HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Menüü
Avaleht
Foorum (48686)
Koolituskalender (0)
Uudised
Viited seadustele
Otsi
Registreeru
Kasutajad
7622 registreerunut
0 tna
1 see ndal
1 see kuu
Viimane: marijaeelumonn
Asendustasu suurus sõltub töötajaga sõlmitud kokkuleppest PDF Prindi E-maili
esmaspev, 27 juuni 2005 Allikas: Äripäev
Puhkusel oleva töötaja asendamise eest tuleb maksta lisa­tasu, mille suurus sõltub tööandja ja töötaja kokkuleppest.
Palgaseadus ütleb, et töötajal on töölepingus kindel palk, mida ta saab töölepingus ette nähtud tööülesannete täitmise eest, täiendavate tööülesannete eest makstakse lisatasu, mille suurus on kokkuleppe küsimus, selgitas vandeadvokaat Siiri Schneider.
“Teine töötaja peab puhkusele mineva töötaja tööd tegema ainult poolte kokkuleppel,” kinnitas Schneider. Schneideri sõnul peaks see praktikas välja nägema nii, et tööandja pakub välja, et üks töötaja asendab puhkusel olevat teist töötajat ja siis saab selle eest teatud tasu.

Tööinspektsiooni õigusosakonna juhataja Niina Siitam ütles, et kui tegu on sama taseme töötajatega, siis peab leppima kokku, mis ulatuses asendamine toimub ja mis ulatuses seda tasustatakse. Kui aga ülemus asendab alluvat, siis selle eest tasu ei maksta – see kuulub ülemuse tööülesannete sisse. Kui alluv asendab ülemust, siis makstakse tasu, lisas Siitam.

Kui tööandja töötajaga kokkuleppele ei saa, ei pea töötaja tegema midagi muud kui seda, mis tema töölepingus ette nähtud. “Töötaja on kohustatud tegema seda, mis töölepingus ette nähtud ja tööandja maksma seda, mis töölepingus kokku lepitud, kõik muu on ainult kokkuleppel,” ütles Schneider.

Asendustasu on palgaosa, millele kehtib kolme­aastane nõudeaeg nagu palgalegi.
Niina Siitam, tööinspektsiooni õigusosakonna juhataja Kui tööandja on töötaja töölepingusse kirjutanud punkti töötaja asendamisest, ei tähenda see seda, et selle eest tasu ei peaks maksma. “Las see punkt olla, sellega mööda ei hiili,” kinnitas Siitam. “Nad on kokku leppinud asendamises, kuid mitte selles, et asendamise eest tasu ei saa. Muidu me räägiksime tööst, mida töötaja teeb tasuta.”

Poolte saavutatud kokkulepped asenduse asjus fikseeritakse soovitavalt kirjalikult. Kui töötaja on vaikiva nõusoleku andnud teise töötaja asendamiseks ja teise töö ära teinud, siis on tal tagantjärele asendustasu nõuda keeruline, kuna asendust on raske tõendada, arvas Schneider.

“Kui sekretär teeb kassapidaja tööd või kassapidaja võtab sekretäri eest telefoni vastu, on seda väga raske asendusena tõendada. Kui tegemist on tükitööga, siis ei ole tõendamine päris välistatud,” arutles Schneider. Kui aga tükitööd tegev inimene teeb ära oma töö ja veel ka teise inimese töö, siis on tegemist juba ületunni­tööga, mis on juba niigi tasustatud, lisas Schneider.

Niina Siitam on siin teist meelt ja leiab, et tagantjärele saab töötaja ka asendustasu nõuda, kusjuures tõendamiskohustus lasub tööandjal – keegi ju tegi selle töö ära. “Asendustasu on palgaosa, millele kehtib kolmeaastane nõudeaeg nagu palgalegi,” märkis Siitam.

Ka olukorras, kus töötaja teeb oma töö ette puhkuse ajaks ja sisuliselt töötab enne puhkust suurema koormusega, on tasu poolte kokkuleppel. “Kui kokkulepet ei saavutata ja töötajad ei ole nõus puhkuste ajal pingelisemalt töötama ja puhkusel olevate töötajate tööd tegema, tuleb tööandjal puhkuste ajaks võtta tööle asendustöötajad,” märkis Schneider. “Töölepingu seadus võimaldab sõlmida töölepingu määratud ajaks, et puhkusel olevat töötajat asendada.”

Lisatöö nõuab eraldi tasustamist
Kui töötaja teeb talle kindlaksmääratud töö ajal tööandja taotlusel töölepingus ettenähtuga võrreldes lisatööd, suurendatakse tema palka või makstakse talle lisatasu poolte kokkuleppega kindlaksmääratud suuruses.
Kui töötaja teeb kokkuleppel tööandjaga tööd, mida tööleping ette ei näe, ja töötaja on vabastatud selleks ajaks oma töö­lepingujärgsete tööülesannete täitmisest, makstakse talle selle töö eest tasu poolte kokkuleppel.
Allikas: palgaseadus § 12, 13

Merike Lees
Merike.Lees@aripaev.ee

Lisa kommentaar
Nimi:Klaline
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Kommentaar:



Powered by AkoComment 2.0!

< Eelmine   Jrgmine >
Koolituste kalender
Mrts 2024
E T K N R L P
262728291 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Kuu koolitused
Koolituskalender