HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĆ¼sitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum Fin.investeering kortermajas
 
Autor Sõnum
Fin.investeering kortermajas - 31.01.2024 13:14 Tere

Ajaloolise vƤƤrtusega vƤiksemasse kortermajja sai "vƵileivahinna" eest ostetud korter, mis tƤnapƤevaste standardite jƤrgi pigem elamiskƵlbmatu (nƤiteks puudub vesi ja kanalisatsioon). On selline hobiprojekt, aga raamatupidamislikus mƵttes kinnisvarainvesteering ning kajastan seda soetusmaksumuse meetodil.

LƤhiaastatel on plaanis kogu hoone rekonstrueerida nƶ vundamendist katuseni ja vesi, kanal, kĆ¼te ka sisse. Tƶƶde tellijaks on mƵistagi korteriĆ¼histu ja maksumus on mƤrkimisvƤƤrne. Ka kƵikvƵimalikke toetusi kasutades vƵib antud korteri poolt X aastate jooksul KƜ-le tasutavate remondifondi maksete suuruseks kujuneda 4-5 "vƵileiva" hind.

Sellest tulenevalt tundub mulle loogiline, et KƜ-le tasutavad remondifondi maksed vƵiks kajastada jooksvate kulude asemel pikaajalise nƵudena ja kui tƶƶd tehtud, siis kapitaliseerida (suurendada kinnisvarainvesteeringu vƤƤrtust).

Uurisn mitut RTJ-i, aga pƤris kindlat tuge ma sealt sellele mƵttele ei leidnud. LƤhim, mille leidsin on RTJ 8 p.50 ja p.51 - tingimuslikud varad.

NĆ¼Ć¼d uuringi siit, kas keegi oskab asjalikku nƵu anda.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata