HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Menüü
Avaleht
Foorum (48691)
Koolituskalender (0)
Uudised
Viited seadustele
Otsi
Registreeru
Kasutajad
7624 registreerunut
0 täna
0 see nädal
2 see kuu
Viimane: Krnd
Internet aitab alandada koolituskulusid PDF Prindi E-maili
neljapäev, 29 november 2001 Allikas: Ratioma-R
Majandustarkvara ostmisega ei lõpe firma kulutused sellele. Pahatihti võib maksta programmi selgeksõpetamine rohkem kui toode ise. HansaRaama-nimelist majandustarkvara pakkuv Ratioma-R leidis võimaluse, kuidas minimiseerida klientide jaoks koolituskulusid.
HansaRaama koolituskeskus viis 29. oktoobrist kuni 19. novembrini läbi meelelahutuslikus vormis raamatupidamisprogrammi ja -teooria algõppe internetis, et hõlbustada tarkvara kasutamist.Müügijärgne teenindus eristab Ratioma-R koolitusjuhi Kaire Varraku sõnul pole enam olulist vahet, millist majandustarkvaratoodet osta, kuna nad kõik on olemustelt väga sarnased. Vahe tekib programmi käima saamisel. Käivitamist viivad üldjuhul läbi konsultandid, kelle palkamiseks tehtavad kulutused on tihti programmi ostuhinnast suuremad. "Väikefirmal lähevad kulud proportsioonist välja. Selleks, et 10 000 krooni maksev programm korralikult käima saada, võiks ta kulutada 20 000 krooni. Kui suure ettevõtte jaoks pole tegemist märkimisväärse kulutusega, siis paljude väikefirmade jaoks on see tuntav väljaminek. Seega on väikefirmad mõneti ebaõiglases olukorras," märgib Kaire Varrak. HansaRaama internetikoolituse üheks eesmärgiks oli anda vastus küsimusele, kas vahetule ja kallile silmast-silma kontaktile on alternatiivi, mis siiski oleks personaalne. Kuu väldanud koolitus, mille käigus suheldi jututubades ja e-mailide vahendusel, andis tunnistust selle võimalikkusest. Konsultandi aeg jagati interneti abil rohkem kui 700 kliendi vahel, mis viis kulutused ühele kliendile oluliselt alla.

"Kogukonna" efekt
Koolituse käigus tekkis interneti jututoas aktiivne toetav "kogukond".
"Tihtipeale avastasime, et konsultandist kiiremini vastas küsimusele mõni
koolituses osaleja," sõnab Kaire Varrak. "Tekkis küünarnukitunne, mis tõstis kindlasti programmi kasutamise turvalisust ja süvendas kasutajates tunnet, et nad saavad keerulistes olukordades hakkama. Juhul, kui firmas pole oma "patsiga poissi", siis leiab kasutaja abi teistelt programmikasutajatelt." Lisaks aktiivsele online-koolitusele juurutab Ratioma-R ühena vähestest Eestis passiivset internetikoolitust. See kujutab endast pidevalt täienevat ja süstematiseeritud küsimuste vastuste andmebaasi, mis varustatud lihtsa otsingusüsteemiga. Selles infovaramus on kirjeldatud ohtralt situatsioone, mida kõiki pole võimalik kasutusjuhendisse kirja panna, kuid mis klientidel töö käigus raskusi on tekitanud. Küsimuste-vastuste andmebaas täieneb pidevalt, kuna nii palju kui on inimesi, on erinevaid olukordi.

Tasuta õpetus
Mõlemad ülalkirjeldatud õppimismoodused on huvitatutele tasuta. Kui esimene
internetikoolitus oli suunatud algastme kasutajale, kes oma igapäevatöös HansaRaama programmi ei kasuta, siis järgmine, 2002. aasta 7. jaanuaril algav, on juba mõnevõrra keerulisem. Kaugemas tulevikus on Ratioma-R'l plaanis teha kõrgendatud nõudmistega klientidele koolitusi, kus tegeletakse väga spetsiifiliste probleemidega.

HansaRaama Koolituskeskus internetis
www.hansaraama.ee/koolitus
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
HansaRaama majandustarkvara
koolitus Internetis: www.hansaraama.ee/koolitus
Ratioma-R tel (0) 630 9433, faks (0) 630 9434
Rävala 5, Tallinn

Lisa kommentaar
Nimi:Külaline
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Kommentaar:



Powered by AkoComment 2.0!

< Eelmine   Järgmine >
Koolituste kalender
Aprill 2024
E T K N R L P
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Kuu koolitused
Koolituskalender