HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
 
Autor Sõnum
Erisoodustusmaks - 27.04.2020 23:11 Ettevõte A tahab oma töötajatele kompenseerida nende sportimiskulutusi maksuvaba sporditoetuse ulatuses, aga ettevõttes ei ole ressurssi, et koguda kuludokumente, neid kontrollida ja kompensatsioone arvutada. Kui ettevõtte A ostab need tööd teenusena sisse ettevõttest B, kas siis ettevõtte B poolt esitatava teenusarve summa pealt on vaja ettevõttel A maksta erisoodustusmaksu?
Re:Erisoodustusmaks - 28.04.2020 10:10 Ole Sa algaja või mitte, kõigepealt tee enesele selgeks erisoodustuse mõiste ja seejärel küsi uuesti.

TULUMAKSUSEADUS
https://www.riigiteataja.ee/akt/121042020048
§ 48. Tulumaks erisoodustustelt
(1) Tööandja maksab tulumaksu töötajale tehtud erisoodustuselt.

(2) Tööandjaks lõike 1 tähenduses on residendist juriidiline või füüsiline isik, samuti riigi- või kohaliku omavalitsusüksuse asutus ning mitteresident, kellel on Eestis püsiv tegevuskoht (§ 7) või kellel on Eestis töötajad.

(3) Töötajaks lõike 1 tähenduses on töölepingu alusel töötav isik, ametnik (§ 13 lõige 1), juhtimis- või kontrollorgani liige (§ 9), samuti füüsiline isik, kes müüb tööandjale kaupu pikema aja jooksul kui kuus kuud. Töötajaks lõike 1 tähenduses loetakse ka töövõtu-, käsundus- või muu võlaõigusliku lepingu alusel töötavat või teenust osutavat füüsilist isikut.
[RT I, 06.07.2012, 1 - jõust. 01.04.2013]

(4) Erisoodustus on igasugune kaup, teenus, loonustasu või rahaliselt hinnatav soodustus, mida antakse lõikes 3 nimetatud isikule seoses töö- või teenistussuhtega, juriidilise isiku juhtimis- või kontrollorgani liikmeks olekuga või pikaajalise lepingulise suhtega, olenemata erisoodustuse andmise ajast. Erisoodustus on muu hulgas:.........................

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata