HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Menüü
Avaleht
Foorum (48690)
Koolituskalender (0)
Uudised
Viited seadustele
Otsi
Registreeru
Kasutajad
7624 registreerunut
0 täna
0 see nädal
2 see kuu
Viimane: Krnd
Uus juht maksuametist maksuterminaatorit ei tee PDF Prindi E-maili
reede, 10 märts 2006 Allikas: Äripäev
Viimati uuendatud ( reede, 10 märts 2006 )
Eile maksuameti uueks direktoriks saanud Enriko Aav lükkab ümber kahtlused, nagu muutuks maksuamet tema käe all taas n-ö maksuterminaatoriks.

"Kõige olulisem on jätkata kliendikeskset lähenemisviisi ja saavutada stabiilsus - jätkata võetud strateegilisi arengusuundi," kordas Aav eile juba varem välja öeldud mõtet. "Maksuamet on maksumaksja palgal ja tegutseb maksumaksja huvides."

Aav on maksuametis töötanud juba 14 aastat ning kandideeris juhi kohale, et aastate jooksul saadud teadmisi maksimaalselt rakendada. "See on mulle väljakutse," vastas Aav küsimusele, kas maksuameti juhi tool on tema karjääri tipp.

Ta tunnistas, et neil on rahandusminister Aivar Sõerdiga pikaajalise koostöö kogemus. "Ma ei usu, et meie hea sõprus võis mõjutada minu saamist maksuameti juhiks või olla mulle eeliseks teiste kandidaatide ees. Saunaklubi liige ma ei ole."

Maksu- ja tolliameti eelmine peadirektor, praegune Sampo Panga juhatuse esimees Aivar Rehe suhtus uudisesse positiivselt. "On hästi oluline, et sellises organisatsioonis on juht paigas," nentis Rehe. "See on selgelt positiivne, et juht on määratud, nüüd kujundatakse meeskond ja hooga edasi!"

Tema oli minu lemmikkandidaat ka, mulle on ta jätnud väga mõistliku inimese mulje.
Jüri Mõis, ettevõtja

"Tema oli minu lemmikkandidaat ka, mulle on ta jätnud väga mõistliku inimese mulje," ütles ettevõtja Jüri Mõis. "Ma imestan, et ta enne pole juhiks saanud, minu mäletamist mööda on ta ju enne ka sisuliselt kohusetäitja olnud."

Mõis, kelle arvates on maksuametil üldiselt juhtidega vedanud, ei arva, et maksuameti töös suurt midagi muutma peaks. "Kui midagi soovida, siis seadusandlikku edasiarendust, just selle täpsustamise koha pealt, et selliseid tõlgendatavaid momente vähemaks jääks ja see eelotsuste süsteem kehtiks, see on kõige põnevam praegu," ütles Mõis.

Aavaga viimasesse vooru rinda pistma jõudnud riigiprokurör Raivo Sepp, keda peeti Sõerdi soosikuks, kommenteeris eile oma kandideerimist esimest korda. Ka tema kinnitas, et võitis parim kandidaat. "Võin Aava kohta öelda, et tegemist on kohusetundliku ja hea professionaaliga," sõnas Sepp, soovides Aavale kordaminekuid. "Konkurss oli pingeline, põnev ja andis juurde uudse kogemuse."

Sõerd: olen maksuameti uue juhiga väga rahul
Intervjuu rahandusministri, kunagise maksuameti juhi Aivar Sõerdiga

Rahandusminister Aivar Sõerd jäi komisjoni valikuga rahule, mainides, et tema ja Enriko Aava nägemus maksuameti tulevikusuundadest langevad suures osas kokku.

Aivar Sõerd

Meedias on korduvalt läbi käinud, et Enriko Aav polnud sugugi Teie esimene valik maksuameti peadirektori kohale. Kuidas komisjoni tehtud otsusega rahul olete?

Mina olen uue maksuameti peadirektoriga väga rahul, mul on endal koostöö kogemus Enriko Aavaga alates 1996. aastast - täpselt samal ajal algas ka minu toonane karjäär maksuametis. Ma olen kindel, et Aavale võib selle ameti juhtimise usaldada, tunnen tema võimeid, isikuomadusi läbi isikliku kogemuse.

Tahan tänada ka kõiki kandidaate, kes konkursil üles astusid.

Mainisite, et tunnete tema isikuomadusi isikliku kogemuse kaudu. Kas võib siis öelda, et olete Enriko Aavaga sõbrad?

Võib küll öelda, et oleme väga head sõbrad.

Arutate maksuameti probleeme ka teinekord õlleklaasi taga?

See on nüüd küll hea küsimus! Arvestades minu päevakavasid ei ole kahjuks seda võimalust olnud pikka aega. Aga arvan, et rahandusministeeriumil on oma valitsusalaga üsna tihe kokkupuude, ehk hakkame nüüd tihedamalt kohtuma. Loodan ikkagi, et Enriko suudab edukalt juhtida ja meil tuleb sekkuda tõesti ainult sellistel puhkudel, kui see on hädavajalik.

Kas Te ei karda, et Teid võidakse hakata süüdistama selles, et määrasite maksuameti direktoriks oma hea sõbra?

Eesti on väike, tundsin kõiki kandidaate isiklikult ega osalenud selles konkursis muul moel, kui aitasin ministeeriumi läbiviidavates intervjuudes. Sõprus pole Enriko saamisel maksuameti juhiks nüüd küll määrav.

Olete ka ise olnud maksuameti peadirektor, on Teil mingi soovitus ka oma sõbrale uude ametisse kaasa anda?

Ma arvan, et ma oskan ette kujutada seda vastutust ja koormat, mis tal kanda tuleb. Ma arvan, et soovitaksin, et ta selle koorma all kõikuma ei lööks. Ma arvan, et ma oskan talle ka nõu anda, kui see on vajalik.

Liis Kängsepp
Liis.Kangsepp@aripaev.ee

Lisa kommentaar
Nimi:Külaline
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Kommentaar:



Powered by AkoComment 2.0!

< Eelmine   Järgmine >
Koolituste kalender
Aprill 2024
E T K N R L P
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Kuu koolitused
Koolituskalender