HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Menüü
Avaleht
Foorum (48686)
Koolituskalender (0)
Uudised
Viited seadustele
Otsi
Registreeru
Kasutajad
7622 registreerunut
0 täna
1 see nädal
1 see kuu
Viimane: marijaeelumonn
Septembri MaksuMaksja osutab bürokraatia vohamisele seadustes PDF Prindi E-maili
reede, 02 oktoober 2009
Käes on sügis, ilmad on sombused ning muutlikud, sama kliima valitseb ka Eesti maksuseaduste maastikul.EML jurist Hiie Marrandi tutvustab järjekordset tulumaksuseaduse muutmise eelnõu. Muudatusi on nii edumeelseid kui tagurlikke, puudutades annetuste maksustamist, seotud isikute mõistet, elukoha müügi tulumaksustamist, erisoodustusi. Autor toob välja, et näiteks välismaa ettevõtja püsiva tegevuskoha maksustamine Eestis ei sõltu tegevuskoha registreerimisest. Kodu müügi puhul tahetakse aga lähtuda just vastupidisest - isiku maksustamine peaks eelnõu kohaselt edaspidi sõltuma sellest, kas maksumaksja on õigel ajal teinud vajaliku formaalse registreerimistoimingu ehk registreerinud oma elukoha "õigele" aadressile. Samuti toob MaksuMaksja lugejateni EML kommentaarid tulumaksuseaduse muutmise eelnõule. Sama eelnõuga seoses saab lugeda ka Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liidu esindaja Alari Rammo arvamuslugu kodanikeühenduste tulumaksusoodustuste rakendamise probleemidest.

Advokaadibüroo Luiga Mody Hääl Borenius jurist Rauno Ligi annab ülevaate, millistest kriteeriumitest lähtutakse eluaseme müügist saadud tulu maksustamisel teistes maailma riikides. Vaatluse all on USA, Kanada, Uus-Meremaa, India, Suurbritannia, ning muud Euroopa riigid, mis annavad hea võrdlusmomendi nägemaks, milliseid olukordi peetakse mujal oluliseks maksuvabastusega hõlmata. Uurimusest saaks palju häid ideid meie tulumaksuseaduse muutmiseks nii, et oleks tagatud maksumaksjate võrdne kohtlemine ja välistatud maksuvabastuse kuritarvitamine.

EML vanemjurist Martin Huberg teeb juttu Riigikogus 1. septembril vastu võetud käibemaksumäära tõstmise rakendussätetest, mille eesmärk on pehmendada käibemaksumäära tõstmise lühikesest etteteatamisajast ettevõtjatele tulenevaid mõjusid. Sellega on võib-olla pandud õiguskantsleri algatatud vaidlusele punkt. Vähemalt esialgu.

EML jurist Hiie Marrandi kirjutab jaanuaris kehtima hakkavatest maamaksuseaduse muudatustest ja rõõmustab, et kogu maamaksu puudutav süsteem hakkab olema varasemast tublisti ökonoomsem ning muudatuste tegemisel on järgitud mitmeid EML varasemaid ettepanekuid.

EML vanemjurist Martin Huberg mõtleb kaasa MTA värsketele ideedele erisoodustuse ja lähetuste hübriidide kohta ning toob välja väga vastuolulisi mõttekäike. EML juhatuse esimees Lasse Lehis tuletab kõigile meelde, et maksuseadus (ja selle tõlgendamine) peab arvestama tegelikku elu ja tervet mõistust, mitte vastupidi.

Margit Berko
MaksuMaksja peatoimetaja
margit@maksumaksjad.ee

Lisa kommentaar
Nimi:Külaline
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Kommentaar:



Powered by AkoComment 2.0!

< Eelmine   Järgmine >
Koolituste kalender
Märts 2024
E T K N R L P
262728291 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Kuu koolitused
Koolituskalender