HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Menüü
Avaleht
Foorum (48690)
Koolituskalender (0)
Uudised
Viited seadustele
Otsi
Registreeru
Kasutajad
7624 registreerunut
0 täna
0 see nädal
2 see kuu
Viimane: Krnd
Edgar Savisaar kaitseb vaidlusalust rahandusministrikandidaati PDF Prindi E-maili
neljapäev, 24 jaanuar 2002 Allikas: Äripäev
Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles, et on hämmingus seoses Postimehe ja EPL rünnakutega rahandusministri kandidaadi Meelis Põlda vastu.Keskerakonna pressiteates väidetakse: mõned poliitikud väidavad ajalehes, et Meelis Põlda on avalikkusele tundmatu ja seetõttu ei saavat teda ministriks kinnitada. Tuletan meelde, et sama argumenti kasutas mõned aastad tagasi toonane president Lennart Meri, kui ta ei soovinud aktsepteerida kolme Mart Laari poolt esitatud ministrikandidaati (kellest üks on ka praegu ministri ametis).

"Kas te kujutate ette, kui Laar oleks toona järele andnud ja oma ministrikandidaatidest loobunud? Ma arvan, et kõik, kes tahavad tunda Põldat, ka tunnevad teda," avaldas Savisaar arvamust.

Postimees kirjutab, et tegu olevat "tagandatud pangajuhiga". Uurime aga toonastest lehtedest, mis oli Meelis Põlda lahkumise tegelikuks põhjuseks. Teda süüdistati selles, et ta olevat arvustanud üht panga lugupeetud klienti. Too klient polnud keegi muu Kuressaare reformierakondlasest linnapea, kelle läbimõtlemata rahanduspoliitikale Põlda tähelepanu juhtis. Nimelt võttis Tallinnast elanike arvult 25 korda väiksem Saaremaa pealinn Tallinnast ligi kaks korda rohkem inimese kohta laenu. Vastutustundliku pangajuhi ülesanne oligi hoiatada klienti tegevuse eest, mis võib tulevikus ohustada tema rahalist seisu.

1999. a süüdistati Meelis Põldat selles, mida Siim Kallasele heideti ette kaks aastat hiljem - 2001. aastal.

Isamaaliit ja Mõõdukad protestivad täna selle üle, et ministrikohale tahetakse nimetada "vastava erihariduseta" inimene. Mille poolest on aga Heiki Kranichi side-inseneri või Mart Opmanni majandusküberneetikaalane haridus rahandusele lähedasem kui Põldal?

Mõlemad eespool nimetatud poliitikud olid ministriametisse sobivad ilmselt seetõttu, et nad olid oma töökogemused saanud pangandusest. Nii nagu Põldagi. Ka Riigikogu töö põhjalik tundmine pole enesestmõistetav tingimus sellesse ametisse asumiseks. Peeter Kreitzberg on mulle tunnistanud, et tema astus esimest korda üle Riigikogu läve alles ministrina.

Äripäev

Lisa kommentaar
Nimi:Külaline
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Kommentaar:



Powered by AkoComment 2.0!

< Eelmine   Järgmine >
Koolituste kalender
Aprill 2024
E T K N R L P
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Kuu koolitused
Koolituskalender