HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Menüü
Avaleht
Foorum (48691)
Koolituskalender (0)
Uudised
Viited seadustele
Otsi
Registreeru
Kasutajad
7624 registreerunut
0 täna
0 see nädal
2 see kuu
Viimane: Krnd
Oktoobri MaksuMaksjas tantsud maksude, võlgade ja pankrotiga PDF Prindi E-maili
neljapäev, 30 oktoober 2008
Jahenev majanduskliima, üha suurenevad võlad ning esitatud pankrotiavalduste arvu kasv sunnivad MaksuMaksjat pühendama nendele nukratele teemadele oktoobrikuu numbri.

Advokaadibüroo Glimstedt Straus & Partnerid jurist Andrias Palmits käsitleb põhjalikult pankroti olemust, sealhulgas ka maksuhalduri nõuete esitamist ja rahuldamist pankrotimenetluses.IMG Advokaadibüroo nõunik Olavi Jänes lahkab võlgadega seonduvat problemaatikat ning jagab soovitusi, kuidas kindlustada end võla vastu ja nõuda sisse tekkinud võlga.

EML jurist Hiie Marrandi kirjutab, mida teha, kui ettevõtjal pole võimalik maksuvõlga tasuda. Abiks sel puhul on maksuvõla ajatamise taotlemine ning autorilt saab lugeja teada, mida seejuures arvestada ja oodata.
Tartu Ülikooli õigusteaduskonna doktorant Ingrid Ulst näitab, milline hind on tegelikult „laenu kiirabil" ehk SMS-laenul. Laenamise miinuspooleks on eksitav info tarbija jaoks, Finantsinspektsiooni järelevalve puudumine, kõrge intressi- ning viivisemäär, ka oht sattuda petturluse ohvriks.

EML juhatuse esimees Lasse Lehis räägib maksuüllatustest, mis võivad kaasneda võlgade tasumise või sissenõudmisega. Autor puudutab artiklis kinnisvara, vallasvara ja väärtpaberite võõrandamisega kaasnevaid tulu- ja käibemaksukohustusi, samuti viiviste ning leppetrahvide maksustamist.

MaksuMaksja toob lugejani ka noppeid Maksu- ja Tolliameti uusimatest töövõitudest. Viimasel ajal on ametile huvi pakkunud poetšekid, suveniirid ning oma kodulehel olevate materjalide sortimine. Sellest teeb maksumaksjate liit järelduse, et MTA võime põhjal eristada olulist ebaolulisest võiks ametist veel tublisti ametnikke koondada.

EML jurist Hiie Marrandi kirjutab, mis on saanud kevadistest maaomanike kaebustest, mis esitati Eesti Omanike Keskliidu õhutusel ja maksumaksjate liidu abiga kohtusse, vaidlustamaks Tallinna maamaksu tõusu teateid. Autor toob välja nii maaomaniku, maksuameti, Tallinna linna kui kohtu argumendid selles vaidluses.

EML juhatuse esimees Lasse Lehis tutvustab maksuseaduse muutmise plaane, mis nüüd on paberil kuju võtnud, lisades ka endapoolse hinnangu Riigikogu ja muudatuste eelnõude paaristantsule.

EML nõukoja liikmed - endised rahandusministrid Taavi Veskimägi ja Aivar Sõerd kirjutavad ausalt ja südamelt ära, mida nad 2009. aasta eelarve eelnõust arvavad, analüüsides tekkinud olukorra põhjuseid ning tuues ka konstruktiivseid ettepanekuid selle parandamiseks.

Lisa kommentaar
Nimi:Külaline
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Kommentaar:



Powered by AkoComment 2.0!

< Eelmine   Järgmine >
Koolituste kalender
Aprill 2024
E T K N R L P
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Kuu koolitused
Koolituskalender