://www.standardhansa.ee/download.
Lisainfo: info@standardhansa.ee
6 999 855, 6 999 850

Lugupidamisega,
Elar Tammeraja
juhatuse liige
Re:hansaraama - 05.06.2013 22:26 Ülesütlemisega võib kaasneda ka hüvituse nõue.
Re:hansaraama - 05.06.2013 22:49 ärimudel missugune, iga 4 aasta tagant uuesti programm maha müüa
Re:hansaraama - 06.06.2013 19:29 Kuna sellest aastast alates on HansaRaama kasutamine ainult rendi mudeliga (mis sisaldab juba ka uusi versioone), siis sellist olukorda edaspidi ei saa korduda.
Re:hansaraama - 06.06.2013 21:46 Aga kunagi tasutud müügihinna võiks ju klientidele tagastada... sest see oli ikka selgelt selline väikese pettusega müük; tol ajal jäi täiesti selge mulje, et oled endale OSTNUD PROGRAMMI
Re:hansaraama - 06.06.2013 23:19 Kurb aga tõsi... kahjuks see sõna "ostmine" ongi segadust tekitav.

Programmi ei ole "asi" tavapärases mõistes, vaid "teos" sest programm koosneb tegelikult programmeerija poolt kirjutatud programmikoodist ehk nagu tekst paksus raamatus. Seda teksti enamasti ei müüda, vaid müüakse "programmi kasutusõigust". Ostad õiguse kasutada tarkvara, vastavalt tarkvaralooja tingimustele. Seda terminit kasutatakse ka litsentsilepingutes.

Uurisin järgi... 5.1 versioon on 9 aastat vana. Kuna tol ajal polnud ei Windows 7 ega 8, siis ametlik tugi nendele puudub. Põhimõtteliselt peab iga Windowsi uuendaja nagunii versiooni uuendama.

Siinkohal tasuks meelde tuletada, et ka Microsoft lõpetab Windows XP toetamise alates 2014 algusest.
Re:hansaraama - 07.06.2013 07:41 Siinkohal tasuks üks väga ouline erinevus välja tuua: Microsoft lõpetades XP toetamise, aga ta ei lülita neid demo reziimile.

HANSA LÜLITAB AGA VANAD VERSIOONID VÄLJA. NEID EI SAA ENAM KASUTADA.

Sõltumata programmi kui litsentsi eripäradest kaubaduses, kunagi seda ostes jäeti keskmisele ostjale mulje kui tavalisest kaubast ja see ongi tegelikult sigadus, ostja petmine.

Oleks siis kohe öeldnud, et teie toode lülitatakse aastate pärast välja. Aga mulje jäeti teistsugune. See oleks okei, kui selle toetamine lihtsalt ära lõpetataks nagu Microsoftil. Aga n.ö väljalülitamine on igate pidi üle võlli käitumine, see ei ole õige ega normaalne käitumine.

Kui keegi ütleks, et ta mu sülearvuti või kogu sellele oleva tarkvara varsti välja lülitab ja see kasutuskõlbmatuks muutub, siis ma vaataks juba ostmise hetkel tehingut hoopis teise pilguga.


Kokkuvõttes teen ettepaneku kõigile Hansa esindajatele, kes seda siin loevad.
Teil on 2 varianti:
1 - makske lihtsalt programmi ostuhind tagasi kõigile selle "ostnutele", kellelt te selle kasutamise võimaluse ära võtate (ma ei räägi soodustusest uuele versioonile üleminekul vms)
2 - käituge nii nagu microsoft - las inimesed kasutavad vanu versioone edasi, ilma toeta kui nad selle riski võtavad

MIKS TE PEATE HAKKAMA VÄGIVALDSELT NEID PROGRAMME VÄLJA LÜLITAMA?? Viitamine seadusele on nagu puhas demagoogia.

Arvan, et niikaua, kui te ei tee nii nagu variant 1 või 2, see teema jääb siia foorumisse ja ka mõnda muusse kohta esimeseks vupsatama aeg-ajalt ja teil on sellest palju rohkem kahju, kui "raha tagasi" kampaania..................
Re:hansaraama - 11.11.2013 15:55 hansa sbe 5.3 ei saa änam interneti võttit ja sellest lähtuvalt ei lase trükkida. Kas keegi aitab ? Ei taha uut hansat jälle kah osta ja seda iga aasta. Exellent ütleb "ei saa ja kogu moos"

kas on keegi kes oskab miskit teha või siis programmi üle kavaldada?
Re:hansaraama - 11.11.2013 20:51 print screen ja ctrl-v wordi, servast parajaks croppida

käib küll, pankrotihaldurid jäävad vähemalt rahule
Re:hansaraama - 13.11.2013 08:06 Kuidas mulle meeldib siia vahest mõni rida kirjutada.
Re:hansaraama - 15.11.2013 08:43 =
Re:hansaraama - 02.12.2013 11:22 .
Re:hansaraama - 18.12.2013 08:36 Et see teema ei sureks!
Re:hansaraama - 27.12.2013 10:48 tahtsin soovida kõigile.... Häid Pühi!
Re:hansaraama - 28.04.2014 13:28 Tähtaeg 31.05.2014 läheneb, kuni sinnani saab kasutada HR versiooni 5,1, kuidas olete käitunud?? kas juba rendite StandardBooksi 7,1??

Kuidagi ei suuda programmi uuesti osta?
Re:hansaraama - 21.05.2014 11:03 saab ka samade tingimustega üle minna, ei pea uuesti ostma.
Re:hansaraama - 21.05.2014 12:07 Books 7.1 on halvem kui 5-seeria vanad hansad.

Raha ei omagi praegu tähtsust, ma ei taha minna paremalt halvemale. Liiatigi, et kunagi sai see naha ja karvadega välja ostetud!
Re:hansaraama - 27.05.2014 09:54 Austatud sookoll, on Teil tutvusi , et saab niisama lihtsalt üle minna, kahjuks tuli osta
Re:hansaraama - 27.05.2014 11:58 Kas keegi kasutab Ternet AS poolt pakutavat HansaRaama serveri majutust? Muudkui pakuvad, kuid ei oska otsustada, kas see raha väärib küünlaid.
Re:hansaraama - 27.05.2014 17:02 küsimus kirjutas:
Kas keegi kasutab Ternet AS poolt pakutavat HansaRaama serveri majutust? Muudkui pakuvad, kuid ei oska otsustada, kas see raha väärib küünlaid.


Kuna Ternet AS-i äriregistris ei tundu olevat, siis mina ei riskiks ...
Re:hansaraama - 27.05.2014 22:16 Ma pakun, et mõeldi Trenet AS
Re:hansaraama - 27.05.2014 22:26 Kettaruum tundub nigel neil olema.
Re:hansaraama - 28.05.2014 07:59 Ei olnud ühtegi tutvust, tingimused on samad, ettevõtteid algul pakuti 50 (neil on see büroo omas) aga sain ikka oma 99 nagu hansas ostsin.
Re:hansaraama - 28.05.2014 08:58 Vabandust, ikka jah Trenet AS. Mõtlesin, et miks ma peaksin hoidma oma andmeid kellegi võõra firma serveris ja veel raha eest. On see siis tõesti kindlam, kui ise järjepidevalt andmebaasist koopiaid teha, ilma lisakuluta.
Re:hansaraama - 15.08.2014 23:17 Et see teema ei kaoks. Hoiatus järeltulevatele põledele.


Ilusat nädalavahetust kõigile!
Re:hansaraama - 24.08.2014 11:33 Kas keegi kasutab veel HansaRaama versiooni 6.2 ?
Seoses 01.11.2014 algava KMD lisa vormistamisega 1000-euroliste ja enam tehingute pärast, tuleks ilmselt see versioon muuta millekski enamaks.
Pakutakse SB 7 -t, kuid pole sellest midagi head kuulnud.
Milline programm oleks parim bürooversiooniks mitme väikefirma raamatupidamise tegemiseks?
Re:hansaraama - 24.08.2014 20:01 Minul on Profit, olen rahul, aga kuidas neil ettevalmistused selle 1000 euroste dekl. teemal kulgevad, seda ei tea.
Re:hansaraama - 25.08.2014 13:23 mall kirjutas:
Minul on Profit, olen rahul, aga kuidas neil ettevalmistused selle 1000 euroste dekl. teemal kulgevad, seda ei tea.



Maksu- ja Tolliametile on majandustarkvara õigeaegsest (hiljemalt 1.11.2014) täiendamisest teada andnud järgmised majandustarkvara arendajad:
http://www.emta.ee/index.php?id=35568
Re:hansaraama - 25.08.2014 22:02 Jah, seda ma tean, et selline lubadus on, aga veel on meeles eurole ülemineku kogemus ja siis sai see "uutmine" päris vaevaline olema.
Kuude kaupa pidin tegema käsitööd, et klientidel reskontrod saatmiskõlbulikuks saada. Hiljem kui lõpuks programmi muudeti, pidin käsitsi tehtu veel kord üle käima
Ka nüüd ei ole teada mille põhjal programm neid andmeid genereerima hakkab. Vähemalt mina ei ole sellist infot leidnud.
Kas pean kõigi tarnijate/klientide kaartidel kõik andmed ära täitma või suudab ta välja võtta lähtuvalt summast ainult vajalikud firmad ka siis kui kõigi kaardid ei ole täiuslikud.
Siiani olen ostu sularaha-ja kaardimaksearveid kandena sisestanud, nüüd peab siis vist ka neid arvetena hakkama sisestama. See teeb mõne firma puhul palju tööd juurde

Aga kuidas teenustasu tõsta
Re:hansaraama - 25.08.2014 23:55 Kas mingi sanktsioon ka järgneb, kui näiteks, teoreetiliselt, oletame et tarkvara tootja lubas küll aga ei ole valmis? Või on valmis selliselt, et raamatupidaja peab jälle hakkama öötööd tegema? Ja pikendust ei anta, kuna alus puudub, kuna tarkvara tootja kinnitas, et kõik on okei? Kas ma saan siis takkajärgi pikendust taotleda, kui selgub, et näiteks Hansa ikkagi ei tööta vms?
Re:hansaraama - 26.08.2014 12:32 Vaatasin ka üle maksuameti lehel nimekirja, enamusel tean kindlasti praeguseks hetkeks veel mingit arendust selles osas tehtud ei ole, ja kas tõesti vabavarana tegutsev Stigo suudab vastava arenduse teha (mitte, et ma Stigo tegemisi arvustaks)
Re:hansaraama - 03.12.2014 09:20 .
Re:hansaraama - 29.12.2014 13:26 Tere.

Kas keegi oskab öelda, kas Booksi programmist on võimalik ära "kustutada" varasemaid aastaid. Et mul jääks ainult 7 viimast aastat???

Kunagi olen näinud juhendit, kuidas uuesti algsaldodega alustada, aga seda ma ei taha.
Re:hansaraama - 29.12.2014 19:10 ei ole võimalik samas andmebaasis vanemaid andmeid kustutada. Võid jätta vanad andmed ühte baasi ja minna mingil ajahetkel edasi uue baasiga.
Re:hansaraama - 07.01.2015 14:47 Sain vastuseks, et on küll. Aga nemad ise teevad ja see on tasuline. Ei hakanud parem hinda küsimagi.
Re:hansaraama - 01.07.2015 12:07 kas andmebaasihoolduses lõikamise funktsioon on aktiivne?
siis peaks saama lõigata viimased 7 aastat
Re:hansaraama - 01.07.2015 12:59 Mis see lõikamise funktsioon on? Kust seda vaadata saab?
Re:hansaraama - 11.07.2015 12:36 ilusat suve kõigile!
Re:hansaraama - 06.08.2015 23:25 Tahaksin ka selle lõikamise funktsiooni kohta täpsemalt teada.
Re:hansaraama - 10.08.2015 17:21 Maksan alates 2009-aasta septembrist endisele Hansa(mista niminüüd oligi) firmale kasutustasu kunagi lepingu järgi välja ostetud, kuid ajapikku litsentsiks muutunud Programmiversiooni eest.
Muudatusi ei oota,uut versiooni ei vaja, KMD1000 lisa ei soovi, pilve peale või mingisse Excellentsi serverisse oma andmetega kolida ei kavatse jne.
Sain ka seekord kasutajaarve 2 kuud enne uue kasutajaaasta algust ning vastuse myyk.excellentsilt, et kui ma arvet ära ei maksa, siis programmi kasutamine lõpeb.
2009.aastal tegin lepingu, kus vastaspool nõudis lepingut, et ma saaksin uusi versioone internetist tasuta alla tõmmata, aga 2014.aastal ähvardati juba, et mul lihtsalt pannakse programmi kasutamine kinni, kui ma ei maksa.
2015.aasta arve tuli tugiteenuste (????) eest (kasutustasu on asendatud uue mõistega), Kas see tähendab veel lisalepingut mingi prots.ulatuses programmi algmaksumusest? Ja/või kui ma seda arvet ei maksa, mis siis saab?. Tundub, et lepinguline kunagine lubadus, et programmiga saab töötada kuni versiooni sulgemiseni ei pea enam paika ja mitte maksmisel ähvardab lihtsalt internetivõtmest ilma jäämine.

Kas keegi oskab kommenteerida?
Re:hansaraama - 11.08.2015 12:42 Sellised "arengud" on olnud jah.
Re:hansaraama - 12.08.2015 09:48 minuni pole need arengud veel jõudnud. kasutan 6.4, seda siis kuni võimalik ja edasi directo.
Re:hansaraama - 12.08.2015 10:19 2000.aastal sai HansaRaama programm täiega välja ostetud. Kui oli tahtmist, siis sai juurde ostetud versiooniuuendus, mille eest maksti ühekordselt. Näiteks 2005.aastal versioonile 4.3. üleminek maksis vaid 32 eurot + käibemaks.
Alates 2009.aastast hakkas asi metsa kiskuma. Pandi sunduslikult peale arendustasud ja versioon 5,0 maksis juba 250 eurot.
2011.a. läksin üle versioonile 6.2, mis kestab tänaseni ja maksan iga-aastast "arendustasu". Mul ei ole pilveversioon, midagi ei arendata, 1000-liste lisa pole ega tule, kuid iga-aastast "arendustasu" tuleb edasi maksta, muidu ühel kuupäeval on programm lukus. Absurdne olukord, sest teenust ennast tegelikkuses pole olemaski, ainult maksa mitte millegi eest.
1000-lisi lisasid teen HR-ist exceldades, kust firmade koondsummad copyn KMD lisadesse - tuleb tunduvalt odavam, kui Standardi peale üle minna.
Re:hansaraama - 12.08.2015 19:36 miks te seda endale ometi teete? täiesti siiralt imestan, millest selline vankumatu lojaalsus ühele programmile?
Re:hansaraama - 13.08.2015 12:54 Vist ikka harjumuse asi. Olen väga pikalt kasutanud ja käe sees nö. Olen proovinud Directot, Meritit, Joosepit ja no ei meeldi. Mulle tundub, et ei ole nii mugavad kasutada, et töö laabub Hansa/Booksiga kuidagi kiiremini
Võib tõesti olla, et kui teiste progedega piisavalt kaua tööd teha, hakkavad ka need meeldima, ei tea...
Re:hansaraama - 13.08.2015 14:50 Anna - teistega harjub ka ära, vähemalt sellistega, mil funktsionaalsus samaväärne või rohkem. Merit on puuhobune võrreldes hansadega - sellega ei saagi harjuda.

Directol on hinda, aga funktsionaalsust märksa rohkem ning excelisse läheb kõik väga hästi. Directo viga on vast interface puudumine. olles harjunud hansa tegelt päris ilusa vorminduse poolega aruanneteski, siis Directol natuke arenguruumi on. näiteks - registreerimisele tulevad automaatselt juurde kellaajad - st võtad arvete väljavõtte excelisse - seal kellaajad kuupäevade juures - excelitööks nagu sürr. saab jah valemitega ringi toimetada, aga siiski.

Eva on kallis ja natuke ka hansadega võrreldes näotu, aga funktsionaalsusel ei ole piire, vähemalt seniks kuni Andrus hinges

seega harjutamise küsimus, saab hakkama küll - lihtsalt peab samaväärne või mugavam olema.
Re:hansaraama - 13.08.2015 15:29 Soovitan Profitit vaadata. Mina hingasin küll kergemini kui juba kuskil 7 aastat tagasi kohmakas Hansa mõnusa Profiti vastu sai vahetatud.
Re:hansaraama - 10.09.2015 15:57 Uued uudised! Alates augustist 2016 suletakse Enterprise programm.
Uut võtit enam ei väljastata. Uued pakkumised on Books ja ERP.

Hinnad kuupõhise rendiga. Kui meie praegune arendustasu jagada 12-ga siis uue pakkumise kuutasu *12 on kaks korda suurem. Tõsiselt! Nii ongi!

Suurteks "boonusteks" üleminekul on pilveteenus ja otseühendus äriregistriga.

Kas see jama mitte kunagi ei lõppe?

Tunnistan, et nende toode on hea ja mulle meeldib seda kasutada, aga see lisanduv jama on väga koormav.

Mis programmidele siis kärmemad endised Hansa kasutjad on üle läinud ja senini rahul. Oluline on kuluarvestuse pool i.e. et saaks kontol mitut objekti kasutada.
Merit mulle ei meeldinud. Scala ja SAP-i peale ei suuda kulutada. Muud pole proovinud.
Re:hansaraama - 15.09.2015 10:41 Mina läksin Directole üle. Siiani küll rahul. Pluss on ka see, et kogu Hansa ajalugu tuuakse üle.
Re:hansaraama - 26.10.2015 22:02 Mida arvate Rapidist võrreldes HansaRaamaga või siis Booksiga?
Re:hansaraama - 27.10.2015 10:20 Rapid tahab harjumist saada, kuna hansast ikkagi erinev. Mina läksin täielikult kõigega Rapidisse üle, kui ära harjud ja töö võtted selgeks saavad siis on lihtne, panga saab täielikult sisse tõmmata, sellega kaovad ära panga sisestusvead, ajaline võit on suur. Klienditugi on väga hea, arendatakse pidevalt koos seaduste muutustega ja tehakse arendust ka ettepanekute peale midagi muuta.
Re:hansaraama - 02.11.2015 22:47 Aitähh, Kaska.
Vaatasin natuke Rapidi prooviversiooni ja esialgu tundus peale Hansat ja StandardBooksi väga ebamugav jah. Harjutan siis edasi
Re:hansaraama - 20.11.2015 16:19 Proovi RVSofti Balanss+ programme.
Re:hansaraama - 15.12.2015 16:42 mina olen aastast 2006 teinud tööd põhiliselt hansaga . praegu siis standard books. no ei saa mitte midagi kobiseda. mina olen väga ja väga rahul. kord aastas maksan aastatasu, mis ei ole üldse suur ja vehin rõõmsalt 50-ettevõttega teha. kuigi kõige algul ostsin first office välja, pean nüüd ikkagi maksma, kuid see ei ole nii üüratu summa miskit. aruanded saab kiiresti ja täpselt nii peenestatult kui vaja, 1000 eurost lisa on minu arvates täiuslik. kõik toimib. palgamoodulit ei kasuta, kuna sellega läheb palju rohkem aega kui exceli tabelis tehtuna. olen kliendi arvutis pidanud tööd tegema kõikide programmidega, mis eestis üldse saada on ja no ma pole mingi eriline fänn, kuid ma ei vahetaks seda hansapõhist ikka ühegi teise vastu
Re:hansaraama - 15.12.2015 22:57 Palju see aastamaks on siis?
Re:hansaraama - 16.12.2015 09:43 Ma ei taha küll olla paranoiline, aga 50 ettevõtet? Loodan, et Sa nenede kõikide raamatuid siiski üksi ei pea...
Re:hansaraama - 16.12.2015 13:22 Teen paralleelselt tööd Hansa 6.2 ja Standardbooks 7.1-ga, mõlemal bürooversioonid ja esimesel kasutan ka ladude arvestust, ostu-ja müügitellimusi jne..Kui oleks minu teha, siis ei vahetaks küll Hansa vana programmi Booksi vastu.
Mul ei ole Hansas küll 1000 euroste deklareerimist, palka nagunii ei kasuta samal põhjusel, mis eelkirjutanu, aga see kõik kaalub üles vaevad, mis Books endaga kaasas kannab (Valusaim neist on ostu ja müügiarvete jooksvalt kinnitamata jätmine vaatamata kõikide linnukeste sisestamisele õigetesse kohtadesse). Akende asetus on nõme ja reklaamkaste ei ole võimalik ei väiksemaks teha ega nurga taha nihutada. jne. Koostöö arvutis töötavate teiste programmide tööakendega on olematu, harjumatu.
Muuseas maksame mõlema programmi eest ka aastatasu, olulist abi aga klienditeenindajatelt ei saa, nõuavad veel mingi teenusetoe arve aastamaksu või siis pika lunimise korral lajatavad ühekordse teenuse arvega.
Hansas on kogemus olemas, kõik toimib kiiresti ja korrektselt, ainult see igapäevane internetivõtme küsimine (tundub, et kohati mitu korda päevas), mis ilmselt ükskord lõpetab minu suhte programmiga, kui viimane omanikfirma otsustab lihtsalt versiooni kinni panna.
Re:hansaraama - 23.12.2015 09:14 Jõulutervitused kõigile, eriti osaühingule Lillela.

Kaske-kaske!
Re:hansaraama - 23.12.2015 10:07 einar kirjutas:
Teen paralleelselt tööd Hansa 6.2 ja Standardbooks 7.1-ga, mõlemal bürooversioonid ja esimesel kasutan ka ladude arvestust, ostu-ja müügitellimusi jne..Kui oleks minu teha, siis ei vahetaks küll Hansa vana programmi Booksi vastu.
Mul ei ole Hansas küll 1000 euroste deklareerimist, palka nagunii ei kasuta samal põhjusel, mis eelkirjutanu, aga see kõik kaalub üles vaevad, mis Books endaga kaasas kannab (Valusaim neist on ostu ja müügiarvete jooksvalt kinnitamata jätmine vaatamata kõikide linnukeste sisestamisele õigetesse kohtadesse)

Olude sunnil läksin HansaRaama 6.2-lt üle Standard Books 7,1-le. Ikka vaid nende 1000-liste lisade pärast, kuna uuest aastast vaja ju kõik tehingupõhised arved ühe kaupa INF-i panna ja HansaRaamat selles osas edasi enam ei arendata, üleüldse ei arendata milleski. Uues Booksis olen unustanud mitu korda ostuarvel arve nr. panemata, sest see lahter ei tule jooksvalt kuupäeva järel nagu HR-s. Samuti üks müügiarve, mis oli salvestatud, jäi kinnitamata ja olekski tähelepanuta jäänud, kui see koheselt poleks laekunud - salvesta ja kinnita nupukesed peaksid olema vastupidises järjekorras.
Sain uuele programmile üle minna supersoodushinnaga, mis ikkagi üle 3 x suurem kui senine HR "arendustasu" oli. Mitme firma raamatupidamise puhul tuleb pilveBooksist täiesti väljuda ja täiesti uuesti pilvel asuvasse järgmisesse ettevõttesse siseneda, või olen ma millestki valesti aru saanud? Juhendites ei ole kirjas olulisi asju. Paljutki peab tegema katse-eksituse meetodil. Nii mõnigi asi oli HR-s parem, loogilisem ja kiirem kui Booksis. Momendil tundub, et Booksi ainus eelis on KMD INF esitamine, kuigi ka selle sedastamisega on mõnede firmade osas üles kerkinud huvitavaid probleeme. Kogu aeg usalda, kuid kontrolli!
Re:hansaraama - 23.12.2015 17:39 Sirlele:
Väljade erineva paigutusega harjub ajapikku ära, pärast hakkab uus asetus tegelikult meeldimagi

Kinnitamata kaartide meeldetuletuse saad seadistada üldise mooduli seadistustes "hoiatused kinnitamata kaartidel" Hoiatusega tuletab alati meelde kui tahad kaarti sulgeda aga see on kinnitamata
Re:hansaraama - 28.12.2015 00:02 Sirle kirjutas:
einar kirjutas:
.........]
Olude sunnil läksin HansaRaama 6.2-lt üle Standard Books 7,1-le. Ikka vaid nende 1000-liste lisade pärast, kuna uuest aastast vaja ju kõik tehingupõhised arved ühe kaupa INF-i panna ja HansaRaamat selles osas edasi enam ei arendata, üleüldse ei arendata milleski. .....



kunagi paar aastat tagasi pakkusin kõhutundelt, täna vaatad, nagu õpikujuhtum see hansa saaga:
kui keegi tajub teiste programmidega sama, võiks uue teema arendada. kuigi seda 300st ei löö siin foorumis miski.

biret kirjutas:
minule on jällegi jäänud mulje, et HansaRaamat ehk nüüd siis Standardit tahetakse ää tappa.
suure kontserni programmid mujal maades on ju suuremad hansad + books. standard on vaid Eestis, mis tuli suuresti Hansaraama klientide baasilt. igati loogiline on, kui see vaid Eestis olev Standard ühel hetkel "kinni pannakse", koligu Booksile kõik üle. suurt vahet nendel programmidel ei ole.
sellest ülimalt kliendireetlik hinnastamine - nii mõnigi läheb Booksile ise üle ja maksab vabatahtlikult kopika suuremat arendustasu, igaaastast.

HANSARAAMA APPI! APPI - 15.01.2016 16:15 Nüüd siis aeg niikaugel, et kui Booksi ei taha, siis analoogia alusel (vähemalt 16000 kasutajat Eestis) võtaks Meriti. Kuna nad Merit AKtivat enam ei arenda, siis peaks sundkorras minema nende pilve peale.
See aga uuel alusel uus programm ning vanadele perioodidele k.a. eelmine aasta enam ligi ei pääse. Hea on see, et vabalt saab muuta selle üleminekuga kontoplaani ning eemaldada kõik ebavajalik kontonimistust, mis aastatega tekkinud. Kas raamatupidamisarvestuses ja firma tegevuse jaoks vajatakse ka eelnevaid perioode see on ilmselt jäänud nn.vana kooli raamatupidajate muremaaks, kes ikkagi veel hoolikalt trükivad paberile kõik arvestuseks vajalikud dokumendid ning arhiveerivad need siis koos vähemalt põhiaruannetega.
Korrektselt uuendatud raamatupidamise- siseeeskirju tasub vist tikutulega otsida.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI - 16.02.2016 16:53 aga miks booksi ei taha, mina teen booksiga 80-le erinevale ettevõttele ja mul pole ühtki pretensiooni sellele programmile.?? kõige algul oli first office, see siis uuendus office 2-le, siis tuli hansaworld SBE, sellele järgnes books ... algul otsin first office välja - õigemini võitsin selle litsentsi kuskil koolitusel ja nüüd maksan igal aastal ainult arengu ja ms tasu kord aastas. kogu aeg saan abi ja nõu. pole jäänud mitte ühtki asja vastuseta.
ma pigem sureks kui vahetaks booksi välja.
tahaks kangesti teada, mis on seal sellist, mis sunnib vahetama? ausalt, tahaks tõesti teada. võimalik et ma olen mingi eriline juhmur, aga kuna ma olen töötanud lisaks neile, mis pidevalt uuenesid, veel eestis kasutusel oleva mingi 18-20 programmiga, siis no ei ole paremat leidnud.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI - 16.02.2016 20:59 ei haaku küll teemaga, aga 80 ettevõtet?? no seda ei saa uskuda kuidagi...
Re:HANSARAAMA APPI! APPI - 17.02.2016 12:57 no 80 ettevõtet on aegade algusest saadik minu juurest läbi käinud. osadele teen kord aastas aastaaruande, kuid ka selle jaoks pean kõik sisestama. osad on ära läinud. aga järjekorranumber näitab jah 82 isegi. pole viitsinud neid vahelt välja ka võtta, arvatavasti kui 2*51 täis saab, siis peab midagi ette võtma, sest kolme bürooversiooni maksta pole ka enam mõtet. pigem siis juba need välja kes viimati eesti krooni ajal tehtud said.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI - 18.02.2016 10:53 Ikkagi... et VÄLJAOSTETUD programmi litsentsid tühistati ja raamatupidajate potentsiaalne püha viha pakiti advokaatide abiga teise jur kehasse...
häbi!
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 08.06.2016 16:59 Kas keegi saab tulla (tasu eest muidugi) ja vasta mõne küsimustele Hansaraamast?
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 08.10.2016 22:44 tervitan kõiki hansa kasutajaid
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 08.10.2016 22:51 see kõik toimub taas
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 03.01.2017 13:10 minu standard booksi järgmise aasta tasu mis algab jaanuarist kuni detsember 2017 oli küll täpselt sama suur kui eelmisel aastatel. mis tasu suurenemist te räägite? kas tõuseb siis 2017 aasta suvel alles?
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 15.02.2017 13:19 minu jaoks tuli üllatusena, et books kallineb siis ikkagi nii palju.

enne oli aastamaks ütleme mul bürooversiooniga alla 300 uus leping sõlmitakse aastatasuga juba 1000 minu võttis see jalust maha.

sest nüüd tuleb hakata maksma iga firma eest bürooversiooni kasutajatel. mul täitsa vererõhk tõusis ma ei tea kusmaale. hakka või tootja firma käest küsima, kas tõesti on õigus see et edasimüüja müüb bürooversiooni paketti üksipulgi, mitte enam üldse komplektina.
äkki panete kirja teised, mis hinnaga teil praegu on ja mis hinnaga siis märtsist hakkavad arved tulema? mul tunne et nad teevad kõikide klientide vahel siiski puskut ka.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 15.02.2017 16:52 Mai kuust alates 29€ kuu, mis on 3,6 kordne hinnatõus võrreldes varasemaga
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 15.02.2017 18:58 no see on ühe firma tegemise puhul. aga ma ei saa aru miks bürool siis läheb viis korda kallimaks + käibemaks ju ka veel otsa
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 15.02.2017 21:48 No mina olena aru saanud, et uus hind saab olema 150.- kuus koos käibemaksuga, seda siis bürooverisooni korral.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 16.02.2017 01:33 Eks nemad ka tea, et büroodel on programmivahetus hull töö, võib röövida, ei nad ära lähe.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 16.02.2017 08:57 mindud juba. pole see mingi töö
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 23.02.2017 14:20 Kust leida väikefirmale uut lahendust? Books läheb nii kalliks, mida ei jõua enam maksta.Kogu teenitud raha läheb kuutasule.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 23.02.2017 23:59 tooma, vaata siia https://sa.smartaccounts.eu/et/
igati kliendisõbralikud hinnad ja asi areneb pidevalt ja klienditeenindus vastab alati kiiresti kui meilitsi midagi küsid
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 24.02.2017 07:42 Mina tegin nii, et vaatasin selle pilguga, mis programm mis kliendile paremini sobiks.
Praegu kasutan 4 erinevat programmi (sh Hansa) ja kulu kokku on väiksem, kui oleks kasutanud ainult Hansat edasi. Aga nüüd takkajärgi mõteldes tundub kõige olulisem isegi see, et mõnda asja on mõnes muus programmis lihtsam ja mugavam teha kui Hansas. Tuleb ainult mugavustsoonist korra välja saada ja uus asi selgeks teha. Soovita: uuri erinevaid programme, uuri kas on olemas mingi tasuta "väike" versioon, leia see aeg ja toksi mingeid reaalseid pabereid natuke sisse, vaata kuidas on ja vali meeldiv variant ära!
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 16.05.2017 11:12 .
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 25.10.2019 10:27 HansaRaama teemale ei saa kuidagi veel punkti panna. Tundub, et HR järglasest Standard Books areneb edasi vaid oma hinnaskaaladega.
Lugesin üht blogi ja jäi selline tunne, nagu oleksin sõna-sõnalt sinna ise selle teksti kirja pannud:
http://auaccounting.eu/kuidas-hansa-raama-uhest-kliendist-lahti-sai/
Lihtsalt huvitab, paljud iidvanadest kasutajatest on HasaRaama järglasele Standard Booksile truuks jäänud? Ise senini veel olen, kuid ei tea kui kauaks. Mulle tundub, et hinna ja kavliteedi suhe pole neil enam ammu paigas. Rääkimata pisiasjadest kannete nuputamisel ja et deklaritesse läheksid õiged summad automaatselt õigetele ridadele, kõik tuleb ise välja nuputada ning genereerida, nende klienditoest pole vähimatki abi olnud. Tänasel päeval isegi Gateway teenust pankadega pole neil senini olemas, hoopiski väiksematel tegijatel see on jmt.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 27.10.2019 12:24 ca 100 firma statistika:

1998 ~ 95% hansa
2018 ~ 5% hansa
2020 vist tuleb 0 ära!


Kliendid On Rääkinud


ehk, parafraseerides kuulsat lasteraamatut: sähh sulle kooki moosiga..
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 28.10.2019 10:49 Kasutan jätkuvalt ja ei plaani vahetada.
2013.aastast (mil viidatud blogiartikkel on kirjutatud) on palju vett merre voolanud ning SB klienditeenindus ja kasutajatugi on teinud läbi suure arenguhüppe paremuse suunas. Nendele, kes täna veel SB nii netimaterjale kui teenindust kiruvad soovitan: oodake kuniks te puutute kokku Erply klienditoega.
Olen kokku puutunud erinevate programmidega ja praegugi erinevad paralleelselt kasutusel, aga SB oli ja on ainuke, millega on võimalik efektiivselt tööd teha. Arenguruumi on tal küll (kasvõi mainitud Gateway, aga Swedbankis juba pakub Gateway'd SB-ga, seega pole lahendus enam kaugel ilmselt), aga kõik tänapäevased lahendused toimivad laitmatult.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 31.10.2019 00:48 hea teada, et jätkad hansaga
ent info nagu oleks klienditeenindamine arenguhüpet teinud ei vasta tõele. kõigest paar aastat tagasi tõmmati pilveserverisse viimisega samamoodi mütsi pähe, nagu aastaid varem rendiversioonile üleminekuga, millest omakorda aastaid varem surumisega internetivõtit kontrollivale versioonile (et saaks neid hilisemaid asju jõuvõtetega teha)
kahjuks firma kultuur pole muutunud.
eks nad hoiavad oma viimast klienti :D sellepärast sul kõik nii kena ongi :D
mõnda asja oli hansas tõesti hea teha, näiteks klapitada igasuguseid untsu teinud sulelisi ja karvalisi... aga neid klapitamisi on väga vähe järel võrreldes kunagisega. sestap ka hansat väga enam ei vajagi enam
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 31.10.2019 15:14 Sellele teemale võiks küll punkti panna. Sellele punkti panemine on väga lihtne, lihtsalt pole vaja aega kulutada, et otsida üles 2017 aastast postitus, et seda täiendada. Kas tõesti on nii palju vaba aega...

Kui mingi tarkvara ei sobi, siis on võimalik valida endale meelepärane ja seda rõõmsalt edasi kasutada. Hing on rahul ja meel rõõmus, et tegid õige otsuse.

Kuidas keegi viitsib otsida üles mingi igivana postituse ja kirjutada jutu , mis sinu elus ega töös midagi ei muuda. Ma saan aru, et küsida midagi kasutamise kohta või teed ettepanekuid, mida võiks parandada.

Kui keegi nii suure suuga igasse nurka oma pettumust jagab, siis pigem jääb mulje, et tegemist on viimase katsega midagi enda kasuks välja pressida. ...sest kuskil sisimas ikkagi olemasolev meeldib ja üldse ei tahaks tarkvaravahetust ette võtta.

Proovige vahelduseks teha uus postitus, nimega:
"Kasutan tarkvara X, ja olen väga rõõmus selle üle"
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 31.10.2019 16:02 Päris piinlik on ikka lugeda sellist jura

Ma ennem vaataksin kalendrisse, mis aastaga on meil hetkel tegemist ning millised tehnoloogiad on täna kasutusel. Kui antud programm oleks endiselt samas seisus, mis aastal 2013, siis ilmselt oleks neil täna tõesti 0 klienti. Pilveteenus ja tarkvara rent on elementaarne. Olen nõus, et antud tootel on pikk ajalugu, aga pärast seda kui Excellent asjad üle võttis on nii teenindus kui tarkvara aina paremaks läinud. Arengukohti jätkub endiselt, aga tarkvara areng on pidev protsess. Seda teavad kõik, kellel on oidu tehnoloogiaga kaasas käia.

Lühidalt - igal inimesel on õigus oma tarkvara ise valida. Foorumites heietamine ei muuda midagi paremaks. Olen nõus Mardi kommentaariga - " sellele punkti panemine on väga lihtne, lihtsalt pole vaja aega kulutada, et otsida üles 2017 aastast postitus, et seda täiendada. Kas tõesti on nii palju vaba aega..."

PS: Excel on alati tasuta ning arveid saab saata e-postiga. Marke saab postkontoritest
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 01.11.2019 01:06 Kedagi vist väga häirib see teema? Seda ei pea ju otsima, see on pidevalt tarkvarafoorumi kõige värskem teema. Programmi vahetus paljude klientide korral ei ole üldse mitte lihtne, aga sai see aastaid tagasi ära tehtud ja ilma selle hansa pesakonnata on kohe tükimaad puhtam ja kuivem tunne.
Re:HANSARAAMA APPI! APPI! - 02.11.2019 20:29 2019 a. kirjutas:
Päris piinlik on ikka lugeda sellist jura


PS: Excel on alati tasuta ning arveid saab saata e-postiga. Marke saab postkontoritest


Excel ei ole kaugeltki tasuta programm. Tasuta on piraatlus....

Postita uus teema: "Tarkvarafoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Vrv:  Suurus: Sulge kik tagid
Snum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata