HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĂĽsitlus | Foorum
MenĂĽĂĽ
Avaleht
Foorum (48686)
Koolituskalender (0)
Uudised
Viited seadustele
Otsi
Registreeru
Kasutajad
7622 registreerunut
0 täna
1 see nädal
1 see kuu
Viimane: marijaeelumonn
Äriseadustiku muutmise eelnõu saadetakse lähiajal valitsusse PDF Prindi E-maili
esmaspäev, 15 detsember 2003 Allikas: Ă„ripäev
Äriseadustiku muutmise eelnõu, mis tekitanud ettevõtjate hulgas palju vastukaja, ootab kosmeetiliselt parandatuna valitsusse saatmist.
Justiitsministeeriumi eraõiguse talituse juhataja ning eelnõu ühe autori Martin Käerdi andmetel on eelnõud parandatud kosmeetiliselt. Midagi põhimõtteliselt pole seal muudetud alates juunist, mil eelnõu valmis sai. Käerdi kinnitusel on kooskõlastused eelnõule riigiasutustest ja ettevõtjate organisatsaioonidelt kokku korjatud ning valitsusse saatmine sõltub sellest, millal saab eelnõuga tegelemiseks aega justiitsminister Ken-Marti Vaher. Tõenäoliset liigub eelnõu justiitsministeeriumist valitsusse uue aasta alguses.

Kõnealune eelnõu äratas ettevõtjate rohkesti tähelepanu põhjusel, et mitmes punktis kasvatatakse juhatuse liikmete vastutust ning vähendatakse õigusi ettevõtete nõukogude või omanike ees. Muuhulgas kasvab juhatuse liikme vastutus eelnõus põhimõttega, et juhatuse liige ei vabane vastutusest ka siis kui ta tegutses nõukogu või omanike dikteerimisel.

Eesti Väikeettevõtete Assotsiatsiooni (EVEA) nõunik Olavi Kärsna väitis: "Eelnõu on sattunud vastuollu Euroopa Liidu väikeettevõtluse hartaga." Tema kinnitusel ei pooldanud EVEA seetõttu eelnõu osa, mis sätestaks juhatuse vastutuse hoolimata sellest, kas täidetakse omanike või nõukogu tahet.

Eesti Tööandjate Keskliidu jurist Renno Mägi nentis, et keskliit ei toetanud eelnõus samuti juhatuse kohustuste laienemist ning vastutuse suurenemist.

Äriseadustiku muutmise seaduse eelnõus öeldakse, et äriseadustik vajab laiemat ja üldisemat parandamist, sest seni on tehtud vaid hädavajalikke muudatusi. Eelnõu eesmärgiks on ühtlasi ärielu mitmete praktiliste probleemide kõrvaldamine ning äriühingute võlausaldajate, väikeaktsionäride ja -osanike kaitse suurendamine, öeldakse seletuskirjas.

Eelnõu tuntuim autor on Riigikohtu tsiviilkolleegiumi kohtunik ja Eesti tuntuimaid äriõiguse asjatundjaid Villu Kõve. Ülejäänud autorid töötavad justiitsministeeriumis ametnikena.


Virkko Lepassalu

Lisa kommentaar
Nimi:Külaline
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Kommentaar:



Powered by AkoComment 2.0!

< Eelmine   Järgmine >
Koolituste kalender
Märts 2024
E T K N R L P
262728291 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Kuu koolitused
Koolituskalender