HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĆ¼sitlus | Foorum
 
Autor Sõnum
transpordi vahendamine - 22.01.2002 11:43 <HTML>Meie firma vahendab kauba transporti LƤti firmale. Kaup tuuakse Poolast LƤtti, kuid kauba vedaja (Eesti firma) toob koos LƤti kaubaga ka meie firma kauba. Arve esitab vedaja kokku meie firmale, meie omakorda peame raha kĆ¼sima LƤti firmalt tema osa eest pluss vahendustasu.

Kas vana kƤibemaksuseaduse kohaselt on tegu maksustava kƤibega?
Kas oli Ƶige esitada arve LƤti firmale: transpordisumma (ei ole maksustatav kƤive) + vahendustasu (on olemas kolmepoolne leping, on maksustatav kƤive) + vahendustasult 18% kM?

Kas uue KMS prg. 5 lg.2 p. 3 alusel oleks see, kui tehingu vahendamine, teenuse eksport? Milliste dokumentidega peaks olema tƵendatud sel juhul teenuse eskport?

Kui kellegil on kogemusi sarnaste tehingutega, olen tƤnulik kommentaaride eest.</HTML>
RE: transpordi vahendamine - 22.01.2002 15:23 <HTML>KƵigepealt ma juhiksin tƤhelepanu sellele, et tegu vƵib olla ka Ć¼ldse mitte kƤibega KƤibemaksuseaduse mƵistes.
Minul on sarnaste tehingutega palju kogemusi, olen kƵik nad Km deklaratsioonist vƤlja jƤtnud.
Kas oskaks keegi vastata, kas olen Ƶigesti teinud ja kuidas Juuli peaks tegema?</HTML>
RE: transpordi vahendamine - 22.01.2002 16:19 <HTML>Marta: olen nƵus, et transpordisumma jƤƤb deklaratsioonist vƤlja, aga vahendustasu, kuidas seda kajastada?</HTML>
RE: transpordi vahendamine - 22.01.2002 16:27 <HTML>to JUULI:
kui tehing ise ei ole Maksustatav kƤive KM seaduse tƤhenduses, loogikast lƤhtudes kuulub ka vahendustasu selle sama tehingu juurde. Ja jƤrelikult ei ole ka vahendustasu 0% KM alla kajastatav, vaid on mittemaksustatav kƤive KM seaduse tƤhenduses.
Kas on kellelgi ƶelda mƵni omapoolne sƵltumatu kommentaar antud teema juurde???</HTML>
RE: transpordi vahendamine - 22.01.2002 16:41 <HTML>vana seadus on juba ahju visatud, aga kui ma Ƶieti mƤletan, oli teenuse ekspordi vahendamine samuti teenuse eksport.

ja teenuse ekspordina on

-kaupade transport Ć¼he vƤlisriigi territooriumilt teise vƤlisriigi territooriumil asuvasse sihtpunkti-

kirja igatahes pandud selles teenuste ekspordi loetelu mƤƤruses (24.09.96)

nii et see vahendustasu peaks ikka 0%-ne olema</HTML>
RE: transpordi vahendamine - 22.01.2002 17:13 <HTML>Marju: ainult vahendustasu on 0%-line e. teenuse eksport, transpordisumma ise ei ole maksustatav kƤive?</HTML>
RE: transpordi vahendamine - 23.01.2002 10:01 <HTML>kui Sul on olemas kolmepoolne leping, on jah Sinu kƤibeks ainult vahendustasu. kuidagi nii oli vanas seaduses see kirjutatud.

ise ma nƤiteks seda sissenƵutavat transpordisummat ei nƤitaks Ć¼ldse tulukonto peal, vaid nƤitaksin kulude sissenƵudmisena.
kƤibena nƤitaksin ainult vahendustasu.</HTML>

Postita uus teema: "Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata