HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Menüü
Avaleht
Foorum (48691)
Koolituskalender (0)
Uudised
Viited seadustele
Otsi
Registreeru
Kasutajad
7624 registreerunut
0 täna
0 see nädal
2 see kuu
Viimane: Krnd
Ümbrikupalga haarang üle Eesti PDF Prindi E-maili
kolmapäev, 13 veebruar 2002 Allikas: Äripäev
Sellest kuust hakkavad kõikides maakondades vähemalt kord kuus toimuma maksuameti, tööinspektsiooni ja tööturuameti ühisreidid ettevõtetesse, et selgitada välja ümbrikupalga maksjaid.Maksuameti peadirektor Aivar Sõerdi sõnul ei ole järelevalveasutuste ühisreidid ümbrikupalga maksjate tabamiseks soiku jäänud, ehkki Tallinnas on seni tegevus olnud suhteliselt vaikne. “Tallinnas on ka uued reidid nüüd kavandamisel, kuigi seni on siin veidi tagasihoidlikumalt läinud,” ütles Sõerd. “Ilmselt lõpeb see esimene reid meie jaoks tulemuslikult.”

Tööinspektsiooni peadirektori Priit Siitani kinnitusel hakkavad reidid toimuma alates veebruarist iga kuu, jaanuar oli vaikne sellepärast, et riigiasutused tegid eelmise aasta kohta aruandeid. “Kui me käiksime igaüks eraldi firmasid kontrollimas, siis näiteks vaataks maksuamet, et seitse inimest on tööl ja maksud on korralikult makstud. Nüüd aga leiame meie, et kuskil ehitusel töötab samal firmal veel 15 meest, kellega pole lepinguid ja makse ei maksta, ning niimoodi kokku pannes on see informatsioon palju väärtuslikum,” selgitas Siitan.

Eelmise aasta lõpul kontrolliti ühisreidi käigus ühte Tallinna ehitusfirmat, nädal tagasi käisid järelevalveametnikud Viljandi firmas Rootsi Profiil, kust leiti ümbrikupalga maksmisele viitavat kaks raamatupidamise kausta: “Raamatupidamine” ja “Mitteametlik raamatupidamine”.

Viljandi maksuameti direktori Kalju Mirka sõnul toimus politseioperatsioon maksuameti algatusel. “Meile tuli vihje firma kohta,” ütles Mirka. “Seal firmas toimus läbiotsimine, töötajad kuulati üle.”

Mirka sõnul oli tegemist esimese ühisreidiga ning edaspidiseks on järelevalveorganitele antud käsk sarnaseid ettevõtmisi korraldada vähemalt kord kuus. “Ãœmbrikupalkadega seoses on meil olnud viimasel ajal kuus juhtumit, enamasti on firmad ka süü omaks võtnud,” ütles Mirka. “Lisaks menetleb keskkriminaalpolitsei praegu ASi Maa ja Talu juhtumit.”

ASi Rootsi Profiil juhatuse esimehe Arvi Rätsepa sõnul toimus reid rahulikult, kuid praegu on vara veel midagi kommenteerida. “Oli päris mõistlik jutuajamine, mis siin ikka käsi väänata, Viljandi on väike koht,” ütles Rätsep. Tema sõnul võeti firmast tõesti mingid dokumendid kaasa, kuid ametlikku uurimist pole politsei veel algatanud.

Rootsi Profiil tegeleb plekk-katuste paigaldamisega, firma omanikeringi kuulub ka üks Rootsi eraisik.

2000. aastal oli ettevõtte käive Krediidiinfo andmeil 16 miljonit ja kasum 200 000 krooni.

K R I S T I N A T R A K S
kristina.traks@aripaev.ee

Lisa kommentaar
Nimi:Külaline
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Kommentaar:



Powered by AkoComment 2.0!

< Eelmine   Järgmine >
Koolituste kalender
Aprill 2024
E T K N R L P
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Kuu koolitused
Koolituskalender