HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĆ¼sitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum SƵiduauto erisoodustus
 
Autor Sõnum
SƵiduauto erisoodustus - 01.08.2018 14:25 Kuidas arvutatakse sƵiduauto erisoodustust, kui auto soetamine on kuu keskel: terve kuu eest vƵi proportsionaalselt ja teine kĆ¼simus, kui auto saab kuu keskel Ć¼le 5. aasta vanaks, kas peaks arvestama terve kuu veel vana mƤƤra jƤrgi ja uuest kuust uue mƤƤra jƤrgi vƵi proportsionaalselt?
Re:SƵiduauto erisoodustus - 02.08.2018 08:34 Erisoodustus on igasugune kaup, teenus, loonustasu vƵi rahaliselt hinnatav soodustus, mida antakse lƵikes 3 nimetatud isikule seoses tƶƶ- vƵi teenistussuhtega, juriidilise isiku juhtimis- vƵi kontrollorgani liikmeks olekuga vƵi pikaajalise lepingulise suhtega, olenemata erisoodustuse andmise ajast.

Arvestus kƤib kuu kaupa, mingit proportsiooniarvestust ei ole. Tulumaksuseadus on selles osas must-valge - kui auto ei ole Maanteeameti portaalis registreeritud ainult firma kasutuseks, siis on tegemist erisoodustusega ning maksad kogu kuu eest. Ei ole enam sƵidupƤeviku pidamist, et see kuu ei sƵitnud kilomeetritki ja erisoodustust selle kuu eest ei maksa.
Re:SƵiduauto erisoodustus - 23.01.2020 11:13 Erisoodustuste koolituse lektori vƤitel (koolitus toimus 7. okt. 2019) mƤƤratakse sƵiduauto erisoodustuse hind lƤhtuvalt auto vanusest aruandekuu viimasel kuupƤeval.
Re:SƵiduauto erisoodustus - 22.06.2020 14:11 Tervist!
Kas kui sƵiduauto soetatakse ettevƵttesse aasta keskel ja seda kasutatakse vaid ettevƵtlusega seotud sƵitudeks, siis kas Maanteeametisse tohib ja on mƵtet mƤrget sƵiduki 100%-lise ettevƵtte jaoks kasutamise kohta teha, st sellisel juhul tehakse erand 10. veebruari tƤhtajaga registreeringu tegemise osas?

Postita uus teema: "Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata