HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĂĽsitlus | Foorum
MenĂĽĂĽ
Avaleht
Foorum (48686)
Koolituskalender (0)
Uudised
Viited seadustele
Otsi
Registreeru
Kasutajad
7622 registreerunut
1 täna
1 see nädal
1 see kuu
Viimane: marijaeelumonn
E-finantsnõunikud aitavad ärijuhil vaadata tulevikku PDF Prindi E-maili
esmaspäev, 27 november 2000
Ă„rijuhi ĂĽlesandeks on kasumlikkusele orienteeritud majandusotsuste langetamine. Tundub triviaalne? Kuid kujutlege ennast juhtimas autot, mis liigub kiirusega 120 km/h, ja mille tuuleklaas äkki kinni kaetakse. Tahavaatepeeglist on näha ajalugu – läbitud teekond. Otsuste vastuvõtmiseks on juhil vaja teed ette näha; tegutseda vastavalt saabuvatele ohtudele ja võimalustele. Nii ka ettevõttes, kus toimunud tehingute ajalugu kajastab raamatupidamine; majandusmaastikul edukaks orienteerumiseks on aga ärijuhil vaja finantsseisundeid ette ennustada ja läbi mängida.Ettevõtet ĂĽmbritsevad tingimused võivad muutuda – isegi päevapealt. See, mida ärijuht oma töös vajab, on võimalus paindlikult planeerida ja simuleerida; läbi mängida erinevaid ärisituatsioone “mis juhtub siis kui ...” tingimustel.
Eelarvestamine, selle tavalises tähenduses, seostub mitmeid ettevõtte tasandeid hõlmava paberitööga. Otsustamine ja vastutamine on igapäevane, eelarvestamine aga mitte; plaane tehakse üldjuhul kord kvartalis ja/või aastas. Sestap ongi traditsiooniline eelarvestamine pigem bürokraatlik protsess, mitte aga otsustamist toetav töövahend.

Nii nagu teisteski eluvaldkondades, on Internet kaasa toonud uusi teenuseid ja töövahendeid, mis ettevõtja elu lihtsamaks muudavad.
E-finantsnõunikud (www.netekspert.com) on uudne teenus ärijuhtidele. Need on kõigile kättesaadavad, otse Internetis kasutatavad programmid, millega kaasneb ka erialane nõustamine. E-finantsnõunikud aitavad ärijuhil kavandada tulevikku, läbi analüüsida erinevate otsuste tagajärgi, simuleerida ettevõtte finantstulemusi.
Nende töövahendite abil saab ettevõtja või ärijuht kujundada optimaalset tootevalikut, koostada kulude eelarveid, planeerida rahavooge, rehkendada ettevõtte väärtust, hinnata projektide tasuvust, läbi mängida rahastamisvõimalusi (laen, liising), käsitleda mitmesuguseid otsustusprobleeme.

E-finantsnõunike kasutamine toimub tavalise internetilehitseja (brauseri) abil, sarnaselt näiteks internetipanga programmidele. Tarkvara kliendi arvutisse ei installeerita - kogu töö käib Internetis. E-finantsnõunikud on sisuliselt tarkvara kasutamise teenus, mille üks kasutusperiood on 360 päeva. Selle aja jooksul saab programme kasutada, andmeid salvestada ja hiljem avada, küsida nõu tarkvara kasutamise või erialastel teemadel (finantsplaneerimine ja juhtimisökonoomika).
E-finantsnõunikud aitavad kokku hoida juhi aega ning tõsta majandusotsuste kvaliteeti.

Armin Laidre
netekspert.com

Lisa kommentaar
Nimi:Külaline
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Kommentaar:



Powered by AkoComment 2.0!

< Eelmine   Järgmine >
Koolituste kalender
Märts 2024
E T K N R L P
262728291 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Kuu koolitused
Koolituskalender