HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Menüü
Avaleht
Foorum (48691)
Koolituskalender (0)
Uudised
Viited seadustele
Otsi
Registreeru
Kasutajad
7624 registreerunut
0 täna
0 see nädal
2 see kuu
Viimane: Krnd
Septembri MaksuMaksjas „säästu-eri“ PDF Prindi E-maili
kolmapäev, 24 september 2008
Äärmuslik olukord nõuab äärmuslikke lahendusi. MaksuMaksja teeb puust ja punaseks, kuidas kokku hoida. Seda nii ajakirja väljanägemisest kui sisus. Paraku tuleb tunnistada, et maksude ja eelarve teemaliste uudiste sadu oli septembris nii tihe, et ajakirja trükkimineku ajaks on mõni uudis juba päevakorrast maas. Loodame sellegipoolest, et "aegunud" lugude õpetlik iva tuleb otsustajatele meelde näiteks järgmisel aastal, kui fantaasialend uuesti käima tõmmatakse.

Maksumaksjate liit on jätkuvalt veendumusel, et majanduse turgutamiseks on vaja maksude tõstmise asemel maksukeskkonda hoopis soodsamaks muuta. Lugejateni on toodud rida ettepanekuid, kuidas maksuseadusi maksumaksjale soodsamaks ja õiglasemaks muuta. EML juhatuse esimees Lasse Lehis õpetab, kuidas ja kus kokku hoida, lahendusena näeb autor ametnike arvu vähendamist ja bürokraatia kärpimist, avaliku teenistuse reformi, kogu riigi haldusorganisatsiooni hõlmavat haldusreformi, riigi sihtasutuste vajalikkuse ülevaatamist. Samuti paneb ta südamele, et kui majanduses on rasked ajad ja iga pere Eestis peab mõtlema kokkuhoiule, peavad ka riigijuhid näitama isiklikku eeskuju ning mõtlema, millal on õige aeg uut autot liisida.

EML on korduvalt avaldanud seisukohta, et tulumaksumäära langetamisest loobumine oleks põhiseadusevastane. Seekord avaldame Rahandusministeeriumi ja Eesti erakondade põhjendused, miks nende arvates on siiski vajalik ja võimalik maksumäära langetamist edasi lükata. EML jaoks ei ole need seisukohad veenvad, mida kinnitab ka vanemjurist Martin Hubergi repliik.

Riigikogu töökorra töörühma esimees Urmas Reinsalu tutvustab seaduseelnõu, millega soovitakse järgmisest aastast külmutada kõrgete ametnike palgad 2007. aasta lõpu palkade tasemele. Autor leiab, et seadus on kooskõlas avaliku õiglustundega ning jõustumisel hoiab praeguste prognooside kohaselt kokku ligi 50 miljonit krooni. Täiendava kokkuhoiuna toob seadus kaasa ka kuluhüvitiste, esindustasude ja eripensionide määrade tõusu peatumise.

Advokaadibüroo Jaak Oja OÜ advokaat Tiia Kruusmaa võrdleb 2010. aastal kehtima hakkavat töölepingu seadust praeguse seadusega ning tõdeb, et töösuhete regulatsioon muutub olulisel määral tööandja kasuks. Töötajad kaotavad seaduses sätestatud konkreetsed kaitsesätted ning neid hakkavad asendama sätted, mille tegelik sisu saab selgeks kohtupraktikaga, nagu eelnõu seletuskirjas märgitakse.

Rimess OÜ maksukonsultant Gaily Kuusik meenutab juunis toimunud EML suveseminari ning annab ülevaate olulisematest käsitletud teemadest, nagu raamatupidamise igapäevamured, raamlepingute kasutamine, töölähetuste vormistamine ja hüvitiste maksmine, plaanitavad käibemaksuseaduse muudatused ning ka 2009. aastal kehtima hakkavad tulumaksuseaduse muudatused.

Lisa kommentaar
Nimi:Külaline
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Kommentaar:



Powered by AkoComment 2.0!

< Eelmine   Järgmine >
Koolituste kalender
Aprill 2024
E T K N R L P
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Kuu koolitused
Koolituskalender