HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum Hooneühistu osakapital ja ...
 
Autor Sõnum
Hooneühistu osakapital ja selle muutmine - 04.12.2011 18:22 Kas keegi hooneühistu ( garaažiühistu) osakapitali muutmisega tegelenud? Just vaatasin äriregistrist. Seal, kus teistel on osakapital, on sellel hooneühistul tühi koht. Samas põhikirjas on ju see olemas. Siis ikkagi tuleks see ka eraldi €-ks muuta.
Re:Hooneühistu osakapital ja selle muutmine - 20.12.2011 08:44 Tõstan teemat.
Re:Hooneühistu osakapital ja selle muutmine - 20.12.2011 08:48 Palun viidet, kust leian hooneühistu osakapitali eurodeks muutmise tingimused. See vist erineb äriühingute omast?
Ette tänud.
Re:Hooneühistu osakapital ja selle muutmine - 20.12.2011 11:20 muutmiskanne(riigilõiv) maksab 6 .39

koosoleku protokoll+e allkirjad(kõigi ühistu omad ) +põhikiri+ panga sissemaksu paber(ümarduse vahe kui on +)



just saadeti tagasi e allkirjad puuduvad


või ilmselt paberkandjal ärigestirisse kõik paberid

osakapitali garaziiühistus ilmselt pole vaja aga see ei ole keelatud
Re:Hooneühistu osakapital ja selle muutmine - 20.12.2011 12:10 http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eeesti/eurokalkulaatori-abil-saab-osa--ja-aktsiakapitalid-umbe r-arvutada.d?id=32142169

Eurole üleminekuga ei teki probleeme tulundusühistu, hooneühistu ja teiste juriidiliste isikute puhul, kuna nende osalustel ei ole nimiväärtuseid, mis peaksid olema täisarvulised.

http://www.juristaitab.ee/forum/viewtopic.php?f=14&t=473
Hooneühistuseaduse § 21 lg 1 sätestab, et hooneühistu osakapital peab olema vähemalt 2500 eurot. Hooneühistu liikme osalus hooneühistu osakapitalis (osamaks) vastab tema liikmemaksumäärale. Hooneühistu osakapital märgitakse hooneühistu põhikirjas ja kantakse mittetulundusühingute ja sihtasutuste registrisse.
Seega tuleb kokku kutsuda hooneühistu liikmete üldkoosolek ja vastu võtta otsus põhikirja muutmiseks, et viia see kooskõlla seadusega. Muudatuse sõnastus tuleb samuti otsustada liikmete üldkoosolekul.


Mis siis lõpuiks tegema peab või ei pea.
See €jama on äriregistri poolt nii keeruliseks tehtud, et lausa tigedaks teeb.
Re:Hooneühistu osakapital ja selle muutmine - 06.04.2020 17:02 Garaaziühistu ümberkujundamine hooneühistuks, gü osakapital 1000€
Hooneühistu põhikirjas osakapital 2500€.
GÜ lõppsaldod lähevad HÜ.

Kuidas nüüd osakapitali moodustamine? Liikmed maksavad kes kuidas aastamakseid? Kas osakapitali moodustamiseks peab kindlasti olema pangamaksel selgitus osakapitali makse? või?
Re:Hooneühistu osakapital ja selle muutmine - 07.04.2020 17:59 See on analoogne korteriühistu osakapitaliga, nüüdse nimetusega reservkapital. Põhikirjas peaks olema kirjas mis alustel see osakapital moodustati ja kuidas ning kui palju seda muuta saab. Äriregistris ei ole seda summat kunagi näha olnud ja kui me üldkoosoleku otsusega kü osakapitali suurendasime (puhastulu arvelt), siis äriregistril ei olnud sellest sooja ega külma, neid see ei huvita. Vaid bilansist on muutused näha.
Kui osakapitali suurendamiseks peavad liikmed maksma sisse raha, siis tulekski neile esitada eraldi arve millel selgitus: osakapitali makse.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata