HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum kas on võimalik võlg kät...
 
Autor Sõnum
kas on võimalik võlg kätte saada? - 01.01.2022 20:04 olen väike rmp büroo. üks klient on kogu aeg lubanud ja lubanud, et maksab arved ära. ei ole seda siiani teinud. olen talle saatnud erinevaid kokkuleppeid ja kuupäevi, aga ta isegi ei tee välja nendest. st. isegi ei reageeri nendele. ja samas ma teen talle ikka muudkui edasi raamatupidamist, sest loodan, et ikka tasumise aeg ka kätte jõuab. aga tundub et ikka ei paista tulema. kuidas saaksin oma raha kätte. st. meil ei ole omavahel sõlmitud raamatupidamise lepingut. aga maksuametis ma deklareid esitan usinasti. lausa kaks korda kuus. ta on mulle vahel harva midagi maksnud ka, aga ütleme et umbes aasta jagu on siiski võlas veel. kas on üldse võimalik midagi teha või peale suulise veenmise ei olegi muud võimalust? olen kindel et kui ma talle lihtsalt ütlen, et tänasest päevast ma mingit teenust enam ei osuta, siis ta kaob. koos võlaga. üldse silmapiirilt ära. Tean, et minu juhtum tundub enamusele mõistetamatu, aga palun tõesti abi. mida siis nüüd teha annab veel?
Re:kas on võimalik võlg kätte saada? - 02.01.2022 10:39 Saada meili teel teenuse osutamise lõpetamise teatis, milles märgid ära teenuse eest tasumise viimase hoiatuskuupäeva ja dokumentide/aruandluse üleandmise kuupäeva peale teenuse eest nõuete tasumist.
See ju tavapärane asi ärimaailmas.
Re:kas on võimalik võlg kätte saada? - 02.01.2022 12:14 Aasta aega ei tasu küll arvete maksmist oodata ja samal ajal kliendile rõõmsasti teenust edasi osutada. Kui juba paar kuud on meeldetuletustele vaatamata maksmata, siis on mõistlik kohe teenus võla tasumiseni peatada või üldse lõpetada. Raamatupidaja peaks selle aja peale juba nägema, kas makseraskused on ajutise või alalise iseloomuga.
Re:kas on võimalik võlg kätte saada? - 02.01.2022 17:37 ei saa mingit lepingut lõpetada, sest meievahel polegi mingit lepingut kui sellist. mina teen töö, esitan talle arve ja tema maksab. ühest hetkest peale, ta enam ei maksnud. siis mingi aeg jälle natuke maksis ja nüüd on juba pikemalt maksmata jah. mul pole varem kunagi midagi sellist olnud, et keegi lihtsalt jätab maksmata. ma lootsin, et kui raha saab, siis maksab ära. aga tundub et mingit rahad liiguvad, aga mulle makstud ei saa.
Re:kas on võimalik võlg kätte saada? - 02.01.2022 19:14 Lepingu kirjalikult vormistamata jätmine ei tähenda, et lepingulist suhet ei ole, kui üks osutab teenust ja teine on kohustatud selle eest tasuma. Mille alusel sa siis iga kuu tööd teed ja deklareid esitad? Pealegi pole keegi rääkinudki ametlikust lepingu lõpetamisest vaid teenuse osutamise lõpetamisest. Ühel päeval lihtsalt enam tööd vastu ei võta või kui võtad, siis teatad, et olgu võlg sinu poolt määratud kuupäevaks tasutud või jäävad deklarid esitamata. Kui ka see ei mõju, siis vähemalt ei raiska sa enam oma aega tasuta töö tegemiseks.

Mulle jääb küll arusaamatuks, mismoodi saab raamatupidajale kõigest tunduda, et mingid rahad liiguvad, ja ta seda täpselt ei teagi, kuid kui tegemist ei ole täielikult maksejõuetu kliendiga võib proovida ka maksekäsu kiirmenetlust.
Re:kas on võimalik võlg kätte saada? - 04.01.2022 15:20 rahade liikumine ei tähenda seda, et reaalselt raha on. arveid tehakse siia-sinna, paljudel juhtudel raha ei liigugi vaid tehakse tasaarveldust. sellisel juhul ei ole ju raamatupidajale kuskilt maksta, kui raha liikumine on näiline vaid

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata