HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum Kasutusvaldusleping ja eris...
 
Autor Sõnum
Kasutusvaldusleping ja erisoodustus - 16.01.2002 10:24 <HTML>Firma on sõlminud Kasutusvalduslepingu töötaja omandis olevale sõidukile. Lepingus on kirjas, et Kasutusvalduse esemega seotud kütuse, hooldus- ja remondikuludest 70% tasub Kasutusvaldaja ja 30 % Omanik. Kasutusvaldaja ei korva kulutusi, mis ületavad ühes kuus 2500 krooni.
Kas arve läheb firma kulusse 100 %-lt või 70 %-lt ning kuidas arvestada käibemaksu? Kas kasutusvalduslepingu puhul bensiini kohta kehtib 2/3 km. tagasiarvestamise õigus?
Kuidas toimida juhul, kui saan arve summas nt. 3000 + 18% km.? Kas 3000 krooni võib kanda firma kulusse ja km. täielikult tagasi küsida ning seejärel teen kande:
D nõue töötajale 500.-
K kulu 500.-
ning kui töötaja maksab kassasse, siis
D kassa 500.-
K nõue töötaja 500.-
Mis saab ikkagi km.-st? Ehk on nõue töötajale 500.-+km.? Eeldan, et erisoodustusmaksu 1000 kroonilt enam tasuda ei tule?</HTML>
RE: Kasutusvaldusleping ja erisoodustus - 22.01.2002 17:55 <HTML>Mõtekas oleks kasutusvalduslepingus kokku leppida, et perioodi (kalendrikuu) lõpus esitab firma töötajale arve 30% ulatuses tekkinud kuludest või summa ulatuses, mis ületab 2500 krooni vms.
Nii on ka käibemaks paigas: firma kannab kõikidelt kuludelt kogu kbm kuludesse ning esitab arve kulude summa + kbm.
Kui lepingus on kokku lepitud, et firma kannab 70% kuludest, kuid mitte rohkem kui 2500 kr, tuleb igalt kuludokumentilt arvutada 70% kulust + 70% kbm (sest 70% on ettevõtlusega seotud). 2500 kr ületanud summa peab töötaja igal juhul kompenseerima mingi dokumendi alusel (seega arve vms).
Kasutusvalduse puhul 2/3 bensiini kbm-st ei kehti, kuna seda saab arvestada ainult firmale soetatud või kapitalirendile võetud sõiduki korral.
Erisoodustusega on nii ja naa: vastava määruse järgi tuleks maksta, sest auto on ettevõtte valduses, lähtuvalt seadusest aga ei tuleks, sest tegemist pole ettevõtte omandis oleva sõidukiga. See on igaühe enda otsustada, kuidas ta suudab Maksuametiga vaielda antud teemal, st kas seadus ja määrus on vastuolus ning kumb neist on ülim.</HTML>
RE: Kasutusvaldusleping ja erisoodustus - 23.01.2002 08:42 <HTML>Vaidlen Rotikesele vastu.Jälle see emakeelest arusaamise teema.Minu lugemisoskuse puhul tähendaks KMS § 21(2) : Ettevõtluses kasutatava sõiduauto soetamise või kapitalirendile võtmise ning ettevõtluses sõiduauto tarbeks mõõtorikütuse soetamise korral arvatakse arvestatud käibemaksust maha kaks kolmandikku käibemaksust ............</HTML>
RE: Kasutusvaldusleping ja erisoodustus - 23.01.2002 11:09 <HTML>Airi
Erisoodustusmaksu 1000 kroonilt enam tasuda ei tule, sest KULU asutusele ei tekkinud - töötaja maksis selle koheselt kassasse/panka kinni.
Mina võtsin kassasse sisse - töötaja maksis ära juba enne arve jõudmist asutusse - näitas kuludokumendid ette.</HTML>

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata