HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Menüü
Avaleht
Foorum (48686)
Koolituskalender (0)
Uudised
Viited seadustele
Otsi
Registreeru
Kasutajad
7622 registreerunut
0 täna
1 see nädal
1 see kuu
Viimane: marijaeelumonn
Maksuhaldur teavitab personaalselt kliente tekkinud maksuvõlast PDF Prindi E-maili
kolmapäev, 16 november 2005 Allikas: Maksuamet
Maksuhaldur saadab täna, 15. novembril, 1475 maksuvõlglasele välja kirjad, kus informeerib neid tekkinud raskeveokimaksu võlast. Nimetatud maksuvõlglaste osas moodustab raskeveokimaksu võlg 4,4 miljonit krooni.

Lisaks raskeveokimaksu võlale on teatisel toodud ka kliendi teised maksuvõlgnevused, juhul kui tal neid on. Kokku on saadetavates teatistes võlasummana kajastatud üle 36 miljonit krooni.

Maksumaksja on kohustatud arvutama ja tasuma raskeveokimaksu maksustamisperioodil liiklusregistris registreeritud veoautolt ja autorongilt, mille suurim mass kanti liiklusregistrisse maksustamisperioodil 15 kalendripäeva jooksul pärast veoauto registreerimist või autorongi koosseisus üheaegselt kasutatavate haagiste suurima massi kandmist liiklusregistrisse.

Palume ka tähele panna, et juhul kui kellelegi, kes on veoki omanik või kasutab raskeveokit, mingil põhjusel (elukoha/juriidilise aadressi vahetus) teatis kohale ei jõua, saab oma kohustuste olemasolu kontrollida Eesti Riikliku Autoregistrikeskuse kodulehelt www.ark.ee tehes raskeveoki päringu. Samuti saab tasumisele kuuluvaid maksusummasid alati kontrollida E-maksuametist.

Juhul, kui kontaktaadress on muutunud, palub amet paremaks ja kiiremaks suhtlemiseks maksuhalduriga anda teada oma uued, kehtivad kontaktandmed. Seda on võimalik teha läbi e-maksuameti või kirjutades avalduse Maksu- ja Tolliameti kohalikule teenindusbüroole.

Raskeveokimaks on maksukohustus, mida rakendatakse alates 2004. aasta 1. jaanuarist. Seda maksab raskeveoki omanik või vastutav kasutaja, kes kasutab sõidukit kasutuslepingu või omandireservatsiooni müügilepingu alusel veoste vedamiseks raskeveokil, mille registri- või täismass ületab 12 tonni. Maksustamise aluseks on liiklusregistriandmed ja raskeveokimaksu seaduse lisas toodud maksumäärad.

Raskeveokimaksuga maksustatakse veoste vedamiseks ettenähtud liiklusregistris registreeritud 12- tonnise või suurema registri- või täismassiga veoauto või veoautost ja ühest või enamast haagisest koostatud 12- tonnise või suurema registri- või täismassiga autorong, mille veoauto on registreeritud liiklusregistris.

Maksu tasumiseks vajalikud personaalsed viitenumbrid ja arveldusarve numbrid, samuti maksuvõlgade hetkeseisu saab maksuameti koduleheküljelt või piirkondlike maksukeskuste teenindusbüroodest.

.................................
Lugupidamisega,
Liis Plakk
Maksu- ja Tolliameti pressiesindaja
tel: 6967906, 52 10 550
e-post: liis.plakk@emta.ee
www.emta.ee

Lisa kommentaar
Nimi:Külaline
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Kommentaar:



Powered by AkoComment 2.0!

< Eelmine   Järgmine >
Koolituste kalender
Märts 2024
E T K N R L P
262728291 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Kuu koolitused
Koolituskalender