HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Menüü
Avaleht
Foorum (48691)
Koolituskalender (0)
Uudised
Viited seadustele
Otsi
Registreeru
Kasutajad
7624 registreerunut
0 täna
0 see nädal
2 see kuu
Viimane: Krnd
Maksupolitsei hakkab tööle järgmise aasta aprillis PDF Prindi E-maili
neljapäev, 21 detsember 2000
Maksuamet sai kolmapäeval riigikogult kohtueelse uurimise asutuse őigused, mille alusel hakkab järgmise aasta aprillist tööle maksupolitsei. Sisuliselt on see maksupolitsei, kuid me nimetame seda maksupettuste uurimise osakonnaks. See on üks maksuameti osakond, mis saab őiguse ise kriminaalasju algatada ja neid kohtusse viia," ütles isamaaliitlasest riigikogu liige Jaana Padrik Eesti Päevalehele.

"Seni kehtinud korra järgi pidi maksuamet tegema politseile avalduse kriminaalasja algatamiseks, mis pikendas, raskendas ja dubleeris kuritegude uurimisprotsessi," lausus Padrik.

Padriku sőnul sai maksuamet őiguse kriminaalmenetluse käigus läbi viia vaid eritoiminguid, mitte aga politsei ega kaitsepolitsei ainupädevusse kuuluvaid erandtoiminguid.

Maksuameti maksupettuste uurimise osakonna ülem Mati Erik ütles, et esmalt keskenduvad nad käibemaksu- ja käibe tagastamise ning aktsiisimaksudega seotud küsimustele.

Eriku sőnul on praegu tema osakonnas ligi kümmekond inimest, kuid tulevikus saab neid olema umbes 50 üle vabariigi. "Need on praegused maksuameti töötajad," lausus Erik. "Rahalised vőimalused on seadnud piirangud ning päevapealt ei ole neid 50 inimest kusagilt vőtta."

Eriku sőnul maksuametnikud politseivormis ringi käima ei hakka. "Politseiteenistuse ja politsei seadus meile ei laiene," lausus Erik.

Maksuamet sai kohtueelse uurimise őigused, sellised őigused on antud peale politsei- ja kaitsepolitseiametnike ka vanglate ametile, piirivalveametile, kaitsejőudude peastaabile, tolliametile, tööinspektsioonile, tervisekaitsetalitusele, tarbijakaitseametile, päästeametile ja tehnilise järelvalve inspektsioonile.

Tallinna majanduspolitsei komissari Jaak Hindriksoni sőnul on ebaselge kuidas hakkavad maksuamet ja majanduspolitsei kriminaalasju omavahel jagama. Tema sőnul oleks riik vőinud anda maksuametile mőeldud raha majanduspolitseile, kes oleks suutnud sellega oma tööd märgatavalt tőhustada.

"Nüüd on oht, et meie töötajad lähevad neile üle, sest pole selge, kust nad kavatsevad niipalju inimesi vőtta," lausus Hindrikson.

Praegu majanduspolitsei menetluses olevad maksupettuse asjad lőpetab majanduspolitsei ise ning neid maksuametile üle ei anta. Hindrikson ütles, et majanduspolitsei menetluses olevaid maksupettuse kuritegusid on nii palju, et praeguse töötempo juures jätkub neid lahendada veel umbes kaheks aastaks.

Baltic News Service

Lisa kommentaar
Nimi:Külaline
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Kommentaar:



Powered by AkoComment 2.0!

< Eelmine   Järgmine >
Koolituste kalender
Aprill 2024
E T K N R L P
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Kuu koolitused
Koolituskalender