HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum tööettevõtu või käsund...
 
Autor Sõnum
tööettevõtu või käsundusleping - 08.09.2006 10:20 Tootan pohikohaga uhes kohas ja kusisin raamatupidajalt korraks tooraamatut, et vabal ajal vormistada end poole kohaga teise kohta toole, kuid raamatupidaja utles, et ei saa anda raamatut, sest olen juba pohikohaga tool. Veel utles ta, et voin teises kohas solmida tooettevotu või kasunduslepingu ja kui ma tahan, siis ta võib selle teise tooandja dokumendi alusel teha kande minu tooraamatusse. Kusimus on nuud selles, et ma ei tea neist lepingutest midagi ja tahaks teada, et kui solmin neist uhe lepingu, siis millised maksud pean ise maksma ja millised maksab see teine tooandja?
Re:tööettevõtu või käsundusleping - 08.09.2006 10:46 Võid sõlmida ka töölepingu - osalise ajaga.
Re:tööettevõtu või käsundusleping - 08.09.2006 10:49 http://www.rmp.ee/too/jurist/3262
Re:tööettevõtu või käsundusleping - 08.09.2006 10:50 Aitah, et vastasite ziil. Aga kuidas siis tooraamatuga jaab, sest raamatupidaja ei anna seda mulle. Ta utles, et tooraamat peab selles tookohas olema, kus pohikohaga tool olen.
Re:tööettevõtu või käsundusleping - 08.09.2006 10:56 Lugesin labi ka selle lingi, mis panite, aga seal maksude kohta ei kirjuta midagi. Kus voiksin nende lepingute maksude kohta informatsiooni leida? Tulumaksu pean ise nagunii maksma, aga kuidas on teiste maksudega? Plaanin tulevikus ka last saada ja olen huvitatud, et maksud saaksid oieti makstud.
Re:tööettevõtu või käsundusleping - 08.09.2006 11:07 Vahet pole, mis on selle lepingu nimi, mille sõlmid - tulumaks, töötuskindlustus ja kogumispension peetakse sinu palgast kinni ning firma maksab sotsmaksu ja oma töötuskindlustuse osa juurde.

Lepingu vorm sõltub sellest, millist tööd millistel tingimustel lisaks tegema hakkad. Inimesel võib olla mitu töölepingut Tööraamatusse kandmise kohalt on raamatupidajal õigust - tood lisakohast töötamist tõendava paberi/lepingu ning selle alusel teeb tema tööraamatusse lisakande. Samas kui sõlmid lisakohas töölepingu võib sealne firma väljastada sulle ka teise tööraamatu.
Re:tööettevõtu või käsundusleping - 08.09.2006 11:14 Aitah teile koigile, hakkan asjast aru saama ja ilusat nadalavahetust teile.
Re:tööettevõtu või käsundusleping - 08.09.2006 11:20 ja ära tööettevõtu - või käsunduslepingud uues kohas sõlmi, ikka tööleping, sest nende esimeste lepingute puhul pole sul õigus puhkusele, mida tööleping kindlustab
Re:tööettevõtu või käsundusleping - 08.09.2006 11:43 Lepingu vorm ja sisu on kahepoolne kokkulepe, wicca
Re:tööettevõtu või käsundusleping - 08.09.2006 15:49 Jah ja selle tööraamatuga on tõesti nii et sulle seda peo peale ei anta, vaid see teine koht teeb mingi tõendi ja selle alusel teeb põhikoha raamatupidaja (personalitöötaja) kande tööraamatusse.
Re:tööettevõtu või käsundusleping - 14.09.2006 16:50 mul tekkis seline küsimus - kui vormistan tööettevõtu või käsunduslepingu, kas siis töövõtjale kehtib ikka ka haigekassa ravikindlustus (muidugi peale vastava blanketi esitamist tööandja poolt).
Re:tööettevõtu või käsundusleping - 14.09.2006 16:53 Juhul, kui inimesega, kes ei ole füüsilisest isikust ettevõtja, on sõlmitud üle kolmekuulise tähtajaga või tähtajatu võlaõiguslik leping (näiteks: maaklerleping, töövõtuleping, agendileping jm) ja selle lepingu alusel makstakse talle töö- või teenustasusid iga kuu vähemalt 1400 krooni, peab sotsiaalmaksu maksja tema kohta samuti esitama haigekassale vajalikud dokumendid.

Vajalikud dokumendid tuleb haigekassale esitada seitsme kalendripäeva jooksul pärast lepingu jõustumist.

Võlaõigusliku lepingu alusel töötava inimese kindlustuskaitse tekib ravikindlustuse andmekogusse kande tegemisest arvestatava kolmekuulise ooteaja möödumisel.

Juhul, kui dokumendid esitatakse isiku kehtiva kindlustuskaitse ajal, jätkub kindlustuskaitse uuel alusel ilma katkemiseta.
www.haigekassa.ee

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata