HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Menüü
Avaleht
Foorum (48691)
Koolituskalender (0)
Uudised
Viited seadustele
Otsi
Registreeru
Kasutajad
7624 registreerunut
0 täna
0 see nädal
2 see kuu
Viimane: Krnd
Viljandi spordiklubi võitis kohtus maksuametit PDF Prindi E-maili
reede, 09 november 2001 Allikas: Äripäev
Kohus jättis maksuameti ja Viljandi spordiklubi maksuvaidlustes õiguse klubile ja mõistis maksuametilt sportlaste kasuks välja 14 500 krooni, kirjutab Sakala.

"Ma olen kohtuotsuse peale tõsiselt nördinud," teatas spordiklubi Hiit aidanud Anttila aktsiaseltsi tegevdirektor Tauno Tuula. "Väikest spordiklubi on kaks aastat lollitatud ning klubi on õigusabile kulutanud 21 222 krooni. Nüüd maksti meile vaid veidi üle poole tagasi."

Tartu ringkonnakohus jättis kolmapäeval jõusse rohkem kui aasta tagasi Viljandi maakohtus tehtud otsuse, millega tühistati maksuameti ettekirjutus mittetulundusühingule Hiit. Selle järgi võlgnes ühing riigile 51 000 krooni.

Maksuameti ettekirjutuse järgi oli ühing saanud tulu reklaamiteenuste osutamise eest, kuid ei maksnud selle eest tulumaksu. Reklaamiteenuseid olevat spordiklubilt ostnud aktsiaselts Anttila. Teenuste osutamine tähendas seda, et klubi korvpallimeeskond esines võistlustel Anttila nime all ning kandis särkidel ja püksidel selle firma logo.

Ühing Hiit vaidlustas ettekirjutuse kohtus, sest klubi esindajate arvates oli see motiveerimata ja tulenes tulumaksuseaduse ebaõigest tõlgendamisest.

Mitmete sporditegelaste väitel oleks maksuameti võit tähendanud suure hulga Eesti spordiklubide ja sponsorraha kadumist.

Tauno Tuula väitel näitab maksuameti tehtud ettekirjutus pahatahtlikku suhtumist sportlaste vastu. "Mul on hea meel vähemalt selle üle, et õiglust on võimalik meie riigis ikkagi jalule seada," rõõmustas ta. "Loodud pretsedent on abiks paljudele klubidele ja sportlastele, kes on oma tegevuseks firmadelt reklaamiraha saanud."

Maksuametil on õigus esitada kuu aja jooksul riigikohtule kassatsioonkaebus, kuid kohaliku maksuameti direktor Kalju Mirka ütles, et nad pole selle kohta veel otsust langetanud.

Lisa kommentaar
Nimi:Külaline
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Kommentaar:



Powered by AkoComment 2.0!

< Eelmine   Järgmine >
Koolituste kalender
Aprill 2024
E T K N R L P
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Kuu koolitused
Koolituskalender