HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Menüü
Avaleht
Foorum (48691)
Koolituskalender (0)
Uudised
Viited seadustele
Otsi
Registreeru
Kasutajad
7624 registreerunut
0 täna
0 see nädal
2 see kuu
Viimane: Krnd
Maksuamet uurib Mendelsoni firmasid PDF Prindi E-maili
teisipäev, 29 mai 2001 Allikas: Äripäev
Ümbrikupalga maksmise või rahakantimise kahtlustuse tõttu hakkas mais maksuamet tundma erakorralist huvi ärimees Toomas Mendelsonile kuuluva kahe kinnisvarafirma vastu.Maksuamet on asunud küsitlema ka Toomas Mendelsoni firmade lihttöötajaid. Tänaseks on maksuamet üle kuulanud Mendelson & Co kaubamärgi all tegutsenud kolm töötajat, kellelt tunti huvi ettevõtte tegevuse vastu. Lisaks viis maksuamet kaks nädalat tagasi ära osa Mendelsoni Äripinnad OÜ ja Mendelsoni Elamispinnad OÜ raamatupidamisdokumentidest.

Ãœle kuulatud Mendelsoni Äripinnad OÃœ endine maakler Hille Sadam kinnitas, et vestlus maksuametiga toimus. “Nad tundsid kõige vastu huvi, tehingute ja muu sellise vastu,” lausus ta. “Aga mina olin ju juhtimisest kaugel.”

Eile hommikul käis maksuametis selgitusi andmas veel kaks Mendelsoni Elamispinnad OÜ maaklerit.

Peale selle on maksuamet välja kutsunud Mendelsoni Äripinnad OÃœ teise töötaja Eva Metsise, kes pole veel jõudnud maksuametisse minna. “Ma ei saagi aru, mille asi on, võib-olla on tegu lihtsalt maksuameti mõnusa uudishimuga,” ütles ta.

“Töötajatelt uuritakse põhiliselt töötasude maksmise korra ja tehingute kohta, ilmselt püüab maksuamet ennast praegu süsteemiga kurssi viia,” ütles Mendelson & Co kaubamärgi all tegutseva ühe ettevõtte töötaja, kes ei soovinud oma nime avalikustada.

Maksuameti pressiesindaja Koit Luus ütles, et maksuamet ei soovi teemat kommenteerida.


Mendelson pole asjast kuulnudki
Viie kinnisvarafirma suuromanik Toomas Mendelson ütles, et tema ei tea maksuameti kõrgendatud huvist tema firmade vastu mitte midagi. “Ma kuulen sellest esimest korda,” ütles ta.

Toomas Mendelsonile kuulub igas viies firmas vähemalt 51protsendiline osalus, kokku on ettevõtete võlad riigile üle kolme miljoni krooni.

Peep Sooman
peeps@mbp.ee



Lisa kommentaar
Nimi:Külaline
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Kommentaar:



Powered by AkoComment 2.0!

< Eelmine   Järgmine >
Koolituste kalender
Aprill 2024
E T K N R L P
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Kuu koolitused
Koolituskalender