HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĂĽsitlus | Foorum
MenĂĽĂĽ
Avaleht
Foorum (48691)
Koolituskalender (0)
Uudised
Viited seadustele
Otsi
Registreeru
Kasutajad
7624 registreerunut
0 täna
0 see nädal
2 see kuu
Viimane: Krnd
Maksuametnike tulemuspalk hakkab sõltuma eelarveprognoosi ületamisest PDF Prindi E-maili
kolmapäev, 05 mai 2004 Allikas: Ă„ripäev
Rahandusministeerium esitas valitsusele uue maksu- ja tolliametnike tulemuspalkade maksmise korra, mis seob tasu riigieelarve ĂĽletamisega.

Uuendusena seab aprilli lõpus valitsusele esitatud määruse eelnõu maksuhalduri lati riigieelarve prognoosi kõrgusele, kus maksu- ja tolliametnikele toob tulemustasu vaid selle ületamine n-ö vabatahtliku maksulaekumise kasvuga.

Tulemuslikkuse näitajad vabatahtliku maksulaekumise kasvu mõõtmiseks on veel väljatöötamisel.

Varem arvestati tulemuspalka maksuhalduri enda viimase viie aasta keskmise tulemuse ĂĽletamisest.

Maksutulu peab suurenema 500 mln kr
Tulemuspalga määruse eelnõu seletuskiri märgib, et valitsus tohib maksu- ja tolliametnike tulemuspalgaks eraldada maksimaalselt 25 mln krooni, mille eeldusena peavad maksutulud tervikuna suurenema tänavu 500 mln krooni.

Maksu- ja tolliametnikud saavad tulemuspalka kuni 5,5% summast, mis laekub tänu maksukogujate tublile tööle jaanuarist kuni novembrini üle riigieelarvesse prognoositud maksusummade.

Tänavu I kvartalis saab maksuhaldur tulemuspalka tingimusel, kui kogutud maksutulud ületavad 9,693 mld krooni. II kvartalis on nõutav maksusumma 10,277 mld krooni, III kvartalis 12,019 mld krooni ja IV kvartalis oktoobrist novembri lõpuni 7,889 mld krooni.

Kui maksuhaldur on riigieelarvesse üle prognoositud summa maksu kogunud, saab ta sellegipoolest tulemuspalka vaid siis, kui raha laekus tänu tema enda tegevusele.

Valitsuse määruse eelnõu sätestab, et maksuhalduri teeneks ei loeta maksulaekumisi, mis tulenevad oodatust kiiremast majandus- ja brutopalga kasvust, töötute arvu vähenemisest, ekspordi-impordi ja tarbimise kasvust, inflatsioonist ning muudatustest maksustamispõhimõtetes.

Eelduseks vabatahtliku laekumise kasv
Määruse seletuskirja hinnangul rajaneb selline uus tulemuspalga arvestamise metoodika maksude vabatahtliku laekumise suurenemisel ning päästab maksukontrolli tule alt seadusi rikkunud, kuid samas seni maksujõulised eraisikud.

Tulemuspalga maksmise otsustab rahandusminister neli korda aastas iga kvartali kohta eraldi, hinnates iga maksuliigi puhul täiendavate maksutulude laekumise sõltuvust maksuhalduri tööst.

Lisa kommentaar
Nimi:Külaline
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Kommentaar:



Powered by AkoComment 2.0!

< Eelmine   Järgmine >
Koolituste kalender
Aprill 2024
E T K N R L P
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Kuu koolitused
Koolituskalender