HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Menüü
Avaleht
Foorum (48691)
Koolituskalender (0)
Uudised
Viited seadustele
Otsi
Registreeru
Kasutajad
7624 registreerunut
0 täna
0 see nädal
2 see kuu
Viimane: Krnd
Augusti MaksuMaksjas Sylvesteri maksuvaidluse kokkuvõteb PDF Prindi E-maili
reede, 28 august 2009
Sellel suvel on olnud maksurindel hoolega sebimist, mis täitis augusti MaksuMaksja justkui iseenesest.

Lõpliku lahenduse on saanud Eesti läbi aegade suurim maksuvaidlus. Endised Sylvesteri aktsionärid said kohtus õiguse, mille tulemusena pidi riik neile tagastama 400 miljonit krooni alusetult sisse nõutud tulumaksu, lisaks maksma sellelt 180 miljonit krooni intressi ja hüvitama üle 6 miljoni krooni kohtukulusid. "Ja edasi?" küsib nii mõnigi lugeja. Kas keegi vastutab ka selle "saavutuse" eest? Kas riik võtab midagi ette, et tulevikus sääraseid kaotusi ei tekiks? Või jääb maksuametil veel õigust ülegi? Lugege ise ja otsustage. MaksuMaksja avaldab ülevaate protsessi käigust ja Riigikohtu otsuse põhiseisukohtadest, samuti mõned värvikamad väljavõtted kohtutoimikust ja muudest asjaga seotud dokumentidest ning "autahvlil" on kirjas kõik kohtuasjaga seotud ametnikud ja esindajad.
 
EML vanemjurist Martin Huberg kirjutab lähemalt, kuidas toimus suvine käibemaksutõstmine ning visandab võimaliku sündmuste arengukäigu. Trükime ära ka EML kodulehel avaldatud maksumaksjate liidu nõuanded ja ettepanekud ning toome kimbukese riigikogulaste, presidendi ja õiguskantsleri seisukohti. EML juhatuse esimees Lasse Lehis esitab küsimuse, milline võiks olla vääriline karistus poliitikutele, et taolist järsku ja ootamatut maksutõusu enam tulevikus ei katsetataks.

EML vanemjurist Martin Huberg avaldab arvamust MTA väljatöötatud juhendi kohta, mis peaks selgust tooma, kui palju ja mis vahekorras dividende ja palka maksma peaks. EML juhatuse esimees Lasse Lehis märgib, et praegu pakutav juhend on liiga ebamäärane, ei anna senisest rohkem selgust ega kindlust ning EML on veendunud, et dividendide võimaliku ümberkvalifitseerimise ja sotsiaalmaksuga maksustamise küsimus tuleb lahendada seadusega.

Värske ajakirjanumber toob lugejateni ka kaitseminister Jaak Aaviksoo usaldusliku kirja oma kolleegidele, milles minister analüüsib praegust olukorda, annab hinnangu senitehtule ning otsib võimalusi täiendavateks kärbeteks ning masust väljatulekuks.

 

Lisa kommentaar
Nimi:Külaline
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Kommentaar:



Powered by AkoComment 2.0!

< Eelmine   Järgmine >
Koolituste kalender
Aprill 2024
E T K N R L P
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Kuu koolitused
Koolituskalender