HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĂĽsitlus | Foorum
MenĂĽĂĽ
Avaleht
Foorum (48691)
Koolituskalender (0)
Uudised
Viited seadustele
Otsi
Registreeru
Kasutajad
7624 registreerunut
0 täna
0 see nädal
2 see kuu
Viimane: Krnd
Ärisimulaator näitab ettevõtjale ärimaastiku ohte ja võimalusi PDF Prindi E-maili
esmaspäev, 01 oktoober 2001 Allikas: Ă„ripäev
Ettevõtte äriplaanide kirjutamine on asendumas majandustegevuse jooksva kavandamisega. Varsti ei ole äriplaan enam pelgalt füüsiline dokument, vaid pidevalt uuenev objekt, mis kajastab värsket äristrateegiat ning finantsprojektsioone. Nii nagu tarkvara üldiselt, on ka äriplaneerimine muutumas teenuseks, mis interneti kaudu on kättesaadav igale ettevõtjale. Kasutades mõnda veebirakendust, võib tervikliku äriplaani kokku panna mõne tunniga.

Ă„riplaneerimise kõrvale on astumas ärisimulatsioon. Vajab ju iga ettevõtja võimalikult tõest hinnangut tuleviku finantstulemuste kohta. Kaasaegne ärisimulaator ongi majandusvaldkonna otsustaja igapäevane töövahend. Sellega saab koostada ja paberile väljastada ka tavalise äriplaani, kuid olulisem on simulatsioon – ärimaastiku ohtude ja võimaluste läbimängimine enne otsuste langetamist.

Veebipõhise ärisimulaatori on esimeste hulgas rakendanud Tartu ülikooli majandusteaduskond. Sealses diplomi- ja magistriõppes kasutatakse õppevahendit iPlanner, mille abil saab simuleerida ettevõtte majandamist ning harjutada äriplaanide koostamist. iPlanner sobib ka praktikutele.

Uute firmade käivitamisel alahinnatakse sageli aega, mis kulub planeeritud käibe saavutamiseks. Võib juhtuda, et kuue kuu asemel kulub kaks aastat. Kui oodatust väiksema käibega opereerimine ei kata kulusid (mis võivad olla oodatust suuremad), tuleb lõpetada, või hankida lisaraha. iPlanneriga saabki simuleerida olukordi, millesse ettevõte võib sattuda erinevate stardikiirenduste korral.

Kulude kavandamisel ignoreeritakse sageli ajutise iseloomuga ning sesoonseid väljaminekuid. iPlannerile saab tulude ja kulude mustri vabalt ette anda ning vaadata, kuidas rahavood muutuvad. iPlanner võimaldab läbi mängida veel mitmeid olulisi tegevusi ettevõttega opereerimisel, nt varade soetamise kavandamine ja tasuvusnäitajate arvutamine.

Aadressil www.netekspert.com/finsim/biz5 saab läbi mängida äriplaani erinevad variandid.

ARMIN LAIDRE
OĂś NetEkspert





Lisa kommentaar
Nimi:Külaline
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Kommentaar:



Powered by AkoComment 2.0!

< Eelmine   Järgmine >
Koolituste kalender
Aprill 2024
E T K N R L P
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Kuu koolitused
Koolituskalender