HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Menüü
Avaleht
Foorum (48691)
Koolituskalender (0)
Uudised
Viited seadustele
Otsi
Registreeru
Kasutajad
7624 registreerunut
0 täna
0 see nädal
2 see kuu
Viimane: Krnd
IAS takistab riigihanget Haabersti ristmiku väljaehitamiseks PDF Prindi E-maili
teisipäev, 10 veebruar 2004 Allikas: Äripäev
Tänavu riigiasutustele kehtima hakanud rahvusvahelistel raamatupidamisstandarditel (IAS) põhinev seadus takistab Haabersti ristmiku väljaehitamist.
Raepress teatas, et Tallinna linnavalitsus ei anna nõusolekut Haabersti mitmetasandilise ristmiku investeerija ning ehitaja riigihanke läbiviimiseks. Nõusoleku andmine seisab kapitalirenti käsitleva juhendmaterjali taga, mida koostab praegu rahandusministeerium.

Otsuse eelnõu Haabersti ristmiku riigihanke korraldamiseks oli valmis juba novembris, märgib Raepress, mil see saadeti ka hinnangu andmiseks rahandusministeeriumile. Ministeeriumi vastusest selgus aga, et juhul kui Haabersti ristmiku rajamisel on Tallinna linna poolt hinnanguliselt makstavate tasude nüüdisväärtus peaaegu sama suur (üle 90%) kui vara soetusmaksumus, siis kannab projektiga seotud olulise riski Tallinna linn ning tegemist on kapitalirendi ehk linna kohustuste suurenemisega.

Abilinnapea Jüri Ratase sõnul saab Haabersti ehitusprojekti jätkata tingimusel, et rahandusministeeriumi poolt koostatava avaliku ja erasektori koostööprojektide raamatupidamislikku kajastamist selgitava juhendmaterjali alusel on Haabersti ristmiku ehitusmaksumus kajastatav teenuste ostmisena ehk kasutusrendina.

Rahandusministeeriumis on alustatud avaliku ja erasektori koostööprojektide raamatupidamislikku kajastamist selgitava juhendmaterjali väljatöötamist, mis viib avaliku ja erasektori koostööprojektide kajastamise raamatupidamises vastavusse rahvusvaheliste standarditega.


Anne Oja

Lisa kommentaar
Nimi:Külaline
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Kommentaar:



Powered by AkoComment 2.0!

< Eelmine   Järgmine >
Koolituste kalender
Aprill 2024
E T K N R L P
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Kuu koolitused
Koolituskalender