HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Menüü
Avaleht
Foorum (48690)
Koolituskalender (0)
Uudised
Viited seadustele
Otsi
Registreeru
Kasutajad
7624 registreerunut
0 täna
0 see nädal
2 see kuu
Viimane: Krnd
Detsembri MaksuMaksja hirmutab maailmalõpuga PDF Prindi E-maili
reede, 21 detsember 2007
Viimati uuendatud ( reede, 21 detsember 2007 )

Ajakirja MaksuMaksja lugejad on harjunud naljanurgaga ajakirja lõpus. Seekord oleme teinud erandi ning paigutatud väikese paroodianumbri veidi esinduslikumale pinnale. Põhjust selleks on andnud viimase aja sündmused ja uudised, mis võivad paadunud pessimisti viia musta masendusse. Hüperinflatsioon, kinnisvarakrahh, devalveerimispaanika ja usalduskriis on vaid mõned märksõnad. Saabuv 2008. aasta tundub paljude jaoks kujunevat tõeliseks õuduste aastaks nii majandus- kui poliitikaelus. EML juhatuse esimees ja MaksuMaksja vastutav väljaandja Lasse Lehis võttis omale julguse "pealiinist" veidi kõrvale kalduda ning mustade kaanepiltide varjust päikesekiirt otsida.

Krooni devalveerimise spekulatsioonidega on loodetavasti seekord asjad ühel pool, kuid mõned küsimused on siiski siiani vastuseta. Paljud nendest, kes parastasid lihtsameelseid, kes tõttasid ühel nädalavahetusel oma viimaseid krooniräbalaid eurodeks vahetama, ei pane ise ehk tähelegi, et nad ise ostavad samuti iga kuu eurosid ... selleks et maksta pangale tagasi eluasemelaenu. Panga jaoks maandab eurolaen eelkõige devalveerimisriski, kuid lisaks annab ka väikese "kommiraha" kursivahe arvelt. Maksumaksjate liit pöördus Finantsinspektsiooni poole palvega nõuda pankadelt Eesti raha austamist ja lõpetada laenuvõtjate koorimine. Mis edasi sai, võite lugeda juba ajakirja veergudelt.


Jätkame EML kirjavahetuse ja teabenõuete avaldamist ning kommenteerimist. Seekord uurime, kuidas suhtub Maksu- ja Tolliamet nendesse maksumaksjatesse, kes on unustanud kinnisvaratehingu vabatahtlikust käibemaksuga maksustamisest maksuhaldurit õigel ajal korrektselt teavitada. Samuti on teemaks Rahandusministeeriumi üsna erinev töötempo maksuküsimuste lahendamisel sõltuvalt sellest, kas makse on vaja tõsta või langetada.


EML uuris ka, kui palju kasutatakse kalendrikuust pikemat käibemaksuperioodi. Lisatud kommentaaris julgustatakse eelkõige füüsilisest isikust ettevõtjaid rohkem "eksootilist toodet" nõutama, sest see võib maksuarvestuse palju lihtsamaks teha.


Aeg-ajalt ilmub ajakirjanduses uusi teateid järjekordsetest rahaeraldistest aprillirahutuste kahjude katteks. EML tundis huvi, kui palju on lootust kahjusid laamendajatelt sisse nõuda ja kuidas see töö edeneb.


Advokaadibüroo Glimstedt Straus & Partnerid partner ja vandeadvokaat Priit Lätt analüüsib riigihangete seaduses sätestatud maksuvõla keelu rakendamisest tekkinud probleeme.

Autor on seisukohal, et 2007. aasta alguses aastal jõustunud riigihangete seaduse § 38 lg 1 p 4 on vastuolus nii põhiseaduse kui Euroopa Liidu õigusega. Autor soovitab hankekorraldajatel seadust paindlikumalt tõlgendada ning hankemenetlusest kõrvaldatud pakkujatel oma õiguste kaitseks kohtusse pöörduda.


Ajakirja trükkimineku ajaks ei olnud õiguskantsler Allar Jõksi tulevik veel teada. MaksuMaksjas alustas EML vanemjurist Martin Huberg õiguskantsleri viimase aastaaruande tutvustamist ning leidis sealt üllatusena meie lugejale juba pähekulunud teema - töötervishoiu. Tõsi küll, veidi teise nurga alt, kuid seoseid maksustamisega võib sellegipoolest luua. Kuna aruanne on paks ning õiguskantsleri tähelepanu pälvinud probleeme on olnud palju, siis on lootust, et õiguskantsleri aruande tutvustus jätkub veel mitmes ajakirjanumbris.


EML jurist Hiie Marrandi tutvustab Euroopa Kohtu kohtuasja, milles vaieldakse selle üle, kas ühemehe-osaühingu ainuosanik ja ainuke palgatöötaja võib olla käibemaksuseaduse mõttes iseseisev ettevõtja. Kuigi kaasus pärineb Hollandist, oleks ka Eesti ettevõtjal sellest loost mõndagi olulist kõrva taha panna.


Seekordne uurimistöö, mille autoriks on Sander Adamson, puudutab maksuhaldurite rahvusvahelist koostööd maksuvõlgade sissenõudmisel. Selgub, et peamiseks probleemiks selles vallas on infopuudus ja teabe vähene liikumine. Autor peab võimalikuks lahenduseks ühtse andmebaasi loomist.



Kommentaarid
Kirjutaja: Külaline :: 2008-07-10 15:20:36
dors.txt;10;12
Kirjutaja: Külaline :: 2008-07-08 23:08:11
comment6,
Kirjutaja: Külaline :: 2008-07-04 17:26:04
usBHQU segquazrrujs, zetnncmculsh, [link=http://ejrtzpvrpdei.com/]ejrtzpvrpdei[/link], http://bvrxmrimqlvh.com/
Kirjutaja: Külaline :: 2008-07-04 16:35:36
IHdHJB aicgnktrjhla, ttfhiaetuctv, [link=http://zzcentrvziji.com/]zzcentrvziji[/link], http://pumvzhmzqccd.com/
Kirjutaja: Külaline :: 2008-05-07 22:17:45
IpyW1k oifwxcvgewfe, krthiuxhmdes, [link=http://rtzacifmkoco.com/]rtzacifmkoco[/link], http://swkdiufgshvg.com/

Lisa kommentaar
Nimi:Külaline
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Kommentaar:



Powered by AkoComment 2.0!

< Eelmine   Järgmine >
Koolituste kalender
Aprill 2024
E T K N R L P
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Kuu koolitused
Koolituskalender