HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Menüü
Avaleht
Foorum (48690)
Koolituskalender (0)
Uudised
Viited seadustele
Otsi
Registreeru
Kasutajad
7624 registreerunut
0 täna
0 see nädal
2 see kuu
Viimane: Krnd
Augusti MaksuMaksjas tervislik sport ja ebatervislikud maksud PDF Prindi E-maili
kolmapäev, 27 august 2008
Viimati uuendatud ( kolmapäev, 27 august 2008 )
Innustatuna olümpiamängudest, peatub MaksuMaksja seekord pikemalt spordil ja maksudel. Stardipaugu annab Lasse Lehis, kes selgitab olulisemaid maksuseaduste sätteid, millega võib tekkida kokkupuude nii harrastus- kui professionaalse spordiga tegelemisel. Autor annab ka väikese ülevaate välismaa kuulsate spordistaaride maksupettustest.
EML vanemjurist Martin Huberg tutvustab ühte juhtumit, kus tervisest lugu pidav tööandja soovis spordiklubi abistamisega toetada nii oma töötajaid kui ühiskonda laiemalt, kuid maksuameti silmis oli see kõik vaid tühipaljas erisoodustus.

IMG Advokaadibüroo ning EML jurist Madis Uusorg tutvustab sportlaste lepinguliste suhete alast kohtupraktikat. Kui sportlane allub oma treeningutes ja võistlustel spordiklubi korraldustele, võib sportlasele makstav stipendium osutuda hoopis töö- või teenustasuks.

AS PricewaterhouseCoopers juhtiv maksukonsultant Peep Kalamäe annab ülevaate sellest, kuidas maksustatakse rahvusvahelise maksuõiguse kohaselt artistide ja sportlaste tulu teises riigis toimunud esinemisest. AS PricewaterhouseCoopers juhtiv maksukonsultant ja EML juhatuse liige Erki Uustalu tutvustab sellealast Euroopa Kohtu praktikat.

Majanduslangus ja eelarvepuudujääk on innustanud poliitikuid uusi makse välja mõtlema. MaksuMaksja esitab maksumaksjate liidu seisukohad automaksu küsimuses. Sõiduautode arvu vähendamiseks tuleks anda tööandjale võimalus hüvitada töötajatele maksuvabalt tööle- ja kojusõiduks ühistranspordi kasutamise kulusid. Üheaegselt erisoodustuse maksubaasi tõstmisega tuleb kindlasti tõsta ka isikliku sõiduauto kasutamise hüvitise maksuvaba piirmäära. Praeguse jäiga maksusüsteemi juures on tööandjal tihti soodsam soetada töötajale tööasjade ajamiseks ametiauto. Samuti tuleb meeles pidada, et kõikide tööandjate ametiautode kontrollimine oleks ülemäära keerukas ja kulukas.

Erki Uustalu kirjutab pikemalt ka Euroopa Kohus lahendist Burda GmbH vs Saksamaa, millega kinnitati kaudselt, et Eesti kehtiv tulumaksuseadus ei pruugi Euroopa Liidu ema- ja tütarühingute maksustamise direktiiviga vastuolus olla. Sellest lähtuvalt ongi rahandusminister jõudnud juba teha valitsusele ettepaneku lükata kevadel suure hurraaga vastu võetud tulumaksuseaduste muudatuste jõustumine ühe aasta võrra edasi, kuna sellest sammust loodetakse päästa järgmise aasta riigieelarvele üle miljardi krooni.

EML on pidevalt juhtinud tähelepanu sellele, et elukohana kasutatava kinnisvara müügitulu maksuvabastuse reeglid tulumaksuseaduses on ajast maha jäänud ja vajavad ajakohastamist. MaksuMaksja avaldab seekord lisaks EML ja Rahandusministeeriumi kirjavahetusele ka Tartu Ülikooli õigusteaduskonna magistrandi Leho Voolu artikli alalise elukoha mõiste sisustamisega seotud probleemidest - kui kaua peab elukohta kasutama, mida täpselt "elamise" all silmas on peetud ja kas ühel isikul võib olla ka mitu elukohta.

Lisa kommentaar
Nimi:Külaline
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Kommentaar:



Powered by AkoComment 2.0!

< Eelmine   Järgmine >
Koolituste kalender
Aprill 2024
E T K N R L P
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Kuu koolitused
Koolituskalender