HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Menüü
Avaleht
Foorum (48691)
Koolituskalender (0)
Uudised
Viited seadustele
Otsi
Registreeru
Kasutajad
7624 registreerunut
0 täna
0 see nädal
0 see kuu
Viimane: Krnd
MUK tegutseb?!? PDF Prindi E-maili
reede, 23 märts 2001
Teatavasti 1. märtsist on moodustatud Maksupettuste Uurimise Keskus (MUK). Mida see tähendab?
MUK-i üheks eesmärgiks on lahendada avaldusi ja teateid ettevalmistatavate või toimepandud maksualaste kuritegude kohta. MUK on Maksuameti kohalik asutus ning seega on tal kõik maksukorralduse seadusest tulenevad maksuhalduri õigused (näiteks õigus kontrollida maksumaksja tegevuskohta, kõiki dokumente, teha kaupade, materjalide ja muu vara ning tehtud tööde ja osutatud teenuste inventuure ja ülemõõtmisi, õigus ära võtta asjasse puutuvaid dokumente, õigus saada teavet kolmandatelt isikutelt jne).

Kuna MUK on ka kohtueelse uurimise asutus, siis on tal kriminaalmenetluse seadustikust tulenevad õigused (näiteks ülekuulamise ja selle salvestamise õigus, kahtlustatavana kinnipidamise õigus, õigus jälitustegevusele, õigus tunnistajate ülekuulamiseks, õigus läbiotsimisele ja eseme võetusel, õigus vara arestimisele). Kõigi nende õiguste teostamine peab loomulikult toimuma ranges vastavuses õigusaktidega.

MUK-is saab tööd 58 inimest ning nende aktiivne otsimine alles toimub - Maksuameti kodulehekülje andmetel oodatakse töösoove juhtivinspektori, vaneminspektori või inspektori kohale 31. märtsini. Seega arvatavasti pole faktiliselt MUK veel töö alustanud. MUK-i direktor allub otse Maksuameti peadirektorile. MUK-il on 4 osakonda ning suurim neist on Põhja osakond, mille tegevuspiirkonnaks on sealhulgas Tallinn. MUK-i dokumente allkirjastab MUK-i direktor, kuid tal on õigus anda volitusi selleks ka teistele isikutele.

Arvatavasti ja loodetavasti enamus maksumaksjaid ei pea kokku puutuma MUK-iga. Kui see aga juhtub, siis on oluline säilitada kainet mõistust ning vaadata, et kõik, mis toimub, oleks seaduslik.

**********************
IMG Konsultant AS
tel. 646 2050
e-post: img@img.ee
http://www.img.ee

Lisa kommentaar
Nimi:Külaline
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Kommentaar:



Powered by AkoComment 2.0!

< Eelmine   Järgmine >
Koolituste kalender
Mai 2024
E T K N R L P
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Kuu koolitused
Koolituskalender