HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum Töötaja tervisekontrolli ...
 
Autor Sõnum
Töötaja tervisekontrolli sagedus - 21.01.2024 12:46 Seadus sätestab, et tööandja korraldab töötaja tervisekontrolli nelja kuu jooksul töötaja tööle asumisest arvates ning edaspidi töötervishoiuarsti näidatud ajavahemiku järel, kuid mitte harvem kui üks kord kolme aasta jooksul ning alaealise töötaja puhul vähemalt üks kord aastas.

Kui tööandja soovib korraldada töötajale tervisekontrolli varem, kui töötervishoiuarst on öelnud (nt on otsuses kirjas, et järgmine kontroll on dets 2024, aga tööandja saadab töötaja veebruaris 2024), kas see on siis erisoodustus? Või ei ole sellest midagi?
Re:Töötaja tervisekontrolli sagedus - 22.01.2024 14:28 erisoodustus on hüve
kas sinu meelest saab töötaja mingit hüve?
miks see erisoodustuse asi ikka inimesi kammitseb? nago ei oskagi teisiti mõtelda
Re:Töötaja tervisekontrolli sagedus - 23.01.2024 13:39 Mulle endale näib küll, et kui saan tööandja raha eest arstide (silmaarst jms) juures käia, analüüse anda ning tervise- ja ravisoovitusi kuulda, siis see on hüve.

Ju see teema ei ole liiga üheselt selge, sest paari päevaga on tulnud vaid üks küsimustest koosnev vastus. Kammitsemise kohta ei oska öelda, isiklikult ei tunneta seda.
Re:Töötaja tervisekontrolli sagedus - 26.01.2024 14:27 tervis ei ole ju asi, mis käib täpselt kella või kalendri järgi. Kui on vajadus korraldada kontroll varem, siis loomulikult võib seda teha.
Re:Töötaja tervisekontrolli sagedus - 26.01.2024 18:45 Rino kirjutas:
Seadus sätestab, et tööandja korraldab töötaja tervisekontrolli nelja kuu jooksul töötaja tööle asumisest arvates ning edaspidi töötervishoiuarsti näidatud ajavahemiku järel, kuid mitte harvem kui üks kord kolme aasta jooksul ning alaealise töötaja puhul vähemalt üks kord aastas.

Kui tööandja soovib korraldada töötajale tervisekontrolli varem, kui töötervishoiuarst on öelnud (nt on otsuses kirjas, et järgmine kontroll on dets 2024, aga tööandja saadab töötaja veebruaris 2024), kas see on siis erisoodustus? Või ei ole sellest midagi?


See ei ole erisoodustus. Erisoodustus on tööandja poolt töötajale hüvitis, mida töötaja ei saa oma tööülesannete täitmise eest. Tervisekontroll on tööandja kohustus, mis on reguleeritud töötervishoiu ja tööohutuse seadusega. Seega, kui tööandja korraldab töötajale tervisekontrolli varem, kui töötervishoiuarst on öelnud, ei ole see töötajale hüvitis, vaid tööandja kohustuse täitmine.

Tööandja võib korraldada töötajale tervisekontrolli ka siis, kui töötervishoiuarst ei ole seda näidanud. Näiteks võib tööandja korraldada töötajale tervisekontrolli, kui töötajal on terviseprobleeme, mis võivad olla tööga seotud. Samuti võib tööandja korraldada töötajale tervisekontrolli, kui töökohas on toimunud tööõnnetus või kutsehaigus.

Tööandja peab töötajat teavitama tervisekontrolli toimumisest vähemalt seitse kalendripäeva ette.
Re:Töötaja tervisekontrolli sagedus - 29.01.2024 10:18 Aitäh vastuste eest!

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata