HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
 
Autor Sõnum
esineja sõidukulud - 11.01.2002 11:51 <HTML>Olen varem lugenud ka kellegi poolt tõstatatud sama küsimust, aga vastust pole ikka. . .
Olukord selline: oleme kultuuriasutus, kuhu järjekordselt kutsume esinema lektorid, võistluse žÃ¼riisse inimesi. nendega vormistame tööettevõtulepingu, aga kuidagimoodi ei oska ( või ei saagi?) maksta sõidukulusid(bussi-rongi piletit või isikliku auto puhul hüvitist). Vale on ju seda raha tasuda töötasuna, miks peame riigile tasuma nii tulu kui sotsmaksu sõidukulult. Mis te arvate sellest asjast?
Tänan.</HTML>
RE: esineja sõidukulud - 11.01.2002 12:11 <HTML>Aga kui maksaks selle tööettevõttelepinguga rohkem nii, et ka sõidukulud saaks tasutud. Mulle tundub, et sõidukulud tööle ja tagasi, peaks töötaja ise maksma.</HTML>
RE: esineja sõidukulud - 11.01.2002 13:41 <HTML>Näitasin tööettevõtulepingus 2 punkti:
1.töötasu
2.materiali,bussi, kantselei jms. kulud - lisa kalkulatsioon taga.
Paber (otsus vms. on ikka ka vormistatud)</HTML>
RE: esineja sõidukulud - 11.01.2002 14:08 <HTML>Ott!
Arvasin ise ka kunagi, et tööettevõtulepingule märgin eraldi sõidukulud, aga kuna kusagilt seaduslikku luba ei leidnud, ei teinud nii.
Marele ! tahaks öelda, et jah, peaks tõesti maksma töötaja ise, aga kuidagi on kujunenud nende lektorite jm. esinejatega ( just sellised jumalast ühepäevased tööettevõtud) et nad alati mainivad juba eelnevalt kokku leppides, et sõidukulu tahaks ka. Samas saan ma neist ka aru.
Kui ikka Tallinnast lõuna-eesti poole minna, tuleb sõiduks edasi-tagasi maksta 100 - 150 krooni. No ja kui lektoritasu on 300, siis loomulikult sõiduraha on suur.</HTML>
RE: esineja sõidukulud - 11.01.2002 14:23 <HTML>Saaks ju oma töötaja kaudu, kellele saab maksta isiklikku sõiduautot. Toob ära või ...</HTML>
RE: esineja sõidukulud - 11.01.2002 14:31 <HTML>Maksumaksjale , jah nii oleme ka mõnel korral teinud, kuid seda raha ka napib, see on peamiselt siiski oma töötajate peale kulunud, nii et . . .
Aga võiks ju tõesti tööettevõtulepingul seda märkida. Siin ei saa ju mingit erilist valskust ka teha, sest lepingul on tööettevõtja aadress kirjas, nii et üks väike mõtteliigutus ja iga kontroll rehkendab ju ära, kui palju näiteks see Tartu-Tallinna ots maksab, on ju?</HTML>
RE: esineja sõidukulud - 11.01.2002 14:32 <HTML>Kuule, aga kas siis lektor ei või ikkagi oma töötasu planeerida koos sõidukuludega. Tõsta selle arvel ka piletihindu. Mulle tundub, et muidu sa küll asjast välja ei tule. Ikka mingi seadusejurakas ees. Ah, muidugi! Ei ole sellega ka nõus lektor, ei taha temagi rohkem maksta. Ummikseis. Jääb üle teha nn. must kassa.</HTML>
RE: esineja sõidukulud - 11.01.2002 14:41 <HTML>Arvan jätkuvalt, et seadust kui sellist oleks niisuguse asja jaoks kindlasti vaja. Miks me peame jamama nii oma autokompensatsiooni maksmisega, nii musta kassaga ja võib-olla valesti sõlmitud tööettevõtulepinguga, kui selliseid juhtumeid on ju kogu aeg . Lektor või kes tahes esineja ei saa ju öelda, et tema sõit Tallinnast näiteks Jõgevale maksab 200 krooni(tegelt maksab üks kallimaid bussipiletid ca 110.-krooni) Ja pealegi saaks ju tema käest pileteid küsides täpselt määretleda lepingus sõidukulu suuruse. Sellega oleks rahul ja nõus nii too esineja kui tööandja( milleks ju leping ongi)

Ei tea. kas paneks oma ettepaneku TOMI - i ka või?! Vaevalt et tolku on. . .</HTML>
RE: esineja sõidukulud - 11.01.2002 14:52 <HTML>Käisin just TOM-is. No see on küll jama koht. Ei sinna pandud ettepanekutest võta keegi , kes peaks, midagi lugeda. Min d tõesti täitsa üllatab, et n i i vilets on see TOM!</HTML>
RE: esineja sõidukulud - 11.01.2002 15:35 <HTML>Võib ka nii:
Läbi oma avansiaruande isiku näitad kuludokumendi pöördel - üritusega seotud kulud, vedu vms. Juht kinnitab selle ja korras. Seadus seaduseks - seal kõiki elujuhtumeid ei saagi ette näha kuid kultuurilistel üritustel on peale töötasu veel 1.... muud kulutust .
Elu on midagi muud ....</HTML>
RE: esineja sõidukulud - 11.01.2002 15:52 <HTML>Mulle tundub, et sellele esinejale igatahes lihtsalt sõidukulusid maksta ei saa, et pääseks 26 % ja 33 %. Ta ei ole FIE, et sots ja muude maksmise kohustus on tal endal. Kui oleks, on kõik OK.</HTML>
RE: esineja sõidukulud - 11.01.2002 15:58 <HTML>Jah, nii ongi, et ei ole FIE. Sest nad on tavaliselt kuskil mujal töötavad inimesed, oma ala spetsid ja seetõttu kutsutaksegi neid esinema, žÃ¼riidesse, jne.

Aitäh headele nõuandjatele ja püüan oma ülemustele selgitada, kuidas me seda sõidukulu hüvitame.</HTML>
RE: esineja sõidukulud - 13.01.2002 15:39 <HTML>Hea nali.
Vat vene ajal oli seadus, et isikliku autoga sõites km maksis vist 2,5 kop ja kilomeetrid olid Tartu-Talna vahel ka tabelis.
Sai ka bussijaamas käidud bussidel vastas pileteid nurumas.
Minu arust kui sõlmitakse leping, kus on ette nähtud sõidukulud tasuda, siis pole mingi soodustus. Juht võib ju tunduvalt rumalaid lepinguid sõlmida. Kui bussipilet on, kleebib lepingu külge. Kui ei ole, teeb siis akti: sõit isikliku autoga Ford Scorpio Nr bensiini kulu passi järgi l/100 km x bensiini hind.
Võiks maksuametist ka küsida, kuigi telefonis nad lubavad paljugi.</HTML>
RE: esineja sõidukulud - 14.01.2002 14:23 <HTML>Juhul, kui kirjutad tööettevõtulepingusse sõidu ja muud kulud käsitletakse neid osana tööettevõtulepingu maksumusest ning maksustatakse samadel alustel, mis tööettevõtulep. tasu.
Sõidukulusid võib käsitleda vastuvõtukuludena.</HTML>
RE: esineja sõidukulud - 14.01.2002 16:25 <HTML>Kui hüvitatakse teenuse osutamiseks vajalikud kulud kuludokumendi alusel, siis see pole miskit tasu ega soodustus ega vastuvõtukulu ega midagist. Täpselt samasugune ürituse korraldamise kulu nagu tooli ostmine või saali kaunistamine, ainult selle vahega, et alguses teeb kulutuse esineja ja siis temale makstakse see kinni. Ei mingeid makse. Kui on ilus bussipilet, siis saate vel käibemaksu ka maha arvata.</HTML>
RE: esineja sõidukulud - 14.01.2002 16:31 <HTML>Valdur ja Volts!
Kena kõik, mis Te kirjutate, aga põhiprobleem ongi ju selles, et pole dokumenti, mille alusel seda sõidukulu tasuda ja lõuks ka kuluks kanda.
Tööettevõtulepinguga töötajale lähetuse maksmine ? Sõidupiletit niisama ka vist kuluks ei saa ju kanda !?</HTML>
RE: esineja sõidukulud - 15.01.2002 08:53 <HTML>Volts,nii tavaline see kulu küll ei ole,et muudkui kulusse.
E/v kulu oleks juhul,kui oma töötaja sõidab bussiga ja
toob sülega külalise kohale.Lektori esitatud pilet on vastuvõtukulu koos TM-ga.Oma töötaja võib lähetusse
saata ainult...</HTML>
RE: esineja sõidukulud - 15.01.2002 09:01 <HTML>Maarja, ilma dokumendita tõesti sõidukulu hüvitada ei saa. Kuid sõidupilet on ju kuludokument? See, kas sa kirjutad piletile taha, kelle kulu see oli ja misjaoks või teed eraldi "õiendi sõidukulude hüvitamise kohta" on juba maitse küsimus.
Tööettevõtulep. inimesele töölähetust vormistada ei saa.</HTML>
RE: esineja sõidukulud - 15.01.2002 09:36 <HTML>Arvan, et teema tuleks lugeda lõpetatuks. Selge on see, et lahendamata on see asi küll, sest taoline olukord on kimbutamas väga paljusid.
Tänan kõiki , kes nõuga aitasid, sest nii saab ka enda mõtetele kinnitust.
Uute aruteludeni!</HTML>

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata