HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Menüü
Avaleht
Foorum (48691)
Koolituskalender (0)
Uudised
Viited seadustele
Otsi
Registreeru
Kasutajad
7624 registreerunut
0 täna
0 see nädal
2 see kuu
Viimane: Krnd
Maksuamet nõuab Diveci juhilt 12 miljonit krooni PDF Prindi E-maili
neljapäev, 20 september 2001 Allikas: Äripäev
Enam kui kaks aastat tagasi Divecis tehtud läbiotsimise ja dokumentide võetuse tulemusena on suurim, ligi 12 miljoni kroonine nõue esitatud Diveci juhi Erik Vallaste vastu, kes on selle kohtus vaidlustanud.
Maret Ambur maksuameti juriidilisest osakonnast sõnas, et pea kõigi Diveci võetuse põhjal esitatud maksunõuete aluseks on ühesugune skeem. “Püütud on tulumaksu ja ka käibemaksu vähendada sel teel, et on tellitud olematuid teenuseid off-shore-firmadelt,” selgitas Ambur.

Konkreetsetest juhtumitest ei soovinud Ambur kõnelda, viidates pooleliolevatele kohtuvaidlustele. Kaasa arvatud 3. oktoobril Tallinna halduskohtus toimuv kohtuvaidlus Erik Vallastega, kellelt maksuamet soovib saada 11,93 miljonit krooni.

Diveci (praeguse nimega AS Brolex Grupp) juht Erik Vallaste ei soovinud eile vastata ühelegi küsimusele, mis puudutab vaidlusi maksuametiga, ning süüdistas maksuametit ajakirjandusega manipuleerimises.

“Kuna kohtuvaidlused on käimas, ei pea me võimalikuks neid teemasid enne kohtuvaidluste lõppu kommenteerida,” ütles Vallaste. “Kohtuistungid on varsti tulemas ja maksuamet teab seda väga hästi.”

Haapsalu Uksetehase ASi peadirektor Ago Soomre kinnitas küll, et maksuamet soovib tema käest saada 1,19 miljonit krooni, kuid keeldus lähemalt kommenteerimast, milles see nõue seisneb. “Oma isiklikke asju ei pea ma Äripäevas avaldama,” sõnas Soomre.

Küsimusele, kas selle nõude aluseks on omal ajal Diveci kontoris korraldatud läbivõtmisel äravõetud dokumendid, vastas Soomre: “Ma ei tea, kust maksuamet selle võttis, ehkki see võis ka Divecist tulla. Nõue on vaidlustatud ja sellega tegeleb minu advokaat.”

ASi Esma Auto juhatuse esimees Ralf Õng avaldas aga imestust selle üle, et nende käimasolevat vaidlust maksuametiga on seostatud Diveci võetusega.

“Esma Auto ja maksuameti vaidluse aluseks on üks kindlustusjuhtum, kus põhiküsimuseks on kindlustuspreemia ja selle maksustamine,” lausus Õng. “Esma Autol pole kunagi olnud mingit sidet Diveciga ja me pole neilt ostnud ühtegi teenust.”

Maksuameti saavutused seoses võetusega Diveci kontoris
  • 18 algatatud kriminaalasja kahjusummaga kokku 114 miljonit krooni. Kriminaalasju võib lisanduda.

  • 245 alustatud revisjoni, neist 129 on lõpule viidud, mille põhjal on juurde. määratud 124 miljoni krooni ulatuses täiendavalt tasumisele kuuluvaid makse

  • 11. septembri seisuga laekunud maksuametile 23,6 miljonit krooni.


Diveci vaidluse senine käik
  • Detsember 2001, vaidlus jätkub Tallinna halduskohtus

  • 22. detsember 2000, riigikohtu üldkogu tühistas Tallinna halduskohtu 4. aprilli ja Tallinna ringkonnakohtu 18. mai määruse ning saatis Asi Brolex Grupp ja OÃœ Dreiv Grupp kaebused läbivaatamiseks Tallinna halduskohtule. Riigikohtu üldkogu leiab, et kaebused nii politsei uurijate kui ka maksuameti ametnike tegevuse peale kuuluvad halduskohtu võimkonda. Seda põhjusel, et eluruumi, valduse või töökoha läbiotsimine ning esemete või dokumentide võetus on avalik-õiguslikud aktid, mis riivavad isiku põhiõigusi ja vabadusi.

  • 17. oktoober 2000, riigikohtu halduskolleegium otsustas anda erikaebused lahendada riigikohtu üldkogule.
    Nii AS Divec ja Dreiv Grupp OÜ kui ka maksuamet vaidlustasid ringkonnakohtu otsuse riigikohtus.

  • 18. mai 2000, Tallinna ringkonnakohus tühistas halduskohtu määruse maksuametnike tegevuse peale esitatud kaebuse osas ja tagastas asja sisuliseks menetlemiseks halduskohtusse. Politseiametnike tegevuse õiguspärasuse kontrolli osas jäeti halduskohtu määrus muutmata.

  • 4. aprill 2000, Tallinna halduskohus lõpetas menetluse põhjendusega, et asi ei kuulu halduskohtu menetlusse.

  • 22. juuni 2000, ASi Divec uueks ärinimeks saab AS Brolex Grupp.

  • 24. jaanuar 2000, Diveci EAT OÃœ uueks ärinimeks saab OÃœ Dreiv Grupp.
    Tallinna halduskohus liitis mõlemad kaebused ühte menetlusse.

  • 5. oktoober 1999, Divec ja Diveci EAT esitasid Tallinna halduskohtule teise kaebuse, milles taotlesid, et politseiametnike toimingud läbiotsimise ja võetuse käigus tunnistataks seadusevastaseks.

  • 13. september 1999, riigiprokurör keeldub kriminaalasja algatamisest väitega, et selleks puudu alus.

  • 23. august 1999, Divec ja Diveci EAT esitavad Tallinna prokuröri määruse peale kaebuse riigiprokuratuurile.

  • 9. august 1999, Divec ja Diveci EAT esitasid Tallinna halduskohtule kaebuse, milles taotlesid, et maksuametnike tegevus asjade ja dokumentide äravõtmises tunnistatakse seadusevastaseks.

  • 4. august 1999, Tallinna prokuratuur teatas, et politseiametnike tegevuses ei tuvastatud seaduserikkumisi.

  • 15. juuli 1999, Divec esitas Tallinna prokuratuurile kaebuse politsei uurijate poolt teostatud läbiotsimise ja Diveci vara äraviimise peale.

  • 5.–7. juuli 1999, Diveci ja Diveci EAT ruumide teostati läbiotsimisel viidi Diveci kinnitusel kaasa üle 5000 äriühingu dokumendid, mitu personaalarvutit, pitsateid, arvutidiskette jm.

  • 2. juuli 1999, Tallinna politsei majanduskuritegude talituse uurija otsustab läbi otsida Diveci EAT ruumid Tallinnas Jõe 3, kuna on kahtlus, et mitmeid sealt ostetud firmasid on kasutatud kelmustes.


Peeter Raidla
Äripäev





Lisa kommentaar
Nimi:Külaline
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Kommentaar:



Powered by AkoComment 2.0!

< Eelmine   Järgmine >
Koolituste kalender
Aprill 2024
E T K N R L P
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Kuu koolitused
Koolituskalender